Το ΥΠΑΙΘ δίνει ρεσιτάλ αυταρχισμού και ολοκληρωτισμού! Με έγγραφό του ΓΓ Κατσαρού προς τις ΔΙΠΕ στέλνει “εντέλλεσθε” για αντικατάσταση διευθυντ(ρι)ών/προϊσταμένων που συμμετέχουν στην ΑΑ της ΔΟΕ και των ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ! Η απεργία δεν τιμωρείται, ΝΙΚΑ!

Στους δρόμους να γιγαντώσει ο αγώνας!

Κάτω τα χέρια απ’ τα σχολεία μας και τους/τις συναδέλφους-συναδέλφισσες μας!

Κάτω τα χέρια από την απεργία μας!

Δε θα γίνουμε δούλοι σκυφτοί, πειθήνιοι υπαλληλίσκοι !

Θα μείνουμε όρθιοι/ες να διδάσκουμε πως η ιστορία γράφεται με ανυπακοή!

Με την ομορφιά του αγώνα που αναπνέει  στη συλλογικότητα, στη ζωή, στο δίκαιο και στη συνείδηση πως ακριβώς γι’ αυτό, εμείς θα νικήσουμε!

Η κυβέρνηση της ΝΔ με μια χουντικής έμπνευσης εγκύκλιο-εντολή που εξέδωσε στις 3/4/24 δια του ΓΓ του ΥΠΑΙΘΑ  Γ. Κατσαρού  απαιτεί να αντικατασταθούν (αφού παυθούν;) από τη θέση τους όλοι/ες οι Διευθυντές/ντριες –Προϊστάμενες/οι σχολικών μονάδων που υπερασπιζόμενοι/ες το Δημόσιο σχολείο και τους/τις μαθητές/τριές τους, συμμετέχουν στην νόμιμα κηρυγμένη απεργία-αποχή των ΔΟΕ/ΟΛΜΕ και των ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ από τις διαδικασίες αξιολόγησης, γεγονός που έχει να συμβεί από την εποχή της χούντας!

Το ΥΠΑΙΘΑ στοχοποιεί αυτούς που υπερασπίστηκαν όχι τη θέση-ρόλο ευθύνης που θέλει να τους επιβάλλει αλλά  τη δημοκρατία στο σχολείο από «θέση  ευθύνης» απέναντι στους/στις μαθητ(ρι)ες, τους/τις συναδέλφους/ισσες και τις συλλογικές αποφάσεις!

Η κυβέρνηση της ΝΔ και το υπουργείο 3 χρόνια τώρα παλεύουν να επιβάλλουν το σχολείο της υποταγής και της εμπορευματοποίησης. 14 φορές  έσυραν στα δικαστήρια τα εκπαιδευτικά σωματεία και τις Ομοσπονδίες, με σκοπό να σταματήσουν τον δίκαιο αγώνα μας ενάντια στην εμπορευματοποίηση και τον επιθεωρητισμό. Το δικαστικό πραξικόπημα του ΥΠΑΙΘΑ δεν πέρασε, ο κλάδος στις πιο μαζικές συλλογικές διαδικασίες του επέβαλλε τη συνέχιση του αγώνα με νέα κήρυξη Απεργίας-Αποχής.

Μπροστά στη γενικευμένη οργή και αποφασιστικότητα του κλάδου επιστρατεύονται για μια ακόμη φορά αυτό που ξέρουν καλύτερα: τον ολοκληρωτισμό, τον εκφοβισμό, τις ποινές και επιτίθενται στο αγωνιστικό κομμάτι  των προϊσταμένων-διευθυντ(ρι)ών που στέκεται στο πλευρό του δημόσιου σχολείου και των εκπαιδευτικών!   

Επιχειρούν να μας υποτάξουν ώστε σκυμμένοι και σκυμμένες με το φόβο της τιμωρίας να εφαρμόσουμε την αξιολόγηση! Την αξιολόγηση και όλο το νομικό πλαίσιο που έχει στηθεί γύρω της με αλλεπάλληλους αντιεκπαιδευτικούς νόμους, που επιχειρεί να διαλύσει συλλόγους διδασκόντων, δημοκρατικές λειτουργίες, να σπάσει το ηθικό των ανθρώπων και να τελειώνει μια και καλή με τα σωματεία, τις απεργίες, τις φωνές που αντιστέκονται και αγωνίζονται ακόμη για το δημόσιο σχολείο των όλων και των ίσων, το σχολείο της αξιοπρέπειας, της παιδαγωγικής ελευθερίας, της μόρφωσης, της δημοκρατίας, της χαράς!

3 χρόνια τώρα δεν κατάφεραν να διασπάσουν την ενότητα του εκπαιδευτικού σώματος αλλά αντίθετα την ενίσχυσαν. Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους/ισσες πανελλαδικά που περήφανα και ανυπότακτα συνεχίζουν να κουβαλούν στις πλάτες τους τη συλλογική αξιοπρέπεια ενός κλάδου που αρνείται  να παραδώσει το δημόσιο σχολείο και τα δικαιώματά μας στα αρπαχτικά της αγοράς, του κέρδους, της ζούγκλας που ετοιμάζουν για σχολείο και ζητούν να νομιμοποιήσουμε!

Προσπαθούν να σπείρουν το φόβο, αλλά να ξέρουν πως θα εισπράξουν οργή!

  • Διαμηνύουμε στα στελέχη  εκπαίδευσης (Διευθυντές Εκπαίδευσης, τα συμβούλια επιλογής & τα υπηρεσιακά  συμβούλια που ορίζονται να εκδώσουν πράξη αντικατάστασης) που καλούνται να υλοποιήσουν τις αυθαίρετες  πράξεις του ΥΠΑΙΘΑ  ότι οι συνάδελφοι/ισσες είναι απεργοί και προστατεύονται από το συνταγματικά κατοχυρωμένο απεργιακό δικαίωμα! Όσες, όσοι υπογράψουν και το παραβλέψουν έχουν προσωπική ευθύνη και θα το αντιμετωπίσουμε με κάθε συνδικαλιστικό, νομικό και πολιτικό μέσο.   
  • Απαιτούμε από τα μέλη των συμβουλίων επιλογής και των υπηρεσιακών συμβουλίων  να μη σκεφτούν ούτε στιγμή να στραφούν ενάντια στους/στις εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε κηρυγμένη απεργία-αποχή των Ομοσπονδιών & των σωματείων τους! 
  • Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι θα αξιοποιήσουμε κάθε νομικό, συνδικαλιστικό και πολιτικό μέσο σε περίπτωση που επιχειρήσουν να πλήξουν έστω και στο ελάχιστο απεργούς συναδέλφισσες/φους!
  • Κανένας/καμιά να μη δεχτεί να αντικαταστήσει συνάδελφους/ισσες διευθυντ(ρι)ες-προϊσταμένες που στοχοποιούνται.

Στηρίζουμε περήφανα την επιλογή μας να σταθούμε αταλάντευτα στην συλλογική μας απόφαση να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο και τα παιδιά!

Όχι μόνο δεν αλλάζουμε στάση αλλά αντίθετα κλιμακώνουμε τον αγώνα και διευρύνουμε το μέτωπο ενάντια στην αξιολόγηση. Συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη!

ΤΩΡΑ αποφασιστικά να σπάσουμε την προσπάθεια απομόνωσης του ΥΠΑΙΘΑ και του Υπουργείου και να αναδείξουμε ως μέγιστο το ζήτημα των διώξεων και της αμφισβήτησης του απεργιακού δικαιώματος. Απαιτούμε:

  • 24ωρη απεργία ΟΛΜΕ-ΔΟΕ τώρα (ενδεικτικά 10/4). Συμμετοχή στην πανεργατική 17/4
  • Συνεχόμενες επαναπροκηρύξεις ΑΑ με κάθε τρόπο και παράλληλα (ΑΔΕΔΥ-ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ).

Το ζήτημα των διώξεων-παύσεων-αντικαταστάσεων σε απεργούς ξεπερνά τα όρια της εκπαίδευσης και αποτελεί αιτία πολέμου για όλα το εργατικό κίνημα. Η υπεράσπιση του απεργιακού  δικαιώματος είναι υπόθεση όλων και να καλούμε να πάρουν όλοι θέση κόμματα, σωματεία, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ),  γονεϊκοί φορείς, η πανεπιστημιακή κοινότητα και όλο το εργατικό κίνημα μαχητικά και μαζικά να υπερασπιστούμε με όλα τα μέσα (συντονισμός σωματείων, νομικές ενέργειες-εξώδικο στο ΥΠΑΙΘΑ για τις απειλές από ομοσπονδίες & σωματεία-, μαζικές κινητοποιήσεις στις διευθύνσεις  και στα συμβούλια επιλογής, άμεση απεργιακή κινητοποίηση).

Ο 4823/21 είναι ολόκληρος εκτροπή από κάθε έννοια δημοκρατίας! Είναι νομοθέτημα που παραβιάζει με άρθρα-διατάγματα ολοκληρωτισμού τη στοιχειώδη λειτουργία του σχολείου με βάση τις βασικές παιδαγωγικές αρχές! Πρέπει να καταργηθεί τώρα και η απαίτηση αυτή οφείλει να είναι όλου του λαού, πανεργατική και παλλαϊκή!

Στο μαύρο που απαιτούν να υποταχθούμε, ας αντιπαραβάλλουμε το πάθος με το οποίο μπήκαμε στις τάξεις, την αγάπη που έχουμε για το σχολείο, τα όνειρά μας γι’ αυτό και την πορεία μας εντός του. Τα όνειρά μας για τους μαθητές/τριες μας. Την αλληλεγγύη μας και την αλληλοστήριξή μας.

Ο σύλλογος «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» από κοινού με τον άλλο σύλλογο Δυτ. Αττικής «Κ.Βάρναλης» καλούμε όλες/όλους σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας/συγκέντρωση την Δευτέρα 8/4 στις 2μμ στη Δ/νση Π.Ε. Δυτ. Αττικής.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Δεν υποχωρούμε! Είμαστε όλες/οι ΑΠΕΡΓΟΙ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *