Δε θα γίνουμε ο βούρδουλας της κυβέρνησης ενάντια στους αγωνιζόμενους μαθητές

Καταγγέλλουμε την απόπειρα της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας να μετατρέψει τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας σε έναν ιδιότυπο μηχανισμό lock out απέναντι στον δίκιο αγώνα των μαθητών!

Δεν πειθαρχούμε στα κατασταλτικά μέτρα του ΥΠΑΙΘ

Σε ένα κρεσέντο αυταρχισμού επιδόθηκε η υπουργός παιδείας για να καταστείλει τους ανερχόμενους μαθητικούς αγώνες για να σιωπήσουν τα δίκαια αιτήματα όλης της εκπαίδευσης. Τα προβλήματα στα σχολεία βοούν! Τα κρούσματα στα σχολεία, ο συνωστισμός στις τάξεις, οι ανεφάρμοστες κι ανερμάτιστες οδηγίες, τα προβλήματα στην καθαριότητα, δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Οι μαθητικές κινητοποιήσεις είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής που έχει αφήσει ανοχύρωτα τα σχολεία, μεταθέτοντας όλες τις κρατικές ευθύνες στην πλάτη της εκπαιδευτικής κοινότητας και της κοινωνίας. Τα αιτήματά τους σωστά και δίκαια! Ζητούν 15άρια τμήματα, μέτρα υγιεινής και καθαριότητας στα σχολεία, να μην εφαρμοστεί η λαιμητόμος της τράπεζας θεμάτων και τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα του ΥΠΑΙΘ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΥΠΑΙΘ αντιμετωπίζουν το μαθητικό κίνημα ως εχθρό, γι’ αυτό και εξαπέλυσαν τις αστυνομικές δυνάμεις και τους εισαγγελείς για να τρομοκρατήσουν τους μαθητές. Τα πληρωμένα παπαγαλάκια των ΜΜΕ λασπολογούν ασύστολα σε καθημερινή βάση για να κατασυκοφαντήσουν το μαθητικό σκίρτημα και να κάμψουν τις αντιστάσεις της νεολαίας.

Και τώρα η υπουργός Παιδείας προχώρησε στο αδιανόητο. Με ένα χυδαίο και ανυπόγραφο σημείωμα λίγων γραμμών μετατρέπει τους εκπαιδευτικούς σε χωροφύλακες των μαθητών, σε όργανα καταστολής, σε ένα ιδιότυπο μηχανισμό “lock-out” που επιχειρεί να εκβιάσει τη νέα γενιά και να τσακίσει τις κινητοποιήσεις. Οι δηλώσεις της μόνο θυμό και οργή δημιουργούν. Η ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ αποτελεί μνημείο αυταρχισμού και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς. Εκβιάζει τους εκπαιδευτικούς και απειλεί τους μαθητές καλώντας τους εκπαιδευτικούς να υλοποιήσουν τη σύγχρονη «εξ αποστάσεως» και μάλιστα υποχρεωτικά. Φαίνεται τελικά πως η «εξ αποστάσεως» αποτελεί για το ΥΠΑΙΘ «φάρμακο διά πάσαν νόσον». Είναι απαράδεκτος ο εκβιασμός σε συναδέλφους να κάνουν μαθήματα σε κλειστά σχολεία. Να αποκλείονται και να τιμωρούνται μαθητές επειδή αγωνίζονται.

  • Καταγγέλουμε απερίφραστα τα αντιδημοκρατικά μέτρα καταστολής και ποινικοποίησης των μαθητικών κινητοποιήσεων που μετατρέπουν τους εκπαιδευτικούς σε χωροφύλακες των μαθητών.
  • Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να καταδικάσει τα νέα υπουργικά «φιρμάνια».
  • Δηλώνουμε ότι στηρίζουμε τους συναδέλφους/ισσες της Δευτεροβάθμιας στις αποφάσεις τους να μην αποδεχτούν να εφαρμόσουν τις αυταρχικές εντολές του ΥΠΑΙΘ.

Δε θα γίνουμε ο βούρδουλας και το μακρύ χέρι της κυβέρνησης ενάντια στους αγωνιζόμενους μαθητές!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *