Πανελλαδική πανεκπαιδευτική απεργιακή κινητοποίηση στις 31/1 1 μμ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ – πανελλαδική συνέλευση αγώνα αμέσως μετά

Να βάλουμε φρένο στα αντιεκπαιδευτικά-αντεργατικά μέτρα κυβέρνησης-ΕΕ-ΟΟΣΑ!

Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Ανυποχώρητος αγώνας για τη δουλειά, το σχολείο και τη ζωή μας!

Συναδέλφισσες/οι, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας την αντιεκπαιδευτική πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, σε πλήρη εναρμόνιση με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, ψήφισε την Πέμπτη 23/1 το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο. Η νέα πραγματικότητα που αυτό διαμορφώνει, εξισώνοντας τα ιδιωτικά κολλέγια με τα πτυχία των ΑΕΙ έρχεται να υποβαθμίσει περαιτέρω την αξία του πτυχίου μας, καταργώντας με τον τρόπο αυτό το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης (άρθρο 16 του Συντάγματος για το οποίο έδωσε μάχη το εκπαιδευτικό κίνημα το 2006), καθώς και το σύνολο των εργασιακών και μορφωτικών δικαιωμάτων όπως τα γνωρίζαμε ως σήμερα. Με τη ρύθμιση αυτή αλλάζει συθέμελα η συνολική λειτουργία της εκπαίδευσης καθώς ξένοι και εγχώριοι κερδοσκοπικοί όμιλοι εξουσιοδοτούνται στην ουσία να εμπορεύονται τίτλους σπουδών, οι οποίοι δεν θα ελέγχονται καν από τον ΔΟΑΤΑΠ, με την εκπαίδευση να γίνεται λάφυρο στα χέρια των νέων μεγαλεμπόρων της.

Την ίδια στιγμή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η εφαρμογή του προσοντολογίου, του ν.4589/19 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με τους αναπληρωτές και τους άνεργους συναδέλφους μας να καλούνται να αναμετρηθούν μεταξύ τους για μια θέση ελαστικής εργασίας! Από τη μια οι χρονοβόρες διαδικασίες του ΑΣΕΠ, αλλά και οι αδιόρατες υποσχέσεις για διορισμούς, κλειδώνουν τους πίνακες για τουλάχιστον 2 χρόνια στην γενική αγωγή, και από την άλλη το αέναο κυνήγι προσόντων σε αξιολογικούς πίνακες κινούμενη άμμο, η πλήρης απαξίωση του πτυχίου και της προϋπηρεσίας, η ανθρωποφαγία και ο ανταγωνισμός είναι το μέλλον που επιφυλάσσουν στους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που στήριξαν τόσα χρόνια το δημόσιο σχολείο, το οποίο στενάζει από τα ασφυκτικά κενά, όπως μαρτυρούν οι 38.000 φετινές προσλήψεις αλλά και τα χιλιάδες κενά που παραμένουν ακάλυπτα. Ταυτόχρονα, το κανιβαλικό πρόσωπό του δείχνει τους 2000 συναδέλφους μας οι οποίοι μένουν εκτός πινάκων, και άρα εκτός των επόμενων προσλήψεων αναπληρωτών στην ειδική αγωγή.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ενώ προπαγανδίζει την επιστροφή στην «κανονικότητα», την ίδια στιγμή κλιμακώνει την αντιλαϊκή επίθεση και προωθεί μια σειρά συντηρητικών αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση, την εργασία, τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα. Ξεδιπλώνουν μια ολομέτωπη επίθεση σε κάθε πτυχή της ζωής των εργαζομένων. Κατατίθεται μέσα στις επόμενες μέρες στη Βουλή για ψήφιση και ο νέος αντιασφαλιστικός Νόμος, ο οποίος ως συνέχιση των προηγούμενων μνημονιακών αντιασφαλιστικών νόμων, επιδιώκει να απαλλάξει το Κράτος και την εργοδοσία από την κοινωνική ασφάλιση, επιχειρούν να την μετατρέψουν σε ατομική υπόθεση, να την παραδώσουν στους ιδιώτες. Εφαρμόζει πιστά το νόμο Κατρούγκαλου, αφού διατηρεί τις μειώσεις στις συντάξεις παρά τα επικοινωνιακά κόλπα για «αυξήσεις», τις περικοπές στις παροχές, υπονομεύει την επικουρική σύνταξη και το εφάπαξ, διατηρεί την αύξηση ορίων συνταξιοδότησης στρώνοντας το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος! Η κοινωνική ασφάλιση δεν επηρεάζει απλώς το ζήτημα των συντάξεων και των ορίων ηλικίας αλλά το σύνολο της ζωής μας, μονίμων και συμβασιούχων εκπαιδευτικών, το δικαίωμα μας στην υγεία, την πρόνοια, την περίθαλψη, τις άδειες, το δικαίωμα στη μητρότητα, στις παροχές.

Την ώρα που συνάδελφοι μας χάνουν τη ζωή τους σε δρομολόγια του τρόμου για να φτάσουν στα σχολεία τους, όταν χιλιάδες συνάδελφοί μας αφήνουν πίσω τους ζωή, σπίτι και οικογένεια για να βρεθούν από τη μια άκρη της χώρας στην άλλη για μόλις 9 μήνες στην καλύτερη περίπτωση, όλοι/όλες αυτοί/ες που στηρίζουν το δημόσιο σχολείο με τους μισθούς τους πετσοκομμένους, τη συνταξιοδότηση να φαντάζει μακρινό όνειρο, σε περιβάλλον υποχρηματοδότησης και διάλυσης των υποδομών των σχολείων μας, ο εμπαιγμός και οι προκλητικές δηλώσεις για «τεμπέληδες» και «αφερέγγυους» εκπαιδευτικούς μας εξοργίζουν!

Διεκδικούμε το μέλλον μας! Σπάμε την «κανονικότητά» τους που στραγγίζει τις ζωές μας!

Η ανάγκη να δυναμώσει τώρα ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή εργασία ενάντια στη συνέχιση από την κυβέρνηση της ΝΔ της πολιτικής αδιοριστίας και εργασιακής ομηρίας χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, είναι πιο επιτακτική από ποτέ καθώς τα εκρηκτικά κενά στο δημόσιο σχολείο απαιτούν εδώ και τώρα τον άμεσο διορισμό/μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. Είναι ένας στόχος ρεαλιστικός γιατί ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα των δικών μας αναγκών και γιατί πηγάζει από την γνώση των κεκτημένων που γέννησε το εκπαιδευτικό κίνημα με τους νικηφόρους αγώνες του όλα τα προηγούμενα χρόνια, με τις διαδικασίες των συνελεύσεων, των επιτροπών αναπληρωτών, του συντονισμού συλλόγων και των αναπληρωτών/αδιορίστων με τους μονίμους συναδέλφους τους που βάλλονται το ίδιο.

Να σταθούμε και πάλι αποφασιστικά και νικηφόρα απέναντι στην αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση,  που επανέρχεται ως βασική και στρατηγικής σημασίας επιλογή των κυβερνήσεων και των υπερεθνικών Οργανισμών, εμείς συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο που χάραξαν οι αγώνες των προηγούμενων χρόνων που μπλοκάρισαν στην πράξη την προώθηση της αξιολόγησης, στο πλαίσιο υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου και του δικαιώματος στην μόνιμη και σταθερή εργασία. Ο Σύλλογος μας συμμετέχει στην πρωτοβουλία των 74 εκπαιδευτικών σωματείων που ήδη έχουν πάρει απόφαση για Απεργία – Αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης.

Να σημάνει απεργιακός ξεσηκωμός!

Ο σύλλογος από κοινού με δεκάδες άλλα εκπαιδευτικά σωματεία καλεί σε νέα πανεκπαιδευτική απεργιακή κινητοποίηση στις 31/1 που επιδιώκουμε να γίνει πανυπαλληλική – πανεργατική για όλα τα κρίσιμα ζητήματα της περιόδου.

Καλούμε τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ-ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ να πάρουν σχετική απόφαση. Σε κάθε περίπτωση ο σύλλογος κηρύσσει 1- 5 ώρες στάση εργασίας την Παρασκευή 31/1 και καλεί σε μαζική και δυναμική συγκέντρωση στα Προπύλαια στη 1μμ. Αμέσως μετά την κινητοποίηση στις 31/1 καλούμε όλους και όλες τους/τις συναδέλφους/ισσες σε μαζική συνέλευση αγώνα μαζί με τα εκπαιδευτικά σωματεία.

Κατάργηση του ν.4589/19 του προσοντολογίου των απολύσεων / Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ αποκλειστικά με βάση πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ η νέα αντιασφαλιστική επίθεση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *