στηρίζουμε τον αγώνα των Εκπαιδευτικών της Χίου για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων!

Στηρίζουμε τον αγώνα των Εκπαιδευτικών της Χίου για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων! Καταδικάζουμε τον ρατσισμό και την ξενοφοβία!

(Έκτακτη ΓΣ 17/10)

Με αφορμή την εξώδικη  αναφορά γονέων και κηδεμόνων των σχολικών μονάδων Χίου, με πληρεξούσια δικηγόρο γνωστό στέλεχος της λεγόμενης Παγχιακής Επιτροπής, δηλώνουμε τα εξής:

Στηρίζουμε τον αγώνα που δίνουν οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί της Χίου, με επικεφαλής το Σωματείο τους, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Χίου, τον αγώνα που δίνουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων και κάθε συνάδελφος/ισσα ξεχωριστά για να στηρίξουν τα προσφυγόπουλα, τα παιδιά θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, στους οποίους δυστυχώς εμπλέκεται και η χώρα μας με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων.

Αγωνιζόμαστε να κλείσουν τα απαράδεκτα Hot Spots ανά τη χώρα άρα και της ΒΙΑΛ στη Χίο, ζητάμε τον απεγκλωβισμό των προσφύγων από τα νησιά και τη χώρα, διεκδικούμε να τους εξασφαλιστεί αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα, που τους στερούν οι συμφωνίες κυβέρνησης με την ΕΕ, ΝΑΤΟ και Τουρκία.

Γνωρίζουμε ότι ο αγώνας αυτός των εκπαιδευτικών της Χίου πηγάζει από τη συνείδησή τους, τις αρχές και τις αξίες των εκπαιδευτικών και τους σκοπούς που πρέπει να διέπει το δημόσιο σχολείο, προκειμένου να υπερασπίσουν το βασικό δικαίωμα των παιδιών στην εκπαίδευση, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματα, εθνικότητας.

Στη βάση αυτή, καταδικάζουμε την «οργανωμένη» παραπληροφόρηση και καλλιέργεια φοβικών και ρατσιστικών συνδρόμων στους γονείς από τη λεγόμενη Παγχιακή Επιτροπή αγώνα, που στελέχη της περιδιαβαίνουν τα σχολεία και οργανώνουν συνελεύσεις στην κατεύθυνση της άρνησης του δικαιώματος στην εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, χρησιμοποιώντας πολλές φορές υπαρκτά προβλήματα, για να κρύψουν το ρατσιστικό μίσος τους!

Για να πετύχουν τον αποκλεισμό των προσφυγόπουλων από την εκπαίδευση καταφεύγουν σε ψέματα ότι δήθεν μαζί με τα παιδιά θα μπαίνουν στα σχολεία και άλλοι εξωσχολικοί, προσβάλλουν τους εκπαιδευτικούς υπονοώντας ότι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την εκπαιδευτική διαδικασία, παρεμβαίνουν σε ζητήματα παιδαγωγικής και διδακτικής επιστήμης χωρίς φυσικά να γνωρίζουν τα αντικείμενα αυτά και συγκεντρώνουν υπογραφές ενάντια τελικά στην ένταξη των παιδιών στα σχολεία με διάφορα προσχήματα!

Είναι απαράδεκτο, που, με τον τρόπο αυτό, προσπαθούν να καταργήσουν το δικαίωμα στη μόρφωση στα παιδιά του πολέμου. Δηλώνουμε την απόφασή μας να μην επιτρέψουμε!

Καλούμε το οργανωμένο γονεϊκό κίνημα να συνεργαστεί με το εκπαιδευτικό κίνημα και τους εκπαιδευτικούς της Χίου, ώστε να προχωρήσει η ένταξη όλων των παιδιών στα δημόσια σχολεία, ελληνόπουλων και προσφυγόπουλων! Καλούμε το εργατικό λαϊκό κίνημα της Χίου, τα σωματεία και τους φορείς του, να βάλει φραγμό στην ξενοφοβία και στον ρατσισμό και να αγκαλιάσει τα παιδιά του πολέμου, όπως έγινε και στο Ικόνιο, στο Σχιστό και σε διάφορα μέρη της Ελλάδος, όπου εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές κι εργαζόμενοι άνοιξαν μια ζεστή αγκαλιά κι έκλεισαν μέσα τα παιδιά που έζησαν τη φρίκη του πολέμου και της προσφυγιάς!

 

Όλα τα προσφυγόπουλα στα πρωινά σχολεία

Καμία ανοχή στον ρατσισμό και την ξενοφοβία!

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών!

Δώστε λεφτά για την Παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *