Καταγγελία για εν κρυπτώ αξιολόγηση – Συνεχίζουμε, δεν υποχωρούμε!

Περίπου το 80% τόσο των νεοδιόριστων όσο και των υπόλοιπων εκπαιδευτικών στο σύλλογό μας υπογράφει Α/Α! Με σχολεία ολόκληρα να συμμετέχουν ομόφωνα και 11 προϊσταμένες και 3 διευθυντ(ρι)ες να συντάσσονται με την μάχη του κλάδου, στο πλευρό των εκπαιδευτικών κι όχι απέναντι ως αξιολογητ(ρι)ες!

Την Πέμπτη 18/4, μετά από καταγγελία του συλλόγου διδασκόντων, μάθαμε πως ο αξιολογητής κ. Παπάζογλου κατέφτασε στο 9ο δημοτικό Άνω Λιοσίων, μετά από συνεννόηση με την διευθύντρια του σχολείου, εισήλθε κρυφά αφού τελείωσε το διάλειμμα και έφυγε κυριολεκτικά τρέχοντας πριν ξεκινήσει το επόμενο, ώστε να μην γίνει αντιληπτός από τον υπόλοιπο σύλλογο διδασκόντων!

Έτσι φαίνεται πως εννοεί το υπουργείο την επιτυχία στην εφαρμογή της αξιολόγησης! Συγχαρητήρια!

Οι εκπαιδευτικοί δύο χρόνια τώρα δίνουν την μάχη με τα πρόσωπά τους καθαρά στις κινητοποιήσεις ενάντια στην αξιολόγηση/διάλυση του σχολείου, υπογράφοντας με τα ονόματά τους την Α/Α, συμμετέχοντας με αποφασιστικότητα στις συλλογικές διαδικασίες του κλάδου, αντιμετωπίζοντας με θάρρος κάθε απειλή και προσπάθεια τρομοκράτησης από την πλευρά του υπουργείου.

Πραγματικά αισθάνονται περήφανοι αυτοί/ές οι διευθυντές/ντριες και αξιολογητ(ρι)ές που χρησιμοποιούν τέτοιες πρακτικές; Που κρύβονται και νομίζουν πώς ξεγελούν τους/τις συναδέλφους/ισσες; Ούτε στις πιο σκοτεινές περιόδους της ιστορίας δεν πρέπει να χρησιμοποιήθηκαν τέτοιες μέθοδοι!

Ξεκαθαρίζουμε σε όλους τους τόνους πώς η μαζική συμμετοχή στην Α/Α του σωματείου και της ΔΟΕ δεν ανατρέπεται με πλαστά στοιχεία! Όσες προσπάθειες και αν καταβάλλουν οι αξιολογητ(ρι)ές στην περιοχή μας, αλλά και πανελλαδικά, να μεταφέρουν μια εικόνα υποχώρησης, ότι τάχα όλοι/όλες προχωρούν την αξιολόγηση, τους προκαλούμε να δώσουν επίσημα τα στοιχεία! Γιατί τα σωματεία και οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε πολύ καλά τι γίνεται στα σχολεία μας! Περίπου το 80% τόσο των νεοδιόριστων όσο και των υπόλοιπων εκπαιδευτικών στο σύλλογό μας υπογράφει Α/Α! Με σχολεία ολόκληρα να συμμετέχουν ομόφωνα και 11 προϊσταμένες και 3 διευθυντ(ρι)ες να συντάσσονται με την μάχη του κλάδου, στο πλευρό των εκπαιδευτικών κι όχι απέναντι ως αξιολογητ(ρι)ες!

Να πούμε λοιπόν πως όλα αυτά δείχνουν την πλήρη αποτυχία κάθε διαδικασίας αξιολόγησης, τον πανικό του υπουργείου και όσων το υπηρετούν, που με φαιδρότητα, ανεντιμότητα και πλήρη αναξιοπρέπεια προσπαθούν να παρουσιάσουν δήθεν αποτελέσματα.      

Καλούμε τους/τις εκπαιδευτικούς να υπερασπιστούμε μαζί τον παιδαγωγικό μας ρόλο, τις αποφάσεις των μαζικών διαδικασιών που υπερασπίζονται το δημόσιο σχολείο, τη συλλογικότητα και το σχολείο των σχέσεων συναδελφικότητας κι όχι του κανιβαλισμού, της ατομικής επιλογής και του ανταγωνισμού.

Συνεχίζουμε, δεν υποχωρούμε! Tην αξιολόγηση όσο κι αν προσπαθήσετε, δεν θα την περάσετε από την πίσω πόρτα!

Θα μείνουμε όρθιοι/ες να διδάσκουμε πως η ιστορία γράφεται με ανυπακοή!

Με την ομορφιά του αγώνα που αναπνέει  στη συλλογικότητα, στη ζωή, στο δίκαιο και στη συνείδηση πως ακριβώς γι’ αυτό, εμείς θα νικήσουμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *