Το μάθαμε: είμαστε φαντάσματα!

Ανακοίνωση με αφορμή τις δηλώσεις της ΝΔ για εκπ/κούς φαντάσματα.

Τα υπάκουα τέκνα του κουαρτέτου, η εθνική μνημονίων:

κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση!

Για άλλη μια φορά οι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν στο στόχαστρο! Τα στελέχη του τομέα Παιδείας της ΝΔ (με επικεφαλής τη βουλετή Νίκη Κεραμέως) συκοφαντούν, παραπληροφορούν και προετοιμάζουν το έδαφος της αξιολόγησης και των απολύσεων! Μίλησαν για «…νοσηρή κατάσταση που επικρατεί σε πολλά σχολεία της χώρας, καθώς εκπαιδευτικοί “φαντάσματα” εμφανίζονται για μια ή δυο ώρες την ημέρα, ασκώντας πλημμελώς τα καθήκοντά τους και δημιουργώντας στην ουσία οιωνεί κενά, που δυσχεραίνουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων

 Ορκισμένοι οπαδοί των μνημονίων (μαζί και  του 3ου που ψήφισαν μαζί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), στοχοποιούν τους εκπαιδευτικούς για τα σημερινά κενά. Είναι απορίας άξιο γιατί η ΝΔ ασκεί αυτή την επικοινωνιακή πολιτική ενώ είναι αντιπολίτευση. Όχι, δεν είναι ηλίθιοι. Στα πλαίσια του κοινωνικού κανιβαλισμού προετοιμάζουν το κοινωνικό έδαφος του αλληλοσπαραγμού των κοινωνικών ομάδων. Δημιουργούν εσκεμμένα συντηρητικά αντανακλαστικά στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα ενάντια στα «λαμόγια» εκπαιδευτικούς-δημοσίους υπαλλήλους γιατί έτσι προωθείται η διάλυση  της εκπαίδευσης και κάθε δημόσιου και κοινωνικού αγαθού που έχει μείνει ακόμα όρθιο. Η ΝΔ προωθεί την πολιτική της ΕΕ, του ΟΟΣΑ, του κεφαλαίου! Κι αυτή η αποστολή της είναι τελικά πάνω από αντιπολιτευτικές τακτικές!

 Ας μη βρίσκει όμως, ευκαιρία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!

Ακριβώς με τον ίδιο ελεεινό τρόπο επιτέθηκε ο πρώην υπουργός Φίλης όταν πέρσι δήλωνε ότι «η εκπαίδευση θα μοιάζει ότι είναι ένα πιθάρι χωρίς πάτο αν δεν αντιμετωπίσουμε τις παθογένειες στη λειτουργία των σχολείων, που αφορούν ό χι τα πραγματικά κενά αλλά τα τεχνητά κενά» και αναφερόταν σε ολιγομελή τμήματα και γραμματειακή υποστήριξη. Ο κατάλογος των υπουργών παιδείας που δικαιολογούν την αντιεκπαιδευτική τους πολιτική στην πλάτη των εκπαιδευτικών είναι ατελείωτος τελικά: Γιαννάκου, Διαμαντοπούλου, Αρβανιτόπουλος, Λοβέρδος, Κουράκης, Φίλης! Το ένα χέρι νίβει τ’ άλλο και τα δυο το πρόσωπο!

 Το δημόσιο σχολείο όμως, κινδυνεύει πραγματικά από 7 χρόνια αδιοριστίας και αύξηση της ελαστικής εργασίας! Κάθε παιδαγωγική και εκπαιδευτική λειτουργία ακυρώνεται και διαστρεβλώνεται κάτω από το βάρος της υπηρέτησης της πολιτικής των μνημονίων και της κατάργησης του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του. Η πολιτική των μνημονίων και των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων έχει πολιτικούς πάτρωνες την ΕΕ και την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ με στόχο φτηνό ευέλικτο σχολείο υποταγμένο στην αγορά και το κέρδος και μαθητές φτηνό αυριανό εργατικό δυναμικό! Ένα σχολείο που η λειτουργία του θα καθορίζεται και θα υπηρετεί τους οικονομικούς δείκτες την εποχή της κρίσης, την αποπληρωμή του χρέους και των δόσεων, την υπηρέτηση των τραπεζών και των εργοδοτών, πολτοποιώντας μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα. Γι’ αυτό οι μηδενικοί διορισμοί, γι’ αυτό η συκοφάντηση των εκπαιδευτικών από την εθνική των μνημονίων : ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΠΟΤΑΜΙ!

 ΤΩΡΑ μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών

όλων των ειδικοτήτων!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *