ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΣ 24/5/2024 – Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά!

Τα εγκλήματα του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ δεν έχουν τέλος!

Η κλιμάκωση της επίθεσης του κράτους –δολοφόνου του Ισραήλ κατά του ηρωικού παλαιστινιακού λαού στην Γάζα με την επέκταση των επιχειρήσεων στη Ράφα οδηγεί σε δραματικές εξελίξεις. Οι καθημερινοί βομβαρδισμοί στην πολύπαθη Ράφα όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι πάνω από 1,4 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι, αφού πρώτα οδηγήθηκαν εκεί –σε μια δήθεν ασφαλή περιοχή- από το Ισραήλ, αλλά και το κλείσιμο του περάσματος στο Κερέμ  Σαλόμ που διακόπτει την ανθρωπιστική βοήθεια προς τους εγκλωβισμένους αμάχους, προκαλούν νέες εκατόμβες  νεκρών και προετοιμάζουν συνειδητά την ολοκληρωτική γενοκτονία του λαού των Παλαιστίνιων με το λιμό, τις ασθένειες, την καταστροφή των υποδομών, τις βόμβες και τον πόλεμο εναντίον αμάχων.

Το κράτος –δολοφόνος του Ισραήλ αποθρασύνεται στην πολιτική μαζικής εξόντωσης των Παλαιστινίων από τον ιμπεριαλισμό και τα μεγάλα καπιταλιστικά- γεωστρατηγικά του συμφέροντα στην περιοχή. Συνένοχοί του είναι όχι μόνο οι ΗΠΑ και η ΕΕ και πολλά αραβικά κράτη,  αλλά και η ελληνική κυβέρνηση που δικαιολογούν και συνδράμουν τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού με έμπρακτη πολιτική, διπλωματική, οικονομική και στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ. Χωρίς την βοήθεια όλων αυτών, το Ισραήλ δεν θα μπορούσε να πραγματοποιήσει αυτό το τερατώδες έγκλημα κατά των Παλαιστινίων. Συνολικά και διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις της Ελλάδας συνέβαλαν στην προσέγγιση και τη δημιουργία άξονα Ελλάδας – Ισραήλ, την ενίσχυση των βάσεων και την στρατιωτική εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Την εμπλοκή της χώρας την πληρώνει ο λαός με τις τεράστιες δαπάνες για εξοπλισμούς, καθώς και με το κόστος των πολεμικών αποστολών έξω από τα σύνορα – μισό εκατομμύριο την ημέρα είναι το κόστος μόνο για τη φρεγάτα «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα- ενώ η ένταση αυξάνει τον κίνδυνο της επέκτασης του πολέμου.

Ενώνουμε τη φωνή μας και τη δράση μας με τους λαούς σε όλο τον κόσμο και τις συγκλονιστικές φοιτητικές κινητοποιήσεις – καταλήψεις που εξελίσσονται παρά τον αυταρχισμό και την βίαιη καταστολή των κυβερνήσεων! Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό που μπορεί να ανατρέψει τα ιμπεριαλιστικά και σιωνιστικά σχέδια!

Απαιτούμε:

  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, να αποχωρήσουν τα Ισραηλινά στρατεύματα από τη Λωρίδα της Γάζας και να μπει τέλος στην γενοκτονία των Παλαιστινίων!
  • Να διακοπεί κάθε οικονομική, πολιτική, στρατιωτική, κατασταλτική και άλλη συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, να παύσουν οριστικά οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, οι συνεργασίες ελληνικών-ισραηλινών πανεπιστημίων, διακοπή των διπλωματικών σχέσεων. Όχι στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ-Αιγύπτου!
  • Καμιά εμπλοκή – καμιά συμμετοχή – Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα!
  • Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα Ύδρα!
  • Έξω οι βάσεις του θανάτου, έξω από το ΝΑΤΟ!
  • Λεφτά για παιδεία/υγεία και όχι για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και αποστολές εκτός συνόρων!
  • Λευτεριά στην  Παλαιστίνη! Στηρίζουμε το δικαίωμα των Παλαιστινίων για ενιαίο ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος -αυτοδιάθεση των λαών!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *