Να αποδοθούν ΤΩΡΑ τα αναδρομικά ΜΚ των αναπληρωτών συναδέλφων!

Να αποδοθούν ΤΩΡΑ τα αναδρομικά ΜΚ των αναπληρωτών συναδέλφων!

Έχουν περάσει μήνες μετά την πρόσληψη εκατοντάδων συναδέλφων μας και εκκρεμεί ακόμη η απόδοση των αναδρομικών ΜΚ. Η διεύθυνση τον προηγούμενο μήνα μας ενημέρωσε ότι η διαδικασία του ελέγχου της προϋπηρεσίας έχει ολοκληρωθεί για ένα μεγάλο μέρος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και πως η απόδοση των αναδρομικών θα πραγματοποιούνταν στα μέσα του Φεβρουαρίου. Παρ’ όλα αυτά, με μια αιφνιδιαστική κίνηση, ο διευθυντής εκπαίδευσης με εισήγηση του στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ, ζήτησε την αλλαγή της απόφασης του οργάνου καθώς διαπίστωσε ότι υπάρχουν εκκρεμότητες στα χαρτιά που κατέθεσαν οι συνάδελφοι και ως εκ τούτου δεν αναλαμβάνει να προχωρήσει την διαδικασία.

Να θυμίσουμε ότι η διαδικασία αναγνώρισης της προϋπηρεσίας που προβλέπει το νέο μισθολόγιο είναι κάτι περισσότερο από γραφειοκρατική. Τα ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ επωμίζονται τεράστιο φόρτο εργασίας, η οποία είναι εξαιρετικά χρονοβόρα και προσχηματική. Είναι εμπαιγμός του Υπουργείου Παιδείας να ζητά να ακυρώνεται και να επιβεβαιώνεται εκ νέου κάθε χρόνο η εργασία των συναδέλφων στα σχολεία όλης της Ελλάδας. Παρόλα αυτά να ενημερώσουμε τον διευθυντή εκπαίδευσης ότι το σύνολο σχεδόν των διευθύνσεων στην Ελλάδα έχει προχωρήσει στην αποπληρωμή των αναδρομικών, ΚΑΝΟΝΙΚΑ! Εκτός αν θέλει να πιστέψουμε ότι από όλες τις υπηρεσίες η δική μας έχει κατ΄εξαίρεση βρεθεί στο στόχαστρο του Υπουργείου…

Θεωρούμε απαράδεκτο να επωμίζονται οι συνάδελφοι την κωλυσιεργία μιας ατελείωτης γραφειοκρατίας, η οποία μπορεί να λυθεί στα πλαίσια της υπηρεσίας το επόμενο διάστημα. Καλούμε το ΠΥΣΠΕ να συνεδριάσει άμεσα ώστε να προχωρήσει την διαδικασία της καταβολής των ΜΚ μέσα στο μήνα. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν θα ανεχτούμε άλλη αναβολή και καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 28/2 στη 1.00μ.μ. στη Διεύθυνση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *