… αλληλεγγύη στο διωκόμενο στρατιώτη

Ψήφισμα αλληλεγγύης στο διωκόμενο στρατιώτη για την απαράδεκτη τιμωρία του

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής καταγγέλει την απαράδεκτη τιμωρία Έλληνα φαντάρου, πρώην προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΕΒΕ «Αλεξάνδρος Φλέμινγκ», επειδή μίλησε σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο. Το παράπτωμα του ήταν ότι εξέφρασε δημόσια την αντίθεσή του στην εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε σχέδια, που καμία σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και την άμυνα της χώρας.

Ο φαντάρος διώκεται επειδή ανέδειξε ότι καθήκον των στρατευμένων είναι να υπερασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και όχι να συμμετέχουν στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτοί οι σχεδιασμοί είναι που απειλούν με νέα επέμβαση στη Συρία και γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τεράστια ευθύνη για αυτή την εξέλιξη. Τη στιγμή που σε διάφορες εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων καλούνται επίσημα στελέχη της Χρυσής Αυγής, που μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα τεράστιο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο, τιμωρείται ένας στρατιώτης για την αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική στάση του.

Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Η αλληλεγγύη μας στο διωκόμενο φαντάρο είναι μέρος αυτού του αγώνα.

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει η κοινή πάλη και αλληλεγγύη των λαών.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει. Έξω η Ελλάδα από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα.

Καμία αναμονή. Κανένας φόβος.

Όλοι στους δρόμους του αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο,

ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *