Συνάντηση του συλλόγου με αναπληρωτές-τριες συναδέλφους, Τετάρτη 25/11

Συνάντηση του συλλόγου με τους αναπληρωτές-τριες συναδέλφους, Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, 2.30 μμ στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων

Τα κενά στα σχολεία μας, δυο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, παραμένουν εκρηκτικά! Τα ολοήμερα τμήματα δεν λειτουργούν σε κανένα σχεδόν σχολείο, τα τμήματα ένταξης και υποδοχής αντίστοιχα, χιλιάδες χαμένες ώρες ειδικοτήτων στα πρωινά και ολοήμερα τμήματα.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, ιδιαίτερα στο σύλλογο μας, ένα μεγάλο ποσοστό των εκπαιδευτικών στα σχολεία μας είναι συνάδελφοι αναπληρωτές. Οι ελαστικά εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί συνιστούν το άγρια πληττόμενο κομμάτι της αδιοριστίας ανεξαρτήτως εργασιακής σύμβασης (ΕΣΠΑ, κρατικού κτλ) και ειδικότητας. Η πολιτική που εξακολουθεί να υπηρετεί τις απαιτήσεις των δανειστών και του ΔΝΤ, που αποστραγγίζει οικονομικά, κοινωνικά και ηθικά την κοινωνία έρχεται να επισφραγίσει τον θεσμό του μόνιμου αναπληρωτή ως την ενδεδειγμένη λύση για την Παιδεία. Μίας Παιδείας υποχρηματοδοτούμενης, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς υποστηρικτικές δομές, χωρίς εκπαιδευτικούς.

Μπροστά στα φαινόμενα αυτά δεν μπορούμε να λειτουργούμε προσπαθώντας να επιτύχουμε προσωρινές επισφαλείς ατομικές λύσεις.

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας καλεί τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους αναπληρωτές όλων των ειδικοτήτων, την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015, ώρα 2.30 μ.μ. στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων, προκειμένου να συζητήσουμε τα εργασιακά ζητήματα των «μόνιμων αναπληρωτών» και να οργανώσουμε συλλογικά και συντονισμένα την αντιμετώπισή τους.

 

TO ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *