… να μην εφαρμοστεί το 30ωρο

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

η κυβέρνηση όπως φαίνεται προχωρά ταχύτατα στην εφαρμογή των μέτρων που έχει ψηφίσει με το πρώτο επίδικο το 30ωρο. Με βάση την απόφαση της ΓΣ και την απόφαση της ΔΟΕ καλούμε όλους τους συνάδελφους και συναδέλφισσες να μην εφαρμόσουν το 30ωρο και την υποχρεωτικότητα της παραμονής στο σχολείο μέχρι της 2.00.
Καλούμε τους διευθυντές και διευθύντριες να μην ακολουθήσουν την πολιτική του υπουργείου που τους θέλει  ένα ξεχωριστό κομμάτι του κλάδου που παίρνει αποφάσεις και  αναθέτει ερήμην του συλλόγου διδασκόντων. Τους/τις καλούμε να μην αναθέσουν επιπλέον αρμοδιότητες σε κανένα εκπαιδευτικό και να στηρίξουν τις συλλογικές αποφάσεις του συλλόγου και του κλάδου.
ΜΑΖΙΚΑ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥΣ.
Η ανακοίνωση του Συλλόγου:

Μαχητικά και αποφασιστικά μπλοκάρουμε κάθε απόπειρα εφαρμογής των αντιλαϊκών- αντιεκπαιδευτικών μέτρων!

Πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση προχώρησε τελικά στην ψήφιση του πακέτου μέτρων της Γ΄ αξιολόγησης συνεχίζοντας την επίθεση χωρίς τέλος στους εργαζόμενους και το λαό.

Το νέο πολυνομοσχέδιο, που οδηγεί χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά στους πλειστηριασμούς, που στέλνει χιλιάδες συμβασιούχους στην ανεργία αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα. Το βασικό χαρακτηριστικό της επίθεσης είναι ότι πέρα από τα μέτρα της κυβέρνησης σε συμφωνία με την ΕΕ και ΟΟΣΑ επικεντρώνουν και στο χτύπημα του συλλογικού αγώνα και της δράσης των σωματείων και αγωνιστών (αντιαπεργιακός νόμος, ιδιώνυμο στους αγωνιζόμενους ενάντια στους πλειστηριασμούς, ΜΑΤ και καταστολή).

Σ΄ αυτή την κρίσιμη στιγμή θεωρούμε ότι η στάση της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ, η οποία όχι μόνο δεν οργάνωσε τον αγώνα για την αποτροπή των μέτρων αλλά αρνήθηκε να κηρύξει ακόμη και μια απεργία στην ουσία στηρίζει ανοιχτά την πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ- κεφαλαίου και ικανοποιεί τις απαιτήσεις ΣΕΒ & τραπεζών. Στην ίδια κατεύθυνση έχει τεράστια ευθύνη και η πλειοψηφία της ΔΟΕ που ευθυγραμμίστηκε και δεν έβγαλε απεργία αλλά πρόσθεσε διευκολυντική στάση, υποβαθμίζοντας την αναγκαιότητα κινητοποίησης σε απλή «διευκόλυνση» όσων ήθελαν να απεργήσουν!

Ο σύλλογος μας μαζί με δεκάδες συλλόγους στην εκπαίδευση και σε συντονισμό με εκατοντάδες σωματεία, Εργατικά Κέντρα και ομοσπονδίες από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έδωσε τη μάχη και το μήνυμα ότι μπορούμε να οργανώσουν απεργιακή απάντηση και τον αγώνα σε κατεύθυνση σύγκρουσης και ανατροπής και χωρίς τις ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Η απεργία της 12/1 αποτελεί εμπειρία-παρακαταθήκη οργάνωσης του αναγκαίου αγώνα με συντονισμό “από τα κάτω”, με καλύτερη προετοιμασία, για την αποτροπή των επόμενων μέτρων εν όψει Δ΄ αξιολόγησης και ανατροπής όλου του πλαισίου Χρέους-ΕΕ-Μνημονίων

Οι εργαζόμενοι, που το καταψηφίσαμε στο δρόμο του αγώνα είμαστε αποφασισμένοι να το καταψηφίσουμε στη πράξη, να μην το εφαρμόσουμε.

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η περίοδος αυτή για την εκπαίδευση

Είμαστε αντιμέτωποι με την προσπάθεια εφαρμογής των μέτρων που ψήφισε (σχετικά με το 30ωρο, τις συγχωνεύσεις, την ώρα γευμάτων) αλλά και από μια σειρά νόμων που δεσμεύεται με το συμπληρωματικό Μνημόνιο για την εκπαίδευση και καλείται να ψηφίσει μέχρι το Μάρτη του 2018: αλλαγή των δομών της εκπαίδευσης – αυτοαξιολόγηση σχολικών μονάδων, αξιολόγηση στελεχών και επιλογή στελεχών μέσω ΑΣΕΠ (για πιο γραφειοκρατικά και αποσπασμένα από την εκπαιδευτική λειτουργία στελέχη), το νέο Λύκειο αλλά και νόμο για το Πανεπιστήμιο Δ. Αττικής που επηρεάζει προοπτικά τις νηπιαγωγούς – εξαγγελίες για τη 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή με δυνατότητα επιλογής του γονέα φοίτησης σε παράλληλη λειτουργία νηπιαγωγείων στους δήμους!

Αναμένεται, επίσης, η τελική έκθεση του Ο.Ο.Σ.Α για την ελληνική εκπαίδευση (Απρίλιος 2018) με νέο πακέτο μέτρων (σχολική αυτονομία, αύξηση του αριθμού των μαθητών, αύξηση του διδακτικού ωραρίου, συγχωνεύσεις και καταστροφή χιλιάδων θέσεων εργασίας – αδιοριστία, επιχειρηματική λειτουργία του σχολείου και περιορισμό της κρατικής χρηματοδότησης, vouchers, αποκέντρωση και προώθηση συνολικά του σχολείου της αγοράς)

Σ΄ αυτή την κατεύθυνση ο σύλλογος συμμετείχε στις 22/1/18 σε σύσκεψη συντονισμού των συλλόγων και ΕΛΜΕ ώστε με συντονισμό στη βάση των εκπαιδευτικών να προχωρήσουμε στην οργάνωση του αγώνα για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής επίθεσης.

Στην κατεύθυνση αυτή επιμένουμε και θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας με αποφασιστικότητα, μπλοκάροντας στην πράξη κάθε απόπειρα της διοίκησης και του Υπουργείου να επιβάλλει νέο καθεστώς στις εργασιακές μας συνθήκες. Υπερασπιζόμαστε και αγωνιζόμαστε για:

α. Καμία υποχρεωτική παραμονή μέχρι τις 2.00 μμ πλην καθηκόντων που έχουν ανατεθεί από το Σύλλογο Διδασκόντων και άπτονται των επαγγελματικών μας υποχρεώσεων, όπως γινόταν ως τώρα (παραδειγματικά: συνεδριάσεις συλλόγου διδασκόντων, παράδοση ελέγχων…). Υπερασπίζουμε το ωράριο μας δεν ανοίγουμε την πόρτα για επιπλέον καθήκοντα Κανένας σύλλογος διδασκόντων και κανένας δ/ντής δεν πρέπει να αλλάξει τη λογική των αναθέσεων καθηκόντων και να προστρέξει να επιβάλει την υποχρεωτική παραμονή των συναδέλφων με επιπλέον καθήκοντα, στην πράξη. Όποιος το επιχειρήσει στρέφεται ενάντια στον κλάδο και θα αποτελεί τον “πολιορκητικό κριό” των κυβερνώντων.

β. Τα γεύματα στο σπίτι για όσα παιδιά δεν παρακολουθούν το ολοήμερο πρόγραμμα. Καμία ανάληψη αρμοδιοτήτων που αντιστοιχούν στα καθήκοντα άλλων επαγγελμάτων, όπως τραπεζοκόμων, τεχνολόγων τροφίμων κ.λπ.

γ. Επαναεπιβεβαιώνουμε την απόφασή μας για απεργία-αποχή από κάθε διαδικασία αυτοαξιολόγησης και αξιολόγησης. Καλούμε από τώρα ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να κάνουν το ίδιο σε όλη την εκπαίδευση, όπως έκανε όλο το δημόσιο στην αξιολόγηση του 2017.

δ. Δεν θα επιτρέψουμε τις συγχωνεύσεις. Καλούμε σε ετοιμότητα όλες τις σχολικές μονάδες απέναντι σε κάθε περίπτωση απόπειρας συρρίκνωσης, συγχώνευσης, κατάργησης τμήματος ή μονάδας. Διεκδικούμε την πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών και τη λειτουργία ολιγομελών τμημάτων μαζί με όλες τις αναγκαίες δομές αντισταθμιστικής εκπαίδευσης (ΤΕ, Τάξεις υποδοχής, παράλληλη στήριξη κλπ)

ε. Προτείνουμε την προετοιμασία απεργιακής κινητοποίησης που επιδιώκουμε να έχει πανεκπαιδευτικό χαρακτήρα και να έχει στόχο την αποτροπή των επικείμενων μέτρων για την Παιδεία καθώς και την διεκδίκηση αυξήσεων στους μισθούς (ξεπάγωμα του μισθολογίου με αναγνώριση όλων των χρόνων (και του 15-17) και κάλυψη των απωλειών όλων των Μνημονιακών χρόνων – επαναφορά δώρων). Μαζικούς μόνιμους διορισμούς με μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών – καμιά σκέψη για προσοντολόγιο, μονιμοποίηση με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία, 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή αποκλειστικά στο δημόσιο Νηπιαγωγείο.

στ. Στηρίζουμε την απόφαση της επιτροπής αγώνα αναπληρωτών του συλλόγου και την πρόταση του Συντονιστικού Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπ/κών για κινητοποίηση στις 23/2 στο Υπουργείο Παιδείας στη 1μ.μ.

ζ. Θα συμβάλουμε στον αγώνα για την υπεράσπιση λαϊκής κατοικίας με άμεσο βήμα την προετοιμασία πανελλαδικού συλλαλητηρίου στις 21/2 – μέρα εκκίνησης καθολικά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Αγωνιζόμαστε για να ανατρέψουμε τη λαοκτόνα πολιτική κυβέρνησης, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ., ΟΟΣΑ, κεφαλαίου και κάθε επίδοξου διαχειριστή της ίδιας πολιτικής.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ – ΚΑΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *