Διαδήλωση για άμεση κατάπαυση του πολέμου στην Παλαιστίνη – Τετάρτη 15/5 – μέρα επετείου της δολοφονικής επιχείρησης στη Νάκμπα – στις 7μμ στο πάρκο Ελευθερίας, πορεία στην Ισραηλινή πρεσβεία

Φονιάδες των λαών, εγκληματούν πάνω στον παλαιστινιακό λαό. Να σταματήσει τώρα η σφαγή. Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ και η στρατιωτική του μηχανή κλιμάκωσαν προχθές την επίθεση τους κατά του παλαιστινιακού λαού στην Γάζα, ο οποίος παραμένει εγκλωβισμένος στην περιοχή της Ράφα.

Το Ισραήλ βομβαρδίζει καθημερινά την πολύπαθη Ράφα προκαλώντας εκατόμβη  νεκρών, ενώ το κλείσιμο στο Κερέμ Σαλόμ «σφραγίζει» και διακόπτει κάθε πέρασμα για την ανθρωπιστική βοήθεια προς τους εγκλωβισμένους αμάχους που ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο. Οι καθημερινές διακηρύξεις για ευρεία έκτασης στρατιωτική επίθεση κατά της Ράφα δείχνουν ότι το Ισραήλ είναι αποφασισμένο να προχωρήσει στο τελειωτικό χτύπημα των Παλαιστινίων.

Σε αυτή την δολοφονική στρατιωτική επιχείρηση συνένοχοι είναι οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η ελληνική κυβέρνηση και τα περισσότερα αραβικά κράτη που συνδράμουν στην γενοκτονία και εθνοκάθαρση του παλαιστινιακού λαού.

Στην Ελλάδα όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) συνέβαλαν στην προσέγγιση και τη δημιουργία άξονα Ελλάδας – Ισραήλ, την ενίσχυση των βάσεων και την στρατιωτική εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Τη συμμετοχή – στήριξη της εμπλοκής της χώρας την πληρώνει ο λαός με τις τεράστιες δαπάνες για εξοπλισμούς καθώς και το κόστος των πολεμικών αποστολών έξω από τα σύνορα – μισό εκατομμύριο την ημέρα είναι το κόστος μόνο για τη φρεγάτα “Ύδρα” στην Ερυθρά Θάλασσα – ενώ η ένταση μεγαλώνει τον κίνδυνο της επέκτασης του πολέμου.

Απέναντι στην ισραηλινή βαρβαρότητα και τα φρικιαστικά εγκλήματα που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας καθημερινά, οι λαοί οικοδομούν σε διεθνές επίπεδο ένα πανίσχυρο μέτωπο αλληλεγγύης στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού. Χιλιάδες κινητοποιήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο  καταγγέλλουν την σφαγή και το αιματοκύλισμα στην Γάζα. Φοιτητές, νέοι και νέες έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στις Η.Π.Α, την Ευρώπη, τη Βραζιλία, την Αυστραλία σε διαδηλώσεις και συγκρούσεις. Απέναντί τους έχουν κυβερνήσεις, τις διοικήσεις των πανεπιστημίων, τεράστια οικονομικά συμφέροντα που υποστηρίζουν το κράτος του Ισραήλ, δυνάμεις καταστολής και ακροδεξιές ομάδες που υποστηρίζουν τη σφαγή στην Παλαιστίνη.

Η παγκόσμια αυτή αλληλεγγύη που καθημερινά δυναμώνει, διευρύνεται και γίνεται πιο μαζική, δείχνει ότι οι λαοί βρίσκονται στη σωστή πλευρά της ιστορίας, ζητώντας ειρήνη και δικαιοσύνη.

Τώρα περισσότερο από ποτέ ο παλαιστινιακός λαός έχει την ανάγκη να εκφράσουμε πιο δυνατά και μαζικά την αλληλεγγύη μας. Για να σωθούν τα παιδιά, η ανθρωπιά και η ελπίδα.

Τώρα πρέπει να απαιτήσουμε να σταματήσουν οι μαζικές καθημερινές δολοφονίες.

Τώρα να αξιώσουμε να ανοίξουν όλα τα περάσματα για την ανθρωπιστική βοήθεια.

Τώρα να βροντοφωνάξουμε να τερματιστεί η σφαγή στην Γάζα, να αποχωρήσουν από όλη την παλαιστινιακή γη οι ισραηλινοί κατακτητές.

Τώρα να επιβάλουμε στην ελληνική κυβέρνηση σταματήσει κάθε οικονομική, πολιτική, στρατιωτική, κατασταλτική και άλλη συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Όχι στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ.

Τώρα να επιστρέψει στην χώρα μας από την Ερυθρά Θάλασσα η φρεγάτα «ΥΔΡΑ». Καμιά εμπλοκή – καμιά συμμετοχή -Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα

Λεφτά για παιδεία/υγεία και όχι για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και αποστολές εκτός συνόρων.

Κλείσιμο όλων των αμερικανικών βάσεων στην χώρα μας.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Ενιαίο ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος, αυτοδιάθεση του παλαιστινιακού λαού.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Τετάρτη 15/5, στις 7μμ πάρκο Ελευθερίας και πορεία στην Ισραηλινή πρεσβεία
Δείχνουμε όλοι – όλες την αλληλεγγύη μας στον λαό της Παλαιστίνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *