Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ: Για την κατάταξη στα νέα μισθολογικά κλιμάκια

Από την 1/1/2016 θα ξεκινήσει η ισχύς του νέου μισθολογίου που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

misthoi_b2Σύμφωνα με τις προβλέψεις του νέου μισθολογίου (νόμος 4354/2015) έχουμε μειώσεις μισθών για μεγάλα τμήματα εργαζομένων και για τους υπόλοιπους «πάγωμα» των μισθών μερικά ευρώ πιο πάνω από το επίπεδο που βρίσκονται σήμερα, χωρίς καμιά προοπτική ανάκτησης των μεγάλων απωλειών που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια οι οποίες υπερβαίνουν τους 6 μισθούς.

Στο στόχαστρο μπαίνουν μια σειρά επιδόματα που δίνονταν έως τώρα και τα οποία είτε αφαιρούνται (όπως το επίδομα παραμεθόριων περιοχών) είτε περικόπτονται δραστικά (όπως το ανθυγιεινό επίδομα).

Αντιθέτως με το νέο μισθολόγιο πριμοδοτείται η «θέση ευθύνης» και προβλέπονται προκλητικές αυξήσεις για τα διευθυντικά – διοικητικά στελέχη, που συνιστούν κρίκους στην προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής μέσα από το μηχανισμό της κρατικής διοίκησης.

Επιπλέον, ενσωματώνεται η αξιολόγηση και η μισθολογική διαφοροποίηση, με βάση τα προβλεπόμενα από τις πολιτικές κεφαλαίου – ΕΕ που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Η κατάταξη των υπαλλήλων στα νέα κλιμάκια θα γίνει «με τα τυπικά τους προσόντα, το χρόνο υπηρεσίας στο φορέα που υπηρετούν καθώς και το χρόνο υπηρεσίας, που έχει αναγνωριστεί από το φορέα αυτόν, μέχρι και στις 31-12-2015. Μετά από αυτήν την κατάταξη θα υπάρξει αναστολή της μισθολογικής εξέλιξης όλων των υπαλλήλων, μέχρι τις 31-12-2017».

Επειδή υπάρχουν μια σειρά εκκρεμότητες που αφορούν αρκετούς συναδέλφους μόνιμους και αναπληρωτές με βάση τις προβλέψεις του νόμου 4354/2015 π.χ. συνάφειες μεταπτυχιακών τίτλων και επειδή τα χρονικά περιθώρια είναι δεσμευτικά:

Καλούμε την κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείο Παιδείας, να πάρει ΑΜΕΣΑ όλα τα απαραίτητα μέτρα που χρειάζονται ώστε να επιλυθούν όλα τα θέματα συναδέλφων που εκκρεμούν, ιδιαίτερα οι συνάφειες μεταπτυχιακών σπουδών, ώστε να μπορέσουν όλοι να καταταχθούν, με τα πραγματικά τους προσόντα,  σύμφωνα με τις προβλέψεις του νέου μισθολογίου.

Επίσης, να διασφαλιστεί ότι κανένας εκπαιδευτικός κλάδος δεν θα υποστεί δυσμενή υπηρεσιακή μεταβολή (μισθολογική ή βαθμολογική), με βάση τις νέες αντιστοιχήσεις των βασικών πτυχίων και τίτλων διορισμού.

Ιδιαίτερα για τους αναπληρωτές να κατατάσσονται με βάση το σύνολο της προϋπηρεσίας τους και να αναγνωριστεί αυτή συνολικά και μετά το διορισμό τους χωρίς κανένα περιορισμό.

Αθήνα, 20-12-2015

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *