Δεν γίνεται η ανθρωπότητα να σιωπά και να μένει αδρανής, ενώ στην Παλαιστίνη συντελείται μια γενοκτονία από το κράτος δολοφόνο Ισραήλ και με τη στήριξη από ΗΠΑ – ΕΕ- NATO και κυβερνήσεις, όπως της Ελλάδας. Η γενοκτονία συντελείται με στρατιωτικά μέσα αλλά και με όπλο την πείνα και τον λιμό! Απαιτούμε να ανοίξουν άμεσα όλες οι ανθρωπιστικές δίοδοι, ώστε να φτάσει βοήθεια, νερό, τρόφιμα, φάρμακα, υγειονομικό υλικό και ιατρικό προσωπικό στους Παλαιστίνιους!
Χιλιάδες άνθρωποι από κάθε γωνιά του κόσμου συντονίζονται για να προσπαθήσουν να προσεγγίσουν δια ξηράς και θαλάσσης τη Λωρίδα της Γάζας πιέζοντας να ανοίξουν τα περάσματα για την κανονική εισροή ανθρωπιστικής βοήθειας αλλά και για να διαμαρτυρηθούν απέναντι στην κατοχή, τον πόλεμο και τη γενοκτονία που διαπράττει το κράτος του Ισραήλ.
Η καμπάνια Μarch to Gaza ξεκίνησε μετά από πρόσκληση που δημοσίευσαν σωματεία εργαζομένων στην Παλαιστίνη λίγους μήνες πριν. Από τις 12 ως τις 20 Ιουνίου δεκάδες αποστολές θα συγκεντρωθούν στο Κάιρο της Αιγύπτου για ένα φιλόδοξο εγχείρημα προσέγγισης της Γάζας δια ξηράς. Στις 15 Ιουνίου, πολίτες από 35 χώρες ενώνουν τις φωνές τους στα σύνορα Αιγύπτου–Παλαιστίνης, ζητώντας άμεση πρόσβαση ανθρωπιστικής βοήθειας.
Παράλληλα ο Στόλος της Ελευθερίας (Freedom Flotilla Coalition) θα προσπαθήσει ξανά να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας δια θαλάσσης.
Στηρίζουμε ολόψυχα τη διεθνή πρωτοβουλία Μarch to Gaza και την ελληνική συμμετοχή σ’ αυτή. Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά την πειρατική επίθεση του Ισραήλ ενάντια στο πλοίο Μαντλίν (ανήκει στον στόλο της Ελευθερίας-Freedom Flotilla Coalition), το οποίο κατευθυνόταν στη Γάζα με άοπλους ακτιβιστές προσπαθώντας ξανά να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας δια θαλάσσης μετά τον ισραηλινό βομβαρδισμό πριν 15 μέρες περίπου κοντά στη Μάλτα.
Ο σύλλογος καλεί σε μαζική συμμετοχή στις 15/6 στις 7μμ στο Σύνταγμα που καλεί η πρωτοβουλία March to Gaza, οι παλαιστινιακές οργανώσεις και η Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό σωματείων και συλλογικοτήτων, στην οποία συμμετέχει και ο σύλλογος μας. Πρόκειται για μέρα παγκόσμιας δράσης κατά της γενοκτονίας που εξελίσσεται στην Παλαιστίνη. Καλούμε και σε κάθε άλλη ανάλογη δράση για την Παλαιστίνη με συνεχείς αποφάσεις.
Βάζουμε τέρμα στη σιωπή. Δεν ανεχόμαστε τις εικόνες φρίκης των σκελετωμένων από την ασιτία παιδιών και ενός ολόκληρου λαού στη Λωρίδα της Γάζας όπου το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ πέρα από τους βομβαρδισμούς και την ισοπέδωση των πόλεων που κάνουν επί 600 μέρες με τους χιλιάδες θανάτους παιδιών αι αμάχων διεξάγουν πλέον ένα σχέδιο εξόντωσης – εθνοκάθαρσης του Παλαιστινιακού λαού με όπλο την πείνα και τους λιμούς.
Αποκόπτουν την ανθρωπιστική βοήθεια και βομβαρδίζουν συνειδητά ακόμα και τις ουρές των πεινασμένων!
Οι θηριωδίες του Ισραηλινού κράτους συναγωνίζονται τα εγκλήματα των ναζί και των εθνοκαθάρσεων στην ιστορία.
Τεράστιες είναι οι ευθύνες της παγκόσμιας κοινότητας που παρακολουθεί άπραγη τη σφαγή στη Γάζα και τις δολοφονικές επιθέσεις στη Δυτική Όχθη. Συνένοχες στο έγκλημα οι ΗΠΑ, η ΕΕ που στηρίζουν το κράτος δολοφόνο και περιορίζονται σε φραστικές διαφοροποιήσεις στο τελευταίο μόνο διάστημα επιτρέποντας τη δράση αυτή.
Εγκληματικές είναι οι ευθύνες και της ελληνικής κυβέρνησης που βάζει απόλυτη προτεραιότητα τον άξονα συνεργασίας με το Ισραήλ σε στρατιωτικό, οικονομικό, εκπαιδευτικό, ερευνητικό, πολιτιστικό επίπεδο ενώ αρνείται ακόμα και την φραστική καταδίκη του Ισραήλ όπως έκαναν άλλες κυβερνήσεις της Δύσης.
Είναι η πιο ακραία εξέλιξη της πολιτικής στρατηγικής συνεργασίας και δημιουργίας άξονα Ελλάδας Ισραήλ από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις και η πολιτική των ίσων αποστάσεων που κρατάνε τα κόμματα της αντιπολίτευσης που κυβέρνησαν και διαχειρίστηκαν τη συνεργασία αυτή.
Μόνο η αλληλεγγύη μπορεί να στηρίξει το λαό της Παλαιστίνης και να σταματήσει το τεράστιο ανθρωπιστικό έγκλημα που είναι σε εξέλιξη εκεί.
Ξεσηκωμός παντού – στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού της Παλαιστίνης
Ως εκπαιδευτικοί που διδάσκουμε την ιστορία και τον ανθρωπισμό έχουμε χρέος να σταθούμε έμπρακτα στο πλευρό των Παλαιστίνιων.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
- Να σταματήσουν τώρα οι πολεμικές επιχειρήσεις, να αποχωρήσουν τα Ισραηλινά στρατεύματα από τη Λωρίδα της Γάζας και να μπει τέλος στην γενοκτονία των Παλαιστινίων
- Να διακοπεί κάθε οικονομική, πολιτική, στρατιωτική, κατασταλτική και άλλη συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, να παύσουν οριστικά οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, οι συνεργασίες ελληνικών-ισραηλινών πανεπιστημίων, διακοπή των διπλωματικών σχέσεων
- Καμιά εμπλοκή – καμιά συμμετοχή – Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα
- Έξω οι βάσεις του θανάτου, έξω από το ΝΑΤΟ
- Λεφτά για παιδεία/υγεία και όχι για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και αποστολές εκτός συνόρων
- Λευτεριά στην Παλαιστίνη! Στηρίζουμε το δικαίωμα των Παλαιστινίων για ενιαίο ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος -αυτοδιάθεση των λαών