OΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 23-5 ΣΤΙΣ 13:30

Συνεχίζουμε δυναμικά – αγωνιζόμαστε συλλογικά!

Μαζικοί μόνιμοι Διορισμοί – Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία!

Κινητοποίηση στο Υπουργείο παιδείας την Πέμπτη 23/05 στις  13:30

Στάση εργασίας από 1-4 ώρες ανάλογα με το πρόγραμμα του κάθε συναδέλφου

Η κυβέρνηση σε μία κίνηση που εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικευμένης και ακατάσχετης  προεκλογικής παροχολογίας, ανακοινώνει μόνιμους διορισμούς στην ειδική εκπαίδευση, χωρίς ωστόσο να δεσμεύεται με κανέναν τρόπο για την πραγματοποίησή τους! Αντιθέτως, καλλιεργώντας φρούδες ελπίδες στους ταλαιπωρημένους από την συνεχή εργασιακή ανασφάλεια αναπληρωτές, μας πετά στην αρένα του αλληλοφαγώματος, της αναμέτρησης προσόντων και του αέναου κυνηγιού εκείνης της επιπλέον επιμόρφωσης, εκείνου του μεταπτυχιακού, εκείνης της μετεκπαίδευσης που θα φέρει τον ένα λίγο πιο πάνω από τον άλλο στους νέους πίνακες της ντροπής.  Υπηρετεί στο ακέραιο τις επιταγές του κεφαλαίου και του ΟΟΣΑ που μας θέλουν να τρέχουμε ο ένας απέναντι στον άλλο- και όχι ο ένας με τον άλλο-  να επιμορφωνόμαστε, να αγοράζουμε προσόντα, να αγοράζουμε δεξιότητες από τους μικροπωλητές της γνώσης (κέντρα Δια Βίου Μάθησης, Πανεπιστήμια) και να διαπραγματευόμαστε ο καθένας μόνος του το αν, τελικά, και για πόσο θα εργαστούμε, σε μια διαδικασία που δεν θα τελειώνει ποτέ και θα γίνεται απαιτητικότερη κάθε χρόνο που θα περνάει. Θέλει τους εκπαιδευτικούς  χωρίς αξιοπρέπεια, τους μαθητές  χωρίς δασκάλους.

Ταυτόχρονα, φέρνει από την πίσω πόρτα την αξιολόγηση του συνόλου των εκπαιδευτικών, εισάγοντας μια διαδικασία συνεχούς ανακατέματος των πινάκων, πετώντας μεγάλη μερίδα των εκπαιδευτικών που στήριξαν τόσα χρόνια το δημόσιο σχολείο εκτός παιχνιδιού και απειλεί κι εκείνους που τόλμησαν να θεωρήσουν τη μόνιμη και σταθερή δουλειά τους ως αυτονόητη συνθήκη εργασίας.

Φτάνει πια με το παζάρι ελπίδων! Φτάνει πια με τον εμπαιγμό των εκπαιδευτικών για χάρη της προεκλογικής καμπάνιας! Φτάνει πια ο κατακερματισμός των εργαζόμενων!

Μόνη προοπτική μας η σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους!

Δεν μασάμε! Κανένας δεν είναι μόνος του απέναντι σε αυτή την αντεργατική λαίλαπα!

Η αναγκαιότητα υπεράσπισης των κοινών μας εργασιακών – εκπαιδευτικών και συλλογικών μας τόπων (πτυχίο – προϋπηρεσία), του αγώνα για την κατάργηση του προσοντολογίου (ν.4589) και για μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών – μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών παραμένει πιο επιτακτική από ποτέ!

Να μην παίξουμε το παιχνίδι της διάσπασης, της ανθρωποφαγίας και του κανιβαλισμού. Με όρους συλλογικής συνείδησης, επίγνωσης των κοινών μας εργασιακών και ταξικών συμφερόντων και του κοινωνικού μας ρόλου, θα σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλον!

Σε ένα ρημαγμένο δημόσιο σχολείο, κανείς μας δεν περισσεύει!

Δε συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από το αυτονόητο δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για όλους τους εργαζόμενους, τη μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και προϋπηρεσία, για τα μορφωτικά δικαιώματα όλων των μαθητών!

Να καταργηθεί και μη εφαρμοστεί το προσοντολόγιο – νόμος 4589/2019 για τον τρόπο διορισμού και πρόσληψης αναπληρωτών. Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία!

Η φλόγα του Γενάρη μας δείχνει το δρόμο!

Να βαδίσουμε πάλι στους δρόμους του αγώνα.

Καλούμε όλες και όλους σε κινητοποίηση στο υπουργείο παιδείας την Πέμπτη 23/05 στις  13.30.

Ο Σύλλογος κηρύσσει διευκολυντική Στάση εργασίας από 1-4 ώρες ανάλογα με το πρόγραμμα του κάθε συναδέλφου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *