Έκτακτη Γενική Συνέλευση του συλλόγου στις 24/2

Έκτακτη Γενική Συνέλευση του συλλόγου στις 24/2

14.30 μμ, 1ο ΔΣ Ζεφυρίου

Μετά τη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση στις 4 Φλεβάρη, τη μεγάλη συμμετοχή των εκπαιδευτικών, των εργαζομένων και την αγωνιστική συμπόρευση με τη φτωχομεσαία αγροτιά και τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες στις ογκώδεις απεργιακές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα και τη συγκέντρωση και το μεγαλειώδες συλλαλητήριο αγροτών και όλου του λαού στο Σύνταγμα, ΤΩΡΑ είναι η ώρα για αποφασιστική κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μέχρι τη ΝΙΚΗ.

Τώρα πρέπει να κάνουμε βήματα αγωνιστικής συμπόρευσης όλων των αγωνιζόμενων εργαζόμενων, ανέργων, φτωχομεσαίων αγροτών, αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών με παλλαϊκό ξεσηκωμό.

Είναι πια φανερό σε όλες και όλους ότι τα δικαιώματα στην κοινωνική ασφάλιση, τα κατακτημένα με αγώνες μισού αιώνα, κατεδαφίζονται προς όφελος του κεφαλαίου σε κάθε τομέα παραγωγής, όπως επιτάσσουν οι πολιτικές  ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ.

Αποκρούουμε τις τακτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, του “κοινωνικού αυτοματισμού” και της διάσπασης, την αχρεία παραπληροφόρηση των μνημονιακών ΜΜΕ. Αποκρούουμε κάθε απόπειρα από τις πολιτικές δυνάμεις που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) να ρίξουν με τις «εναλλακτικές» προτάσεις τους, τα βάρη στις πλάτες της εργαζόμενης και άνεργης πλειοψηφίας. Μόνο η δυναμική του αγώνα μας μπορεί να επιβάλλει λύσεις προς όφελος μας, παίρνοντας πλούτο, δύναμη κι εξουσία από το κεφάλαιο.

Αυτός είναι ο μόνος δρόμος. Αν τους αφήσουμε, μαζί με την καπιταλιστική κρίση θα φέρουν και τον πόλεμο στη γειτονιά μας. Γιατί εκεί οδηγούν οι «ευρωμονόδρομοι» που μας οδηγούν στην κοινωνική καταβύθιση, η συνυπογραφή με Γερμανία, Τουρκία, για την κάθοδο της πολεμικής, ιμπεριαλιστικής συμμορίας του ΝΑΤΟ, στο Αιγαίο, στο όνομα της προσφυγικής κρίσης.

Βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή. Η κυβέρνηση και όλο το μαύρο μπλοκ ΝΔ – ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ – ΧΑ, των εκπροσώπων της πολιτικής κεφαλαίου – ΕΕ, μπορεί και πρέπει να ηττηθεί! Μαζί με όλους αυτούς που διάλεξαν να διασύρουν το όνομα της αριστεράς στους διαδρόμους της υποταγής, και να χρησιμεύσουν στο σύστημα πείθοντας μέσα από την απογοήτευση ότι αυτή η πολιτική είναι ανίκητη.

Γι αυτό απαιτείται αποφασιστική κλιμάκωση:

  1. Για να μην φτάσει στη Βουλή ο νόμος λαιμητόμος και κάθε άλλος αντίστοιχος για το ασφαλιστικό. Να στραπατσαριστεί η κυβέρνηση. Να πληρώσουν κεφάλαιο, εργοδότες για τα κλεμμένα αποθεματικά. Καθολικό σύστημα δημόσιας δωρεάν υγείας και ασφάλισης για όλο το λαό μαζί με μόνιμη, σταθερή αξιοπρεπή εργασία. Να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία  τα κλεμμένα από τις τράπεζες, τους εργοδότες και το κράτος. Καθολική Κοινωνική Ασφάλιση και Περίθαλψη για όλους, Δημόσια και Δωρεάν, με αξιοπρεπείς συντάξεις και μισθούς
  2. Για το δικαίωμα στη δημοκρατία, στο δικαίωμα του λαού να διαδηλώνει, να μάχεται και επιτέλους όταν υπάρχει λαϊκός ξεσηκωμός και κατακραυγή, η μη απόσυρση ενός νόμου είναι ολοκληρωτισμός.
  3. Για να πληρώσει ο πλούτος. Το κεφάλαιο, οι επιχειρηματίες, οι τραπεζίτες, οι νεοτσιφλικάδες του κάμπου, οι μεγαλογιατροί, οι μεγαλοδικηγόροι, οι τεχνικές εταιρείες.
  4. Έξω η ΕΕ, οι δανειστές και το ΔΝΤ που έχουν πιει το αίμα του λαού και δεν χορταίνουνε.

Συνεχίζουμε με Έκτακτη Γενική Συνέλευση του συλλόγου στις 24/2

Προτείνουμε άμεση απεργιακή κλιμάκωση με 48ωρη ΓΕΝΙΚΗ απεργία με την οριστικοποίηση του σχεδίου της κυβέρνησης και πριν την κατάθεσή του και παίρνουμε κάθε δυνατό μέτρο στην κατεύθυνση αυτή με άλλα σωματεία και συλλογικότητες. Διαφωνούμε με προτάσεις οι οποίες αποδέχονται τετελεσμένα και τα παραπέμπουν όλα στην ώρα της κατάθεσης στα τέλη Μάρτη! Θεωρούμε ότι έχουν μεγάλη ευθύνη η ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ γιατί δεν προβάλλουν τα εργατικά αιτήματα, δεν ενισχύσουν τον αγώνα του λαού για την αποτροπή του αντιασφαλιστικού εκτρώματος.

Με Μαζικούς Συλλογικούς Αγώνες Ανατροπής

Μπορούμε να νικήσουμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *