ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ Κυριακή 17/11 στις 4:00μμ -πλατεία Κλαυθμώνος

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ

Αγώνας για Ψωμί- Παιδεία -Ελευθερία

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Σήμερα 46 χρόνια μετά, ο αγώνας για Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία παραμένει ζωντανός και επίκαιρος και ξαναζεί στους σημερινούς αγώνες της νεολαίας και του λαού. Παραμονές του γιορτασμού του Πολυτεχνείου, η κυβέρνηση της Ν.Δ. δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο:

  • Η βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ ενάντια σε φοιτητές που διαμαρτύρονταν ενάντια στο εβδομαδιαίο λοκ άουτ και ζητούσαν να ανοίξει η σχολή τους, χτυπήματα, συλλήψεις και τραυματισμοί  φοιτητών, αποκλεισμός ασθενοφόρων για τους τραυματίες  αποτελούν είναι εικόνες ντροπής και θυμίζουν μέρες Πολυτεχνείου του ΄73.
  • Η επίθεση στη δουλειά με τη σύγχρονη δουλεία, την ανασφάλεια, την εργασιακή περιπλάνηση, την μερική και ελαστική εργασία και ζωή είναι εδώ. Αυτή βιώνουν οι χιλιάδες αναπληρωτές στην εκπαίδευση και η νεολαία της εργασιακής ανασφάλειας περιπλάνησης και μετανάστευσης.
  • Η λιτότητα και το χτύπημα των συμβάσεων και αμοιβών την ώρα που όλα πρέπει να προτάξουν την κερδοφορία του κεφαλαίου. Η νέα επίθεση στο ασφαλιστικό και η πλήρης ιδιωτικοποίηση του.
  • Η δημόσια παιδεία και το δικαίωμα στη μόρφωση μπαίνει στο στόχαστρο με την αναδιάρθρωση της κυβέρνησης της ΝΔ να συνεχίζει την εφαρμογή του εκπαιδευτικού Μνημονίου με την ΕΕ και τον ΟΟΣΑ συνεχίζοντας πιο επιθετικά το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης. Οι επιθετικές δηλώσεις του νέου προέδρου του ΙΕΠ Αντωνίου για άμεση εφαρμογή της αξιολόγησης,  την αριστεία και κατηγοριοποίηση, την τράπεζα θεμάτων κλπ. Η ακύρωση ακόμα και της προοπτικής των διορισμών εκπαιδευτικών στο εγγύς μέλλον.
  • Η επίθεση στις ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα με την ψήφιση του αναπτυξιακού νόμου,  την  προώθηση νέου ποινικού κώδικα εμπνευσμένου από τις πρώτες μεταπολεμικές δεκαετίες, την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, τις επιχειρήσεις στις καταλήψεις και το διωγμό των προσφύγων από τα αστικά κέντρα.
  • Η αυξανόμενη εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια με τη επέκταση των βάσεων, και τη συμμετοχή στις πολεμικές επιχειρήσεις. Η επιθετική πολιτική με τις εξορύξεις και τους ανταγωνισμούς στο Αιγαίο και ευρύτερα αλλά και η αντιπροσφυγική πολιτική και η βαρβαρότητα στους προσφυγές.

Οδηγούν σε νέα ακόμα χειρότερη θέση με μεγάλους κινδύνους γα τους εργαζόμενους το λαό και τη νεολαία.

Η πορεία του πολυτεχνείου πρέπει να είναι μια μεγάλη συγκέντρωση όλων των αγωνιζόμενων και ένα δείγμα για την απόφαση μας να μη μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Μια νέα ανάταση των αγώνων για ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια. 

Καλούμε τους συναδέλφους:

  • να αναδείξουν με τη διδασκαλία τους τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις σχολικές τάξεις αλλά και στις σχολικές γιορτές
  • σε μαζική συμμετοχή στην πορεία του Πολυτεχνείου, Κυριακή 17 Νοέμβρη, στις 16.00

Προσυγκέντρωση εκπαιδευτικών,  στην πλ. Κλαυθμώνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *