συμπαράσταση στους απορριφθέντες συναδέλφους

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΝΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Περίπου 2.000 υποψήφιοι συνάδελφοί μας αδιόριστοι εκπαιδευτικοί και ΕΕΠ-ΕΒΠ κρίνονται απορριπτέοι από τις προκηρύξεις 1ΕΑ/2019, 2ΕΑ/2019 και 3ΕΑ/2019 του ΑΣΕΠ για πλήρωση κενών θέσεων προσωπικού στην ειδική αγωγή.

Η μη καταβολή του παραβόλου των τριών ευρώ, που σε καμία περίπτωση δεν έγινε με δόλο αλλά αντίθετα είναι συνέπεια των ασαφών οδηγιών του ΑΣΕΠ σχετικά με την υποβολή των αιτήσεων και άλλων τεχνικών ζητημάτων, τους αποκλείει από την εργασία για τρία έτη με βάση τον νόμο 4589/2019 (προσοντολόγιο).

Οι συνάδελφοι μας είναι οι πρώτοι ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ! Όχι μόνο αποκλείονται από τους πίνακες για πιθανούς μόνιμους διορισμούς, αλλά δε θα μπορούν να προσληφθούν ούτε ως αναπληρωτές για τα επόμενα τρία χρόνια, δεδομένου ότι οι πίνακες είναι ενιαίοι και «κλειδώνουν»! Το προσοντολόγιο της ανθρωποφαγίας και του ανταγωνισμού, του αέναου κυνηγιού προσόντων, της απαξίωσης του πτυχίου και των χρόνων προϋπηρεσίας δείχνει τα πρώτα θύματα της εφαρμογής του. Η τυχόν πολιτική βούληση να μην παρθούν τώρα μέτρα -νομοθετική ρύθμιση κλπ- για την ένταξη των συναδέλφων στους πίνακες, γεγονός που σε άλλη περίπτωση θα τους στερήσει το δικαίωμα στην εργασία για το ευτελές ποσό των 3 (τριών) ευρώ, εξοντώνει και τιμωρεί νέους συναδέλφους οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία εργάζονται ή εργάστηκαν ως αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στα Δημόσια Σχολεία.

Μέχρι στιγμής κάτω από την πίεση του εκπαιδευτικού κινήματος έγιναν δεκτές από την κυβέρνηση και το ΑΣΕΠ κάποιες τροποποιήσεις – διορθώσεις στην υποβολή των αιτήσεων, αφού σημαντικός αριθμός υποψηφίων κατέθεσε το αποδεικτικό πληρωμής του παραβόλου μετά τη λήξη της ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων και πριν την εξέταση των οικείων φακέλων. Οι αιτήσεις των εν λόγω υποψηφίων, πολύ σωστά, έγιναν δεκτές παρά την εκπρόθεσμη υποβολή του αποδεικτικού καταβολής του παραβόλου και παρά τη διατύπωση της Προκήρυξης 3ΕΑ/2019 (ΚΕΦ. Α΄ «ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ», ii. σελ. 393) «Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να αναγράψει τον αριθμό παραβόλου στο κατάλληλο πεδίο της ηλεκτρονικής αίτησης και να καταβάλει το αντίτιμο του ηλεκτρονικού παράβολου μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, άλλως η αίτηση δεν λαμβάνεται υπόψη». Επιπλέον, το ΑΣΕΠ σε επίσημη δήλωσή του αναφέρει ότι εκτός από τους υποψηφίους που πλήρωσαν εκπρόθεσμα το παράβολο θα κάνει δεκτούς όσους έκαναν λάθος και στη συμπλήρωση του αριθμού του. Με βάση τα παραπάνω απαιτούμε να έχουν την ανάλογη μεταχείριση και οι συνάδελφοί μας που εκ παραδρομής δεν πλήρωσαν το παράβολο των 3 ευρώ.

Απαιτούμε:

  • Καμιά απόλυση αναπληρωτή/τριας
  • ΑΜΕΣΗ κατάργηση του ν. 4589/19 του προσοντολογίου
  • Άμεσος διορισμός/μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών/τριών ΤΩΡΑ αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *