ΑΠΕΧΟΥΜΕ καθολικά από τις εκλογές-παρωδία

Τα ψηφοδέλτια στο ΠΥΣΠΕ Δυτ. Αττικής έχουν αποσυρθεί.

Η Διεύθυνση οφείλει να κάνει ανάκληση της ανακήρυξης των υποψηφίων.

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία και το χτύπημα των συλλογικών διαδικασιών δε θα περάσει.

ΑΠΕΧΟΥΜΕ καθολικά από τις εκλογές-παρωδία αν το Υπ. Παιδείας επιμείνει.

ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Με βάση την απόφαση της ΔΟΕ και των δύο συλλόγων της περιοχής, «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» και «Κ. Βάρναλη», αποσύρθηκαν όλα τα ψηφοδέλτια στο ΠΥΣΠΕ Δυτ. Αττικής. Δεν υπάρχουν υποψήφιοι και δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν εκλογές. Αυτό έχει υποχρέωση να το επικυρώσει και τυπικά ο Δ/ντής εκπ/σης Δυτ. Αττικής. Συγκεκριμένα:

Σύμφωνα με τον Κώδικα Διοικητικής διαδικασίας προβλέπονται τα εξής:

«Άρθρο 21 – Νόμος 2690/1999 – Ανάκληση

1. Αρμόδιο για την ανάκληση ατομικής διοικητικής πράξης όργανο είναι εκείνο που την εξέδωσε ή που είναι αρμόδιο για την έκδοση της.

2. Για την ανάκληση δεν είναι απαραίτητο να τηρείται η διαδικασία που προβλέπεται για την έκδοση της πράξης, εκτός αν ανακαλείται πράξη νόμιμη ή πράξη παράνομη ύστερα από εκτίμηση πραγματικών περιστατικών.»

Επιπροσθέτως, η ανακήρυξη της Δ/νσης αναφέρει ότι αφορά τις εκλογές στις 4/11 και είχε προηγηθεί της ανακήρυξης για την μετακίνηση τους στις 7/11. Κατά συνέπεια και τυπικά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, για την υλοποίηση του σχεδίου του υπουργείου με τους όρους της τροπολογίας «Κεραμέως» που άλλαξε τα δεδομένα και προβλέπει την ηλεκτρονική ψηφοφορία στις 7/11, μετά την κατάθεση των υποψηφιοτήτων. Σε κάθε περίπτωση οι όροι διεξαγωγής των εκλογών, δεν νοείται να αλλάζουν, μετά την κατάθεση των υποψηφιοτήτων.

Επομένως, η διεύθυνση εκπ/σης Δυτ. Αττικής υποχρεούται να ακυρώσει – ανακαλέσει την ανακήρυξη των υποψηφίων που έκανε (09-10-2020, Αρ. Πρωτ. Φ.31.1/ 5898).

Απαιτούμε από το Δ/ντή εκπαίδευσης να προχωρήσει στην πράξη ανάκλησης για να κλείσει και τυπικά η ακύρωση των εκλογών παρωδία.

Θεωρούμε ότι είναι αίολο και απαράδεκτο το επιχείρημα του Υπουργείο σύμφωνα με το οποίο ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να γίνει απόσυρση των ψηφοδελτίων. «Υποψήφιοι με το ζόρι» ή ακόμα χειρότερα «εκλεγμένοι με το ζόρι» δεν μπορεί να υπάρξουν, είναι ντροπή για τη δημοκρατική λειτουργία των εκπαιδευτικών θεσμών. Πέρα από τις διαδικασίες που έχει δρομολογήσει η ΔΟΕ σε κεντρικό επίπεδο, καλούμε το Δ/ντή εκπαίδευσης – ο οποίος φέρει προσωπική ευθύνη για τη διεξαγωγή των εκλογών και την τήρηση της διαδικασίας σε επίπεδο Δ/νσης Δυτ. Αττικής, να ακολουθήσει την κοινή λογική, τη δεοντολογία και τη νομιμότητα. Να ΜΗ ΣΤΑΘΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ στον κλάδο.

Σε κάθε περίπτωση η ακύρωση των ηλεκτρονικών εκλογών, έχει τεράστια σημασία για το εκπαιδευτικό κίνημα :

  • Είναι απολύτως διαβλητές. Ήδη τα δεδομένα που δημοσιοποιήθηκαν από αντίστοιχες διαδικασίες στο παρελθόν, επιβεβαιώνουν ότι κανείς δεν μπορεί να ελέγξει ποιος είναι πίσω από το πληκτρολόγιο, αν είναι μόνος του και ανεπηρέαστος την ώρα που ψηφίζει, αν είναι η ψήφος του μυστική. Το ίδιο το σύστημα δίνει τη δυνατότητα να μπει κάποιος περισσότερες από μία φορά και να αλλάξει την ψήφο του στη διάρκεια της ψηφοφορίας.
  • Οι εκλογές αυτές αποτελούν το πρώτο βήμα για τη διάλυση των συλλογικών διαδικασιών και της ελεύθερης και δημοκρατικής λειτουργίας των σωματείων και του εκπαιδευτικού κινήματος. Ήδη η κυβέρνηση ετοιμάζει τον νέο συνδικαλιστικό νόμο, μαζί με το νόμο για τα εργασιακά, όπου προβλέπει την υποχρεωτική διεξαγωγή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και με πρόβλεψη ότι θα παίρνεται απόφαση για απεργία μόνο με το 50% + 1, χωρίς συλλογικές διαδικασίες και συνελεύσεις, ενώ διαρρέουν ότι θα προβλέπεται η υποχρέωση για μέχρι 40% προσωπικό ασφαλείας.
  • Θέλουν να επιβάλουν την πλήρη εξατομίκευση του καθενός, χωρίς αλληλεπίδραση, χωρίς συλλογικότητα, να κάνει “like” από μακριά με βάση την κυρίαρχη και ελεγχόμενη ενημέρωση.

Η περίοδος της πανδημίας αξιοποιείται από την κυβέρνηση και το υπουργείο όχι μόνο για να περάσει όλες τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις – μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, εργασία, δικαιώματα αλλά ΚΑΙ για να χτυπήσει τα σωματεία, τη συλλογική δράση και τη δυνατότητα του οργανωμένου εργατικού συλλογικού αγώνα.

Άρα η μάχη για την ακύρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας είναι καθοριστική.

Δε θα περάσει – ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ

Γυρίζουμε την πλάτη στην Κεραμέως: που παίζει με τη ζωή μας, διαλύει τη δημόσια εκπαίδευση, μας αντιμετωπίζει ως ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥΣ στην πανδημία. Δε θα της επιτρέψουμε «να βάλει χέρι» και στα σωματεία μας και τη λειτουργία τους.

ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΑ :

  • Καλούμε σε μαζική απονομιμοποίηση του φιάσκου της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ – ΑΠΟΧΗ! Η συμμετοχή σ’ αυτές είναι στήριξη του υπουργείου και της κυβέρνησης στα σχέδια τους ενάντια στη δημόσια εκπαίδευση, τα δικαιώματα και τις ζωές μας
  • Δε θα αποδεχτούμε το αποτέλεσμα τέτοιων εκλογών – ερήμην των εκπαιδευτικών. Κανένας από τους νόθους εκλεγμένους δε θα νομιμοποιηθεί και δε θα γίνει αποδεκτός ως εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών ούτε από τα σωματεία μας ούτε στη συνείδηση των εκπαιδευτικών.
  • Όλες τις παρατάξεις οφείλουν να δεσμευτούν από τώρα ότι αν Υπουργείο και Δ/νση πραγματοποιήσουν αυτές τις «εκλογές», οι εν δυνάμει εκλεγμένοι θα παραιτηθούν και δε θα αποδεχτούν κάποια θέση. Να καλέσουν – με συνέπεια – όλες και όλους τους συναδέλφους σε μαζική καθολική αποχή δηλώνοντας ότι δεν πρέπει και δεν έχει κανένα νόημα η συμμετοχή γιατί όποιοι ανακοινωθούν ως αιρετοί από αυτή τη διαδικασία θα παραιτηθούν.
  • Όποιος το κάνει δε θα έχει σχέση με τα σωματεία και το εκπαιδευτικό κίνημα – θα σταθεί εχθρικά και απέναντι στον κλάδο.

Ταυτόχρονα, επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα των μελών μας και θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσω, ακόμα και νομικό αν χρειαστεί, σε βάρος όποιου παραβιάζει το νόμο και τα δικαιώματα των μελών μας και χρησιμοποιεί με όποιο τρόπο το όνομά τους και το όνομα των συνδυασμών που αποσύρθηκαν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *