Συμπαράσταση σε Βαϊνά και Χρόνη

Το Δ.Σ. του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. ΑΝΩ ΛΙΟΣΊΩΝ-ΖΕΦΥΡΙΟΥ-ΦΥΛΗΣ εκφράζει τη συμπαράστασή του στους Βαϊνά Παντελή και Χρόνη Γιώργο (τακτικό και αναπληρωτή αιρετό στο Γ΄ ΠΥΣΠΕ) για τη ποινική δίωξη που ασκείται εις βάρος τους από τους Δάτσικα Θεοδόσιο (Δ/ντη του 2ου ΔΣ Ιλίου), Ατταλιώτου Κυριακή (σχολικό σύνβουλο ειδικής αγωγής) και Αλεξανδράτο Χαράλαμπο (Δ/ντή στο 1ο ΔΣ Αγίων Αναργύρων) υποψήφιους διευθυντές στις κρίσεις στελεχών του 2011.

Ως λόγοι για τις μηνύσεις εναντίον των συναδέλφων αναφέρονται η «συκοφαντική δυσφήμιση» και η «παράβαση καθήκοντος» και όλα αυτά γιατί βαθμολογήθηκαν με χαμηλό βαθμό από τους αιρετούς. Να σημειώσουμε ότι οι αιρετοί είχαν όλο το δικαίωμα να πράξουν έτσι και τους τιμά που στη βαθμολόγηση πήραν υπόψη τις καταγγελίες που υπήρχαν για τους συγκεκριμένους υποψηφίους από συλλόγους για αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά.

Υπηρετώντας την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης που το υπουργείο και το πολιτικό σύστημα στοχεύει, οι μηνυτές αναλαμβάνουν ρόλο «καλοθελητών και προθύμων», προβάρουν την κουκούλα που ράβει το Υπουργείο στέλνοντας με την πράξη τους σαφές μήνυμα προς τη βάση του κλάδου για το πώς πρέπει να εννοείται η συμμετοχή των αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια: πειθαρχημένη και διαπλεκόμενη, στα πλαίσια που κινείται ο κρατικός γραφειοκρατικός συνδικαλισμός, αυτά που έχουν συνηθίσει και αυτά που υπηρετούν.

Με τη στάση τους αυτή, οι μηνυτές, αγγίζουν τα όρια της εθελουσίας εξόδου από το σώμα της μάχιμης εκπαίδευσης, στρατεύονται ενάντια στα συμφέροντα του εκπαιδευτικού κινήματος και αποτελούν θλιβερό παράδειγμα προς αποφυγήν.

Σε μια περίοδο διαρκούς ποινικοποίησης των αγώνων, σε μια περίοδο που έχουμε πολλαπλά κρούσματα ποινικοποίησης της όποιας φωνής αντίστασης, το ΔΣ του συλλόγου θεωρεί ότι η ποινική δίωξη εναντίον των συναδέλφων εντάσσεται σε μια γενικότερη προσπάθεια καταστολής της συνδικαλιστικής δράσης και ζητά να σταματήσει τώρα. Καλούμε τους μηνυτές να αποσύρουν άμεσα τις μηνύσεις αλλιώς θα μας βρουν απέναντί τους.

Τα παραπάνω είναι συνέχεια της αγωγής που άσκησε ο Αλεξανδράτος Χαράλαμπος στον αιρετό Γιώργο Χρόνη κατά την διάρκεια των κρίσεων για την επιλογή διευθυντών για συνδικαλιστικά φυλλάδια που είχαν μοιραστεί πριν από 2 χρόνια.

Να ξέρουν ότι οι ενέργειές τους αυτές σημαίνουν πόλεμο με την εκπαιδευτική κοινότητα και με ότι αυτή έχει κατακτήσει. Στον πόλεμο αυτό οι εκπαιδευτικοί θα σταθούν αλληλέγγυοι με τους διωκόμενους δάσκαλους-αιρετούς μέχρι το τέλος.

Ας αποφασίσουν την τελευταία στιγμή να σταματήσουν να προκαλούν τον κλάδο με ενέργειες που θυμίζουν άλλες εποχές.

Τέλος απαιτούμε να σταματήσει τώρα και η προκαταρκτική – πειθαρχική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για τον ίδιο λόγο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *