Να πληρώσει ο Δήμος τις εργαζόμενες στην καθαριότητα

Να αποδοθούν αμέσως τα δεδουλευμένα από το δήμο Φυλής στις εργαζόμενες του τομέα καθαριότητας των σχολικών κτιρίων.

Η δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της.

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής εκφράζει την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράστασή του στις συμβασιούχες εργαζόμενες στον τομέα καθαριότητας των σχολικών κτιρίων του δήμου Φυλής, οι οποίες παραμένουν απλήρωτες από τα τέλη Δεκεμβρίου.

Απαιτούμε από τη δημοτική αρχή να καταβάλει αύριο κιόλας τα δεδουλευμένα των εργαζομένων και να προχωρήσει στην απρόσκοπτη από εδώ και στο εξής καταβολή της μισθοδοσίας τους.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως για οποιαδήποτε αρνητική κατάσταση δημιουργηθεί, σε σχέση με τις συνθήκες υγιεινής των σχολείων, υπεύθυνη θα θεωρήσουμε τη δημοτική αρχή και κανέναν άλλον.

Πάγια θέση του συλλόγου μας είναι πως οι θέσεις καθαριότητας στα σχολικά κτίρια πρέπει να καλύπτονται από μόνιμο προσωπικό με σταθερή και όχι ελαστική σχέση εργασίας, με πλήρες ωράριο και ασφαλιστικά δικαιώματα.

 

Η δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της.

  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του τομέα καθαριότητας σχολικών κτιρίων του δήμου Φυλής.
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες και όλους με πλήρη δικαιώματα.
  • Όχι στην ελαστική εργασία και στις συμβάσεις έργου.

Καλούμε τα άλλα σωματεία εργαζομένων της περιοχής καθώς και τους συλλόγους γονέων να καταδικάσουν το γεγονός και να σταθούν στο πλευρό των απλήρωτων συμβασιούχων, βγάζοντας αντίστοιχες ανακοινώσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *