Κάλεσμα για απογευματινή διαδήλωση στον Πειραιά στις 21/03 ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις

Οι συνδικαλιστικές διώξεις, που πλέον για τους εκπαιδευτικούς πλησιάζουν τις 20 πανελλαδικά, όχι μόνο δεν μειώνονται αλλά φαίνεται ότι αποτελούν πλέον μια κανονικότητα, τμήμα και αυτές της «κανονικότητας» που πάει τα σωματεία και τις απεργίες τους στα δικαστήρια, που ασκεί διώξεις σε αγωνιζόμενους φοιτητές, που βάζει τα ΜΑΤ να σπάνε φοιτητικές καταλήψεις.

Τελευταίο δείγμα αυταρχισμού και αντισυνδικαλιστικού μένους, στο οποίο πρωταγωνιστούν η κυβέρνηση, ΜΜΕ και ακροδεξιοί, είναι η δρομολόγηση της απόλυσης διοικητικού υπαλλήλου-συνδικαλιστή στο ΕΚΠΑ. 

Η παύση της δίωξης του προεδρείου της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, δείχνει ότι ο δρόμος του αποφασιστικού αγώνα με αίτημα την άρση των διώξεων, είναι ο μόνος αποτελεσματικός δρόμος.

Επίσης φωτογραφική θεωρούμε και την αλλαγή στον νέο ποινικό κώδικα. Στο άρθρο 168 του Ποινικού Κώδικα προστίθενται παρ. 4 και 5 ως εξής:

«4. Όποιος εισέρχεται σε δομές …. τιμωρείται με ποινή φυλάκισης
τουλάχιστον ενός (1) έτους και χρηματική ποινή και αν η πράξη συνδέεται με πρόκληση βιαιοπραγίας, με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο (2) ετών και χρηματική ποινή.
5. Με τις ποινές της παρ. 4 τιμωρείται όποιος εισέρχεται σε χώρο πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και με οποιονδήποτε τρόπο, 
ιδίως με φωνασκίες, θόρυβο, ύβρεις ή απειλές κατά του εκπαιδευτικού προσωπικού, εργαζομένων, υπαλλήλων ή μαθητών διαταράσσει τη λειτουργία του.».

Να θυμίσουμε ότι η ποινική δίωξη, μέσω αυτεπάγγελτης δίωξης, που ενδέχεται να ασκηθεί στους 4 εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν σε διαμαρτυρία της ΕΛΜΕ Πειραιά ενάντια στον διαγωνισμό PISA, πέρυσι τον Μάιο, αφορά την κατηγορία “διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας”. Γιατί; Γιατί έπεισαν συναδέλφους τους να κάνουν στάση εργασίας και, όπως είναι λογικό, “διαταράχθηκε η λειτουργία” του σχολείου… Και φώναξαν και συνθήματα. Να και οι φωνασκίες που ποινικοποιεί ο νέος ΠΚ. 

Καλούμε όλα τα σωματεία και όλους τους εκπαιδευτικούς, την Πέμπτη 21/03 18.30 στο δημοτικό θέατρο Πειραιά, να δυναμώσουν την απαίτηση για να αποσυρθούν όλες οι διώξεις. 

Απόσυρση όλων των συνδικαλιστικών – πολιτικών διώξεων!

–       Να μη γυρίσουμε 70 χρόνια πίσω! Να μην μπει στον γύψο η συνδικαλιστική δράση των εκπαιδευτικών!

–       Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην απεργία, την διαμαρτυρία, την διεκδίκηση!

–       Παλεύουμε για δημόσιο σχολείο χωρίς ταξικούς φραγμούς και κατηγοριοποιήσεις, με εκπαιδευτικούς με δικαιώματα και αξιοπρέπεια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *