Να ανακληθεί η απόφαση εκκένωσης των Φοιτητικών Εστιών

Προσυπογράφουμε την ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ και απαιτούμε να μην απομακρυνθούν από τις φοιτητικές εστίες οι φοιτητές και οι φοιτήτριες και να διασφαλιστεί το δικαίωμά τους σε δημόσια δωρεάν στέγαση και σίτιση στις φοιτητικές λέσχες.

Η κυβέρνηση εμμένει στην απόφασή της για κλείσιμο των φοιτητικών εστιών, κλείνοντας τα αυτιά στην κραυγή αγωνίας των χιλιάδων εστιακών φοιτητών. Την ίδια στιγμή που μας επιβάλλει «να μείνουμε σπίτι», ξεσπιτώνει εκατοντάδες φοιτητές που η εστία είναι το σπίτι τους!

Ξεσπιτώνει φοιτητές που:

− Δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης.

− Δεν μπορούν να πάνε σπίτι τους λόγω οικογενειακής κατάστασης.

− Είναι είτε κάτοικοι εξωτερικού, είτε μετανάστες και οι χώρες τους έχουν κλείσει τα σύνορα λόγω της πανδημίας, είτε πρόσφυγες από χώρες σε εμπόλεμη κατάσταση.

− Είναι εργαζόμενοι/ες.

Η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσουν οι φοιτητικές εστίες στις μεγάλες πόλεις και να επιστρέψουν οι φοιτητές στους τόπους καταγωγής τους δεν είναι μόνο ακατανόητη από υγειονομική άποψη, αλλά και επικίνδυνη.

Οι φοιτητικές εστίες είναι χώροι κατοικίας και δεν έχουν σχέση με άλλους χώρους που περιλαμβάνονται στην σχετική διάταξη (βιβλιοθήκες κλπ.).

Η μαζική μετακίνηση νεανικού πληθυσμού από τις μεγάλες πόλεις προς την επαρχία, ενάντια σε κάθε υγειονομική λογική και σε κάθε σχετική ως τώρα οδηγία, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη διασπορά της νόσου.

Στεκόμαστε στο πλευρό των εστιακών φοιτητών και στηρίζουμε τα αιτήματα τους.

Καλούμε τους αρμόδιους να ανακαλέσουν άμεσα αυτήν την απαράδεκτη και επικίνδυνη υγειονομικά απόφαση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *