ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ 4ΟΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ SWISSPORT-SKYSERV!

Εργάτες, Εργαζόμενοι, Άνεργοι: Ταξική Αλληλεγγύη!

Ο όμιλος Swissport και Skyserv γνωστή «εργασιακή γαλέρα», πιστός στην μέχρι τέλους εκμετάλλευση των εργαζόμενων, απέλυσε πάνω από 400 άτομα στην Αθήνα (και άγνωστο αριθμό στην υπόλοιπη Ελλάδα), με ένα απλό sms. Χρόνια στυγνής εκμετάλλευσης με μηνιαίες, βδομαδιάτικες ακόμα και τριήμερες συμβάσεις εργασίας, με εργάτες σε πόστα 3 θέσεων, με απλήρωτες υπερωρίες, με λιποθυμίες εργαζομένων από την υπερεργασία, με παραιτήσεις λόγω σωματικής και ψυχικής καταπόνησης-υπερκόπωσης, με εργατικά ατυχήματα. Όλα αυτά είχαν εκτοξεύσει τα κέρδη των ιδιοκτητών στα «ουράνια».

Με άλλοθι τον κορωνοϊό εκατοντάδες εργαζόμενοι που κάλυπταν διαρκείς και πάγιες ανάγκες (πολλοί με μηνιάτικες συμβάσεις για πάνω από δέκα συνεχόμενα χρόνια) με μισθό οχτάωρου 580 ευρώ, σε μια νύχτα  βρέθηκαν όλοι άνεργοι χωρίς καν να δικαιούνται το επίδομα των 800 ευρώ!

Ο όμιλος είχε προγράψει τους εργαζόμενους και σωματικά, από την αρχή της επιδημίας όταν δεν πάρθηκε κανένα μέτρο προφύλαξης (ούτε μάσκες, ούτε γάντια, ούτε αντισηπτικά). Αλήθεια όταν κάθε εργαζόμενος ερχόταν καθημερινά σε επαφή με πάνω από πεντακόσιους επιβάτες, χωρίς καμία προφύλαξη, ήταν ή δεν ήταν φορέας της νόσου; Πόσο επικίνδυνος είναι αυτός ο όμιλος που στο βωμό του κέρδους θυσίαζε την υγεία των εργαζόμενων, των οικογενειών τους αλλά και των «πελατών» του;

Τώρα η απόλυση ολοκληρώνει το έγκλημα.

Καταγγέλλουμε τις απολύσεις και την εργοδοτική αυθαιρεσία!

Ως εργαζόμενοι δε δεχόμαστε κανένας εργαζόμενος να ρισκάρει την ζωή και την επιβίωση για τη διασφάλιση των κερδών του κάθε εργοδότη και δεν αφήνουμε τη ζωή μας έρμαιο στα χέρια κανενός εργοδότη!

  • Καμία απόλυση.
  • Αύξηση των μισθών.
  • Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
  • Μέτρα προστασίας και στήριξης όλων των εργαζόμενων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *