Δε θα περάσει ο φασισμός

Δε θα περάσει ο φασισμός.

Καλοδεχούμενα τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών στα σχολεία μας.

Τεράστιες οι ευθύνες κυβέρνησης και αστυνομίας για την επίθεση χρυσαυγιτών στο Ν. Ικόνιο Περάματος .

Το ΔΣ του συλλόγου μας καταδικάζει απερίφραστα το όργιο τρομοκρατίας, εκφοβισμού και τραμπουκισμού που έζησαν χθες εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Νέου Ικονίου στο Πέραμα, όταν τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή της Λαγό εμφανίστηκε από το πρωί έξω από το σχολείο. Στόχος τους να σπείρουν την τρομοκρατία μετά την ανακοίνωση της απόφασης για λειτουργία του σχολείου ως Δομή Υποδοχής κι Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) από το Σχιστό.  Το μεσημέρι και ενώ μέσα στο σχολείο παρέμεναν οι μαθητές που παρακολουθούν το ολοήμερο, λίγο πριν την έναρξη σύσκεψης των φορέων της περιοχής για το θέμα αυτό οι χρυσαυγίτες απαίτησαν να μπουν στο χώρο του σχολείου κι όταν γονείς και δάσκαλοι αντιστάθηκαν, τούς επιτέθηκαν βίαια. Παρά την αντίσταση των εκπαιδευτικών, οι χρυσαυγίτες εισέβαλλαν στο χώρο του σχολείου και προπηλάκισαν μέλη της Ένωσης Γονέων, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης “Ν. Πλουμπίδης”, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νίκαιας καθώς και εκπαιδευτικούς του σχολείου και γονείς.

Η επίθεση αυτή γίνεται  την ίδια στιγμή που δικάζεται στο Εφετείο η υπόθεση της επίθεσης των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής στους Αιγύπτιους ψαράδες στο Ικόνιο και στους αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα το Σεπτέμβρη του 2013 – την ίδια περίοδο που δολοφονήθηκε ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας στο γειτονικό Κερατσίνι – και  ακριβώς τέσσερα χρόνια μετά την επέτειο της δολοφονίας του Πακιστανού Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα (για την υπόθεση αυτή έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη οι χρυσαυγίτες Δ. Λιακόπουλος και Χ. Στεργιόπουλος χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό).

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια συντονισμένη, οργανωμένη και καθοδηγούμενη προσπάθεια από τη Χρυσή Αυγή σε όλη την Ελλάδα. Στο Πέραμα, στο Περιστέρι, στο Βόλο, στη Χίο και τη Λέσβο, στο Ωραιόκαστρο. Τώρα, οι τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής δεν διστάζουν να τρομοκρατούν εκπαιδευτικούς, παιδιά και τους εργαζόμενους γονείς τους, δηλώνοντας το απύθμενο μίσος τους απέναντι στα πιο βασανισμένα και ταλαιπωρημένα παιδιά του πολέμου και της προσφυγιάς. Ξέρουμε ότι η φασιστική ιδεολογία και τα κόμματά της,  επιδιώκουν να τα βάλουμε οι φτωχοί με τους φτωχούς για να μείνουν ανενόχλητοι οι πραγματικοί ένοχοι για την καταβύθιση της ζωής μας, οι χορτάτοι αυτού του κόσμου και τα επιτελεία τους, κυβέρνηση, κράτος, κεφάλαιο, ΕΕ και ΔΝΤ και όλοι όσοι υποστηρίζουν την πολιτική τους.

Ταυτόχρονα βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτοφανή προσπάθεια «ξεπλύματος» της φασιστικής και εγκληματικής Χρυσής Αυγής. Ενορχηστρωτές αυτής της προσπάθειας είναι  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η «φιέστα στο Καστελόριζο» του ακροδεξιού Π. Καμμένου με τη συμμετοχή  βουλευτών της Χρυσής Αυγής και του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το σύνθημα για την αρχή του «ξεπλύματος» της οργάνωσης. Μετά από μερικές μέρες ακολούθησε η εισβολή τάγματος εφόδου στα γραφεία της ΕΣΗΑ όπου πραγματοποιούνταν εκδήλωση με θέμα τις μειονότητες. Άξιοι συμπαραστάτες τα ΜΜΕ που, όπως και στη δολοφονία Φύσσα , προσπαθούν να παρουσιάσουν τα γεγονότα αυτά ως «συμπλοκές αντίπαλων ομάδων».

Από την πλευρά του το υπουργείο παιδείας έβγαλε ανακοίνωση καταδίκης της επίθεσης σαν να είναι κάποιο συνδικάτο και όχι κυβέρνηση. Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ κατά τη διάρκεια της επίθεσης υπήρχαν στο χώρο αστυνομικοί που όμως δεν επενέβησαν. Αναλόγως και στην επίθεση στην εκδήλωση της ΕΣΗΕΑ δεν παρευρίσκονταν αστυνομικοί παρόλο που το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ το είχε ζητήσει.

Την ίδια στιγμή όμως γίνονται αυτεπάγγελτες διώξεις σε ανθρώπους του κινήματος αλληλεγγύης ενάντια στους πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας. Σέρνονται στα δικαστήρια άνθρωποι του αγώνα τη στιγμή που υπόδικοι τραμπούκοι συνεχίζουν ανενόχλητοι το έργο τους.

Το ΔΣ του συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ τονίζει ότι τα παιδιά των προσφύγων είναι καλοδεχούμενα στα σχολειά μας! Δεν ξεχνάμε ότι είναι παιδιά που η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας και κυβέρνησης έχει εγκλωβίσει στη χώρα μας. Δεν ξεχνάμε ότι είναι παιδιά που ζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, μακριά από τον οικιστικό ιστό, απομονωμένα και γκετοποιημένα. Από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε ότι η εκπαίδευσή τους πρέπει να γίνεται μαζί με τους υπόλοιπους μαθητές, χωρίς τη διαμεσολάβηση ΜΚΟ, στα πρωινά τμήματα όπως χρόνια τώρα γίνεται με τα παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών στη χώρα μας. Η απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας να γίνεται η φοίτησή τους σε ξεχωριστές δομές, πέρα από το ότι είναι εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά απαράδεκτο, διευκολύνει να ακούγονται οι ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές, με αποκορύφωμα τη χτεσινή τραμπούκικη επίθεση της Χρυσής Αυγής.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, όλους τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση, να αποκρούσουμε αποφασιστικά τη φασιστική και ρατσιστική δράση της Χρυσής Αυγής! Η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει! Ο σύλλογός μας τις επόμενες μέρες θα αναλάβει πρωτοβουλία για άμεση κινηματική απάντηση από τον κόσμο του αγώνα.

Ο φασισμός, η τρομοκρατία και ο ρατσισμός  δεν θα περάσουν!

Οι φασιστικές επιθέσεις δεν πρέπει και δεν θα μείνουν αναπάντητες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *