Πέμπτη 30/1: Συγκέντρωση 6.00 μμ στα Προπύλαια και πορεία ενάντια στη συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για τις βάσεις.

Όχι στη συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ / Έξω οι βάσεις του θανάτου / Καμία εμπλοκή σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς / Έξω από ΝΑΤΟ – ΕΕ

Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας στο στρωμένο δρόμο που βρήκε από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της β’ φάσης του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας – ΗΠΑ τον Οκτώβρη του 2019, αλλά και με τη στήριξη των υπόλοιπων αστικών κομμάτων που “πίνουν νερό” στο όνομα των Ευρωατλαντικών σχεδιασμών, φέρνει προς επικύρωση στη Βουλή την επικίνδυνη αυτή Συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για τις βάσεις.

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα παρακολουθούν, με ιδιαίτερη ανησυχία τα σύννεφα του πολέμου να μαζεύονται στην περιοχή: την όξυνση του ανταγωνισμού Ελλάδας και Τουρκίας για τις ΑΟΖ, τη συνέχιση του πολέμου στη Συρία και στη Λιβύη, την υπερσυγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων από ΗΠΑ/ΝΑΤΟ, Ρωσία και άλλες χώρες, την πολιτική της κυβέρνησης –με τη συναίνεση μεγάλου μέρους της αντιπολίτευσης- για ανανέωση και επέκταση των αμερικανικών βάσεων στη χώρα και για εμπλοκή της Ελλάδας σε επικίνδυνες αποστολές, με αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στον Περσικό Κόλπο, στη Λιβύη, στη ΝΑ Μεσόγειο.

Πίσω απ’ όλα αυτά κρύβονται τα συμφέροντα του κεφαλαίου και μεγάλων πολυεθνικών μονοπωλίων, όπως των πετρελαϊκών εταιρειών, ό,τι εθνικό χρώμα και να έχουν. Η οικονομική κρίση του συστήματος, οδηγεί σε τρομερή ανάπτυξη των ανταγωνισμών για την μοιρασιά της λείας από φυσικούς πόρους, ενεργειακούς δρόμους, αγορές και κυρίως εκμετάλλευση της εργασίας. Γι’ αυτό συνεχίζονται ακατάπαυστα οι πόλεμοι και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή μας, με θύματα τους λαούς, που μοιράζονται θάνατο, καταστροφή και προσφυγιά. Είναι έκφραση ακραίας βαρβαρότητας, το γεγονός ότι οι ίδιοι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί ΝΑΤΟ και ΕΕ, τα ίδια κράτη και πολιτικές που βομβαρδίζουν τους λαούς (όπως στη Συρία) και δημιουργούν εκατομμύρια πρόσφυγες, υψώνουν τείχη θανάτου και ρατσισμού απέναντί τους, όταν ζητούν προστασία στην Ευρώπη.

Η κυβέρνηση ακολουθεί μια πολύ επικίνδυνη πολιτική. Εκφράζοντας τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου, των Βαρδινογιάννηδων και των Λάτσηδων, που θέλει να αναβαθμίσει τη θέση του και να αρπάξει ένα κομμάτι από τη λεία, συστρατεύεται πλήρως με τα σχέδια των ιμπεριαλιστών, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή.

  • Με τη νέα συμφωνία για τις αμερικανικές βάσεις παραδίδει νέους χώρους στους φονιάδες των λαών, πέρα από τη βάση της Σούδας, που αναβαθμίζεται.
  • Συμμετέχει σε επιθετικές ιμπεριαλιστικές αποστολές.
  • Ενισχύεται ο επικίνδυνος πολεμικός άξονας με το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ, τη χούντα της Αιγύπτου και την Κύπρο, υπό τις ευλογίες των ΗΠΑ.
  • Οι ένοπλες δυνάμεις προετοιμάζονται για να δράσουν εκατοντάδες μίλια μακριά, υπερασπιζόμενες τις ΑΟΖ που θα εκμεταλλευθούν ουσιαστικά οι πολυεθνικές. Μετατρέπουν τη νοτιοανατολική Μεσόγειο σε μια τεράστια βραδυφλεγή βόμβα, τόσο από στρατιωτική άποψη όσο και λόγω της απειλής ανυπολόγιστης καταστροφής του περιβάλλοντος, όταν -κι όχι άμα- γίνει το πρώτο μεγάλο ατύχημα στις εγκαταστάσεις άντλησης υδρογονανθράκων στο βυθό της Μεσογείου.
  • Εξελίσσονται μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα (όπως η αναβάθμιση των F-16) που αφαιρούν κονδύλια από τις κοινωνικές-λαϊκές ανάγκες.
  • Ενισχύεται ο εθνικισμός και ο σοβινισμός, η πολεμοκαπηλεία, ο ρατσισμός και οι φασιστικές αντιλήψεις.

Τίποτα δεν έχει να κερδίσει ο ελληνικός λαός (όπως και οι άλλοι λαοί) από την κούρσα των ανταγωνισμών. Τα κέρδη θα πάνε στις πολυεθνικές, το αίμα, το δάκρυ, ο ιδρώτας και η μόλυνση στους λαούς. Το συμφέρον των εργαζομένων είναι η οικοδόμηση σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με τους γειτονικούς λαούς, χωρίς πολέμους, πολεμικές απειλές, ιμπεριαλιστική και αιματηρή επαναχάραξη των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων. Σε αυτό το στόχο, στον αγώνα για την αποτροπή του πολέμου, το εργατικό κίνημα βρίσκει το διεθνιστικό του περιεχόμενο. Δεν πολεμάμε για ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ελληνική ολιγαρχία, για τις ΑΟΖ και τις εξορύξεις των πολυεθνικών.

Γι’ αυτό σήμερα απαιτείται να αναπτυχθεί ένα πλατύ αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, με ενεργητική συμμετοχή των εργατικών σωματείων και των συλλογικοτήτων λαού και νεολαίας, το οποίο θα αγωνίζεται:

  • Για την αποτροπή του πολέμου, ενάντια στην ελληνική ολιγαρχία, τον ιμπεριαλισμό και τον εθνικισμό. Για να σταματήσει η πολεμική προετοιμασία και να ηττηθεί η κυβερνητική πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και συμπλέει με τους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.
  • Ενάντια στις πολεμικές δαπάνες και τα εξοπλιστικά προγράμματα, με στόχο την αύξηση των δαπανών για τις λαϊκές ανάγκες: την παιδεία, την υγεία, τη θέρμανση, τις μεταφορές.
  • Ενάντια σε κάθε εμπλοκή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα. Καμία συμμετοχή του ελληνικού στρατού σε ασκήσεις που στρέφονται ενάντια σε άλλους λαούς.
  • Για να ανατραπεί ο άξονας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου υπό τις οδηγίες των ΗΠΑ.
  • Για να κλείσουν οι βάσεις ΝΑΤΟ-ΗΠΑ και να μην ανοίξει καμία νέα. Καμία εξυπηρέτηση των στρατιωτικών δυνάμεων των μακελάρηδων των λαών.
  • Για την έξοδο της Ελλάδας από ΝΑΤΟ και ΕΕ, έξω το ΝΑΤΟ και όλοι οι ιμπεριαλιστές από την περιοχή μας.
  • Ενάντια στον ορισμό ΑΟΖ και στις εξορύξεις, που μαυρίζουν τη ζωή μας και το περιβάλλον.
  • Καμιά αλλαγή συνόρων, σε στεριά και θάλασσα.
  • Για τη φιλία και αλληλεγγύη των λαών, ενάντια στο εθνικιστικό μίσος και το ρατσισμό.
  • Ενάντια στην Ευρώπη-φρούριο, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η Ελλάδα δεν θα γίνει Γκουαντανάμο για τους πρόσφυγες, πλήρη δικαιώματα και δυνατότητα ελεύθερης μετακίνησης στους πρόσφυγες.
  • Για τα δικαιώματα των στρατευμένων παιδιών του λαού.

Με βάση αυτά προωθούμε το συντονισμό και την κοινή δράση και με άλλα σωματεία, συλλόγους και μαζικούς φορείς που κινούνται σε ανάλογη αντιπολεμική κατεύθυνση.

ΟΥΤΕ ΓΗ – ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 30/1 – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 6.00 ΜΜ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *