Ψήφισμα συμπαράστασης στον διωκόμενο εκπ/κό Ηλ. Σμήλιο

(Έκτακτη ΓΣ 17/10)

Καταδικάζουμε απερίφραστα την παραπομπή σε δίκη στις 15/5/2019 του εκπαιδευτικού, δημοτικού συμβούλου Αμπελοκήπων – Μενεμένης Ηλία Σμήλιου και μέλος του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για τη συμμετοχή του σε κινητοποίηση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια σε πλειστηριασμούς.

Το βαρύ κατηγορητήριο, που έχει κυβερνητική σφραγίδα, είναι πράξη εκδίκησης απέναντι στους διωκόμενους αγωνιστές. Είναι μια προκλητική ενέργεια εκφοβισμού του λαϊκού κινήματος για να επιβληθούν οι κατασχέσεις λαϊκής κατοικίας. Αυτός ο κοινωνικά βάρβαρος μνημονιακός στόχος είναι βασική προτεραιότητα της «μεταμνημονιακής» περιόδου για την Ε.Ε., την κυβέρνηση και τις τράπεζες.

Οι δικαστικές διώξεις είναι πρόκληση που δε θα μείνει αναπάντητη από το λαϊκό κίνημα. Η απάντηση θα είναι η αλληλεγγύη και η αποφασιστικότητα για ανυποχώρητο αγώνα μέχρι τη νίκη και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

 

Απαιτούμε:

  • την άμεση παύση κάθε δίωξης και την απόσυρση όλων των κατηγοριών σε βάρος του Ηλία Σμήλιου
  • την κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και κατασχέσεων
  • την προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, με την καθιέρωση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας και τη διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών προς τράπεζες και κράτος.
  • Όχι στο ΙΔΙΩΝΥΜΟ, τις διώξεις και την καταστολή του κινήματος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *