Ο αγώνας κατά της ατομικής αξιολόγησης συνεχίζεται!

Δεν υποχωρούμε! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας συλλογικά και αταλάντευτα μέχρι τη νίκη!

Προχωράμε σε κήρυξη Απεργίας-Αποχής από το σωματείο

Απαιτούμε ΔΟΕ-ΑΔΕΔΥ να επαναπροκηρύξουν Απεργία-Αποχή

Όλοι/όλες την Τετάρτη 20/3 στις 6μμ στη διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση της επιτροπής αγώνα στο λινκ https://meet.jit.si/epitropi_agona_AA

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ-ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ την Τετάρτη 27/3 στην Γενική Συνέλευση του συλλόγου στις 1.30μμ στο 4ο ΔΣ Άνω Λιοσίων (με στάση εργασίας για τους/τις εκπαιδευτικούς των ολοήμερων)

Το ΥΠΑΙΘΑ, προχώρησε στο μόνο δρόμο που του έχει μείνει, το δρόμο του αυταρχισμού και της ποινικοποίησης των αγώνων, και με διαδικασίες εξπρές έστειλε και πάλι την απεργία αποχή της ΔΟΕ στα δικαστήρια και την έβγαλε “παράνομη και καταχρηστική”. Αυτό αποτελεί και ομολογία του ΥΠΑΙΘΑ της ήττας του και της αδυναμίας να προχωρήσει το σχέδιο της αξιολόγησης και γι’ αυτό επιδιώκει να σπάσει το αγωνιστικό μέτωπο των εκπαιδευτικών.

Στο πνεύμα της γενικότερης επίθεσης στα κοινωνικά αγαθά και την επίθεση/διώξεις στους αγωνιστές και τα σωματεία που δίνουν τη μάχη ενάντια στην πολιτική της, επιστρατεύει και εδώ – για άλλη μια φορά – τις απειλές, τον φόβο και την προσπάθεια να ακυρώσει πλευρές των νόμιμων δικαιωμάτων των σωματείων και της συνδικαλιστικής δράσης και να επιβάλει ολοκληρωτισμό απέναντι στην άσκηση συνδικαλισμού.

Σ αυτή την κρίσιμη φάση του αγώνα η πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ, στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ το Σάββατο 16/3/2024, αρνήθηκε να επαναπροκηρύξει απεργία αποχή ώστε να δώσει μήνυμα αποφασιστικής συνέχισης του αγώνα κόντρα στον αυταρχισμό και την προσπάθεια περιστολής της συνδικαλιστικής δράσης.

Στον αντίποδα αυτής της τακτικής πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15/3/2024  συντονισμός ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ που συμμετείχαν 35 σωματεία και κατέληξαν σε πρόταση συντονισμού των βημάτων για τη συνέχιση του αγώνα.

Δεν υποχωρούμε! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας συλλογικά και αταλάντευτα μέχρι τη νίκη! 

Ο σύλλογος μας «ΗΡΩ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ», μπροστά στην άρνηση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΔΟΕ, ενεργοποιεί την απόφαση της γενικής συνέλευσης του σωματείου στις 22/11/2023 για προκήρυξη της απεργίας αποχής από το πρωτοβάθμιο σωματείο σε συντονισμό με άλλους συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ.

Μέσα στις επόμενες μέρες θα κατατεθεί το εξώδικο από τον σύλλογο προκειμένου να ενεργοποιηθεί η ισχύς της απεργίας αποχής και θα σταλεί στα σχολεία δήλωση για υπογραφή από όλους και όλες τις συναδέλφισσες/ους.

Προχωράμε σε αυτό που όφειλε και δεν κάνει η ΔΟΕ.

Συνεχίζουμε να καλύπτουμε τους/τις συναδέλφους για το επόμενο διάστημα και επιμένουμε και απαιτούμε από τη ΔΟΕ έμπρακτα να προκηρύξει και πάλι Α/Α.

Με βάση τα παραπάνω:

  • Καλούμε σε διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση της επιτροπής αγώνα την Τετάρτη 20/3 στις 6μμ στο λινκ https://meet.jit.si/epitropi_agona_AA
  • Καλούμε σε νέα έκτακτη γενική συνέλευση την Τετάρτη 27/3 στις 1.30 στο 4ο ΔΣ Άνω Λιοσίων στην οποία καλούμε να υπάρξει απαρτία εν όψει της συνέλευσης των προέδρων 1η Απρίλη όπου και πρέπει να απαιτήσουμε η ομοσπονδία να επαναπροκηρύξει Α/Α και να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα.
  • Ταυτόχρονα ενημερώνουμε ότι οι στάσεις εργασίας ενάντια στις διαδικασίες αξιολόγησης που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ και ο σύλλογος συνεχίζουν να ισχύουν κανονικά.
  • Μέχρι να σταλεί η δήλωση Απεργίας – Αποχής από την ατομική αξιολόγηση του σωματείου, καλούμε τους Αξιολογητές (Α1 -Α2) να μην ενοχλήσουν συναδέλφους που συμμετέχουν στην Α – Α.

Σε περίπτωση που υπάρξουν αξιολογητές που “τρέξουν” να αξιολογήσουν καλούμε τους/τις συναδέλφους/σσες να δηλώσουν στάση εργασίας την συγκεκριμένη ώρα που έχει προσδιοριστεί η συνάντηση για να μην συμμετέχουν στη διαδικασία και να ενημερώσουν άμεσα τον σύλλογο και την επιτροπή αγώνα ώστε να οργανώσουμε το μποκάρισμα της αξιολόγησης.

Η αξιολόγηση δε θα περάσει.

Όλες / όλοι στην έκτακτη ΓΣ του συλλόγου 27/3, 1.30μμ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *