Το Πολυτεχνείο ζει στο δρόμο της εξέγερσης και της ανατροπής των μνημονίων

Το Πολυτεχνείο ζει στο δρόμο της εξέγερσης και της ανατροπής των μνημονίων και των αντιλαϊκών πολιτικών, κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης , ΔΝΤ

42 χρόνια μετά την εξέγερση του Νοέμβρη…και με τα μάτια στραμμένα στη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου, βλέπουμε μπροστά μας, πολέμους, φράχτες, προσφυγιά, στρατόπεδα συγκέντρωσης, φασιστικά και ρατσιστικά καθεστώτα, καταπάτηση ακόμη και των δημοκρατικών ελευθεριών και των στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων. Από τους νεκρούς μετανάστες του Αιγαίου και τους αμέτρητους μικρούς Ασλάν μέχρι τις δολοφονικές επιθέσεις στην Τουρκία και το Παρίσι, ο ιμπεριαλισμός αποκαλύπτει το αποκρουστικό του πρόσωπο σε όλους τους λαούς. Τα κροκοδείλια δάκρυα της εξουσίας δεν μπορούν να μας ξεγελάσουν: θρηνούμε ανθρώπινα θύματα στο βωμό των γεωπολιτικών σχεδιασμών του κεφαλαίου. Δικοί τους οι πόλεμοι, δικοί μας οι νεκροί.

Στην Ελλάδα αντίστοιχα, η επέτειος του Πολυτεχνείο συμπίπτει με την προσπάθεια εφαρμογής του Τρίτου Μνημονίου. Το νέο φτηνό σχολείο αγοράς των μηδενικών διορισμών, των κλειστών σχολείων, της υποχρηματοδότησης και της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ είναι εδώ, με στόχο τη συρρίκνωση των μορφωτικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς. Και όλα αυτά πάνω στο έδαφος της πτωχοποίησης και της ανεργίας που βιώνει ο κόσμος της εργασίας εδώ και πέντε χρόνια.

Από αυτή την άποψη το εξεγερτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου αποκτά φέτος ξεχωριστή σημασία. Συναντιέται με την ανάγκη της αλληλεγγύης των λαών, της αντιιμπεριαλιστικής πάλης και της διεθνιστικής ενότητας όλων των κυριαρχούμενων, καθώς και με τους καθημερινούς αγώνες για ψωμί – παιδεία – ελευθερία.

Το Πολυτεχνείο το 1973 μας έδειξε τη δύναμη και την αποτελεσματικότητα του οργανωμένου λαού ο οποίος μπορεί να συντρίψει τους μονόδρομους και να ανοίξει νέους δρόμους για την ικανοποίηση των αιτημάτων του λαϊκού –εργατικού κινήματος. O φετινός Νοέμβρης πρέπει να αποτελέσει ορόσημο αγώνα και ανατροπής. Να γεμίσουν οι δρόμοι με κόσμο για να επιβληθεί η λαϊκή κυριαρχία, για να ηττηθεί η πολιτική των Μνημονίων και της σύγχρονης καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

 

ΟΛΟΙ-ΕΣ

ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ 3ΜΜ

ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *