28 Μάρτη, 17.00, στο Υπουργείο Οικονομικών

Στηρίζουμε τον αγώνα των σωματείων της ΛΑΡΚΟ. Δυναμώνουμε την Αλληλεγγύη

Η κυβέρνηση της ΝΔ μετά την   εγκληματική ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ,  όχι μόνο έχει παραδώσει  το πάμπλουτο υπέδαφός της και το δημόσιο πλούτο στα αρπακτικά των πολυεθνικών, αλλά «ρίχνει στον Καιάδα» της ανεργίας και της φτώχειας  τους 1200 εργαζόμενους.

Οι Κυβερνήσεις διαχρονικά, συστηματικά προχώρησαν στην απαξίωση της επιχείρησης, στην στοχοποίηση των εργαζομένων, στην υπερχρέωση της. Στέρησαν δισεκατομμύρια ευρώ με τις άθλιες συμφωνίες που έκλειναν, ιδιωτικοποίησαν την εταιρεία,  ως μονόδρομο    γιατί τάχα κόπτονται για τα χρήματα των φορολογούμενων. Κυβερνήσεις και Ε.Ε  θεωρούν παράνομη την κρατική ενίσχυση  και  την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου τις κρατικές εγγυήσεις σε δάνεια  για μια δημόσια εταιρεία, την ίδια στιγμή που επιδοτούν πλουσιοπάροχα με τζάμπα χρήμα και  δισεκατομμύρια ευρώ  τις επιχειρήσεις μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης στο όνομα των “επενδύσεων και της ανάπτυξης”. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση και Ε.Ε διοχετεύουν   πακτωλό δισεκατομμυρίων ευρώ  στις στρατιωτικές δαπάνες και τις στρατιωτικές αποστολές υπηρετώντας τα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε με θύματα τους λαούς και τις κοινωνικές ανάγκες.

Αποδεικνύεται ότι οι υποσχέσεις για προστασία των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ ήταν παραμύθια. Η ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, όπως και κάθε άλλη ιδιωτικοποίηση που έχει γίνει συνοδεύεται από απολύσεις, για να παραδίδονται καθαρές από το “βάρος των εργαζομένων” στους “επενδυτές”. Στις 31/3 λήγει η παράταση των συμβάσεων των 1000 εργαζομένων με ορατό τον κίνδυνο οι εργαζόμενοι να βρεθούν στο δρόμο. Το σχέδιο της ΔΥΠΑ  που εμφανίζεται αποτελεί “χάντρες για τους ιθαγενείς”, αφού μετατρέπει τους εργαζόμενους σε “ωφελούμενους” σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, με περίπου 600 εξειδικευμένους μεταλλεργάτες εργαζόμενους κάτω των 55  και μόλις για 3 χρόνια (!!) με 850 ευρώ στα νοσοκομεία για να καλύψουν την γύμνια της υποστελέχωσης του συστήματος υγείας, ενώ για τους πάνω από 55 σε δήμους. Άγνωστο το τι θα γίνει με τους  300 εργαζόμενους, που διαμένουν στους  οικισμούς της ΛΑΡΚΟ.

 Το ίδιο σχέδιο προετοιμάζεται και για μια σειρά άλλες δημόσιες επιχειρήσεις  με την απόλυση χιλιάδων  εργαζομένων να είναι προ των πυλών.

Οι εκπαιδευτικοί που δίνουμε την μάχη και τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση, την διάλυση του δημόσιου σχολείου, της εργασίας μας, την καταβύθιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας, των αυταρχισμό των δικαστικών πορσφυγών, των απειλών και της τρομοκρατίας. Στεκόμαστε αλληέγγυοι  στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ και οι τοπικοί φορείς.

ΤΩΡΑ απαιτείται πανεργατικός ξεσηκωμός  και μέτωπο αγώνα με αγωνιστικό σχέδιο κλιμάκωσης που θα βάζει στο στόχαστρο την πολιτική της  ακρίβειας, της φτώχειας, των απολύσεων, της διάλυσης δημόσιων κοινωνικών αγαθών και του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου.

Τώρα να παρθεί πίσω η ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ.

Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος. Το Δικαίωμα στην Δουλειά είναι Αδιαπραγμάτευτο!

Ασφαλείς συνθήκες δουλειάς για να μην θρηνούμε νεκρούς και σακατεμένους.

Αξιοπρεπείς μισθοί και συμβάσεις εργασίας με δραστική μείωση του χρόνου εργασίας.

Ο μαζικός, αποφασιστικός αγώνας των εργαζομένων, του λαού της περιοχής, αλλά και η αλληλεγγύη και στήριξη από τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους όλης της χώρας είναι το όπλο που θα ανατρέψει την πολιτική  της Κυβέρνησης!

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και του λαού της περιοχής είναι αγώνας όλων των εργαζομένων. Είναι υποχρέωση όλων μας, με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο να σταθούμε στο πλευρό τους για να μην ολοκληρωθεί το έγκλημα της Κυβέρνησης στη ΛΑΡΚΟ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *