Οι αναπληρωτές δεν είναι εργαζόμενοι β’ κατηγορίας!

Καταγγέλλουμε τις αυθαίρετες απειλές, εκβιασμούς και λανθασμένες πληροφορίες που διακινούνται με ευθύνες διευθυντών σχολείων και διευθυντών εκπαίδευσης αναφορικά με τα δικαιώματα των αναπληρωτών, το ωράριο και τη μισθοδοσία τους.

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί για πάνω από μια δεκαετία καλύπτουν τους εαυτούς τους σε κενά πάγια, διαρκή και εκρηκτικά!

  • Η πολιτική των μηδενικών διορισμών όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά και το προσοντολόγιο, οι τεράστιες ανακατατάξεις στους πίνακες, οι αποκλεισμοί και οι απολύσεις που αυτό φέρνει
  • οι εξαντλητικές μετακινήσεις από τη μια άκρη στην άλλη της χώρας κάθε χρόνο, αφήνοντας πίσω οικογένειες, φίλους και προσωπικό προγραμματισμό, γονατίζοντας οικονομικά τους συναδέλφους
  • η εναλλαγή μεταξύ ανεργίας-εργασίας
  • οι άθλιες ελαστικές εργασιακές σχέσεις με συμβάσεις 9 μηνών, 3μηνων προσφάτως, μειωμένου ωραρίου κλπ

έχουν δημιουργήσει ασφυκτικούς όρους ανασφάλειας για τη δουλειά και τη ζωή χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Σε πολλά σχολεία αυτές τις ημέρες, οι αναπληρωτές ενημερώνονται ξαφνικά πως ο μισθός τους συνδέεται με τις ώρες εργασίας, και παρά το γεγονός ότι προβλέπεται αναμόρφωση του προγράμματος για όλους τους εκπαιδευτικούς, σε πολλά σχολεία οι αναπληρωτές καλούνται να συνεχίσουν να κάνουν το σύνολο των διδακτικών ωρών τους, αναλαμβάνοντας τελικά την πλειοψηφία των διδακτικών ωρών στη σχολική μονάδα.

Υπό την ανοχή των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, αλλά και φυσικά του ίδιου του Υπουργείου, από τη στιγμή που δεν έχει δώσει σαφείς οδηγίες για τη διεξαγωγή της τηλε-«εκπαίδευσης», παρά μόνο γενικές αοριστολογίες, επικαλούνται ορισμένοι πώς οι αναπληρωτές οφείλουν να συμπληρώνουν όλο το ωράριό τους, γιατί σε διαφορετική περίπτωση δε θα πληρωθούν τον μισθό στο σύνολό του. Επιπλέον, κάποιοι χρησιμοποιούν το πρόσχημα ότι κάποια μαθήματα ειδικοτήτων είναι μονόωρα και δεν πρέπει να χαθούν, λες και φταίνε οι αναπληρωτές για τις ώρες μαθημάτων που χάνονται. Αποκλειστική ευθύνη για το χάσιμο διδακτικών ωρών και το κλείσιμο των σχολείων έχει η κυβέρνηση, καθώς δεν φρόντισε να πάρει ΟΥΤΕ ΕΝΑ μέτρο για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας και των σχολείων.

Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να προσαρμόσουν τα προγράμματα με βάση τις ανάγκες των μαθητών και των τάξεων τους. Όχι στα εξωπραγματικά και ανθυγιεινά ωράρια για μαθητές και εκπαιδευτικούς στην οθόνη, τα καθημερινά (τηλε)5ωρα για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Δε θα επιτρέψουμε τη διάσπαση των εργαζομένων στην εκπαίδευση σε μόνιμους και αναπληρωτές!

Δε θα τους περάσει!!!

Οι διοικητικές αυθαιρεσίες θα πέσουν στο κενό!!

ΕΞΙΣΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ!

ΚΑΝΕΝΑΣ/ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ/ΤΡΙΑ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ/Η!

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤ(ΡΙ)ΩΝ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Ν. 4589 του ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *