Να μην αφήσουμε να υπάρξει νεκρός απεργός πείνας

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται στην 47η μέρα απεργία πείνας και νοσηλεύεται στην εντατική. Η τελευταία εξέλιξη είναι ότι ο απεργός πείνας  ζήτησε από τους γιατρούς της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας να αφαιρέσουν τον φλεβοκαθετήρα («πεταλούδα»), που είχε τοποθετηθεί στο χέρι του, προκειμένου να παίρνει ορό ενυδάτωσης (αυστηρά, χωρίς κανένα πρόσθετο), λόγω αδυναμίας πρόσληψης νερού από το στόμα. Διεκδικεί αυτονόητα δικαιώματα τα οποία η κυβέρνηση αρνείται, καταστρατηγώντας τις διατάξεις ακόμα και του εκδικητικού νόμου τον οποίο η ίδια ψήφισε. Η υγεία του κρατούμενου βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση κι ο κίνδυνος για την ζωή του όσο περνάνε οι ώρες μεγαλώνει. Η ευθύνη για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση.

Αυτή η κυβέρνηση θέλει να υπάρξει νεκρός απεργός πείνας για πρώτη φορά στην ιστορία μετά την εποχή Θάτσερ. Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει ανεπανόρθωτο πλήγμα για τις δημοκρατικές εγγυήσεις ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας. Και όλα αυτά, σε μια περίοδο που οι δημοκρατικές κατακτήσεις ισοπεδώνονται και η καταστολή είναι ο κανόνας.

Η πολιτεία και η Δικαιοσύνη οφείλουν να αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο όλους τους κρατούμενους/ες. Μ΄ αυτή τη θεμελιώδη θέση που πρέπει να ισχύει, θεωρούμε ότι η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει την ειδική-επιλεκτική στάση της απέναντι στον κρατούμενο Δ. Κουφοντίνα και να προχωρήσει στην μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία. Όλοι οι κρατούμενοι, ανεξάρτητα από τις πράξεις για τις οποίες έχουν καταδικαστεί, και τους έχει επιβληθεί ποινή, πρέπει να εκτίουν την  ποινής τους με όρους ισότιμης αντιμετώπισης και με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. 

Καλούμε όλες οι δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα, στις δημοκρατικές ελευθερίες και στα συνταγματικά δικαιώματα, στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, να κινητοποιηθούμε άμεσα και έμπρακτα.

Με ψηφίσματα και αποφάσεις που θα δυναμώσουν τη φωνή των δικηγόρων, γιατρών, καλλιτεχνών κ.λπ. που ήδη έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους και ζητάνε την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος του Δ. Κουφοντίνα: Την άμεση μεταφορά του κρατούμενου στις φυλακές Κορυδαλλού.

Να μην επιτρέψουμε την επαναφορά της θανατικής ποινής στην πράξη.

Άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα  

Να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού  

Να μην επιτρέψουμε νεκρό απεργό πείνας από το μένος Κυβέρνησης – Μηχανισμών – ΗΠΑ  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *