ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 25/2/2021, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, 13.00

Ο σύλλογος κηρύσσει 1-3 ώρες στάση εργασίας για την διευκόλυνση συμμετοχής των συναδέλφων/ισσων στο συλλαλητήριο

ΨΗΦΙΣΜΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΓΙΟ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΣΤΟ Α.Π.Θ.

O Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» καταγγέλλει το όργιο κρατικής καταστολής και τις συλλήψεις δεκάδων αγωνιζόμενων φοιτητών του Α.Π.Θ από τα ΜΑΤ.

Οι φοιτητές διώκονται γιατί στη βάση των συλλογικών τους θέσεων υπερασπίζονται το δικαίωμά τους την Δημόσια Δωρεάν Παιδεία και διεκδικούν:

Το ασφαλές άνοιγμα των σχολών τους, που η κυβέρνηση κρατά κλειστά εδώ και έναν χρόνο, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας

και την κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη.

Η επίθεση αυτή αποτελεί πραγματική πρόκληση για όλο το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα, γιατί στην ουσία βάζει στο στόχαστρο τους συλλογικούς αγώνες και όσους αντιστέκονται στα αντιδραστικά σχέδια κυβέρνησης- υπουργείου Παιδείας.

Οι αγώνες των φοιτητών αποτελούν κραυγή διαμαρτυρίας στη συνεχή μετάλλαξη του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στην μετατροπή της γνώσης σε εμπόρευμα, στον εντεινόμενο αυταρχισμό με την πανεπιστημιακή αστυνομία και στο χτύπημα των νεολαιίστικων και κοινωνικών-λαϊκών αντιστάσεων και αγώνων.

Είναι γελασμένοι αν πιστεύουν ότι θα τρομοκρατήσουν τη νεολαία που αγωνίζεται για τα δικαιώματα, τις ανάγκες της και τα όνειρά της. Οι αγώνες για ψωμί, υγεία, παιδεία, ελευθερία θα δυναμώσουν, θα δώσουν ελπίδα και αυτοπεποίθηση σε όσους υποφέρουν από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ και θα νικήσουν.

Η νεολαία που αγωνίζεται δεν είναι μόνη. Καλούμε κάθε εργαζόμενο και λαϊκό άνθρωπο, κάθε μαχόμενη δύναμη της κοινωνίας, τα εργατικά σωματεία, τον κόσμο της παιδείας και του πολιτισμού να απλώσει ασπίδα αλληλεγγύης στη νέα γενιά.

-Να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε δίωξη των 29 φοιτητών και φοιτητριών.

-Έξω η αστυνομία από τα Πανεπιστήμια και τις σχολές.

-Να καταργηθεί ο αντιεκπαιδευτικός νόμος Χρυσοχοΐδη-Κεραμέως.

-Να ανοίξουν αμέσως όλες οι σχολές με όρους υγιεινής και ασφάλειας.

Η μόρφωση δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται

Δικαίωμά μας είναι με αγώνες καταχτιέται…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *