Διαδικτυακή συνάντηση με τους/τις αναπληρωτές/τριες του συλλόγου

Κάλεσμα σε διαδικτυακή συνάντηση με τους/τις αναπληρωτές/τριες του συλλόγου την Τρίτη 23/2 στις 6.30μμ στο λινκ https://us02web.zoom.us/j/87934890479

Συναδέλφισσες-φοι,
Όπως σίγουρα έχετε διαπιστώσει, είτε δουλεύετε για πρώτη φορά στην περιοχή είτε χρόνια ολόκληρα αναπληρώνετε τους εαυτούς ξανά και ξανά, τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία μας στενάζουν κάτω από τα εκρηκτικά κενά! Οι μισοί εκπαιδευτικοί πλέον του συλλόγου είναι ελαστικά εργαζόμενοι!

Με πολλούς/ες γνωριζόμαστε χρόνια, έχουμε συναντηθεί στις τάξεις, στα προαύλια και τους συλλόγους διδασκόντων, έχουμε συζητήσει συλλογικά στις γενικές συνελεύσεις κι έχουμε βρεθεί πλάι πλάι στις κινητοποιήσεις. Με άλλους/ες ίσως είναι η πρώτη φορά και ίσως η φετινή πρωτόγνωρη εμπειρία να είναι και η πρώτη σας. Μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις και δυσκολίες, με την κυβέρνηση να έχει εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στο δημόσιο σχολείο, με την εκπαιδευτική δια ζώσης διαδικασία να τίθεται υπό αίρεση με την εφαρμογή της τηλε-«εκπαίδευσης», καθώς οι προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας για αντικατάστασή της διά πάσα νόσο είναι πλέον φανερή, με τα εργασιακά μας δικαιώματα να επιδιώκεται να ανατραπούν με τις 3μηνες συμβάσεις και τους πίνακες προσλήψεων μέσω διευθύνσεων εκπαίδευσης και περιφέρειας.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, καλούμαστε να δώσουμε συλλογικά και μαχητικά μια μάχη κομβικής σημασίας. Μια μάχη που νικηφόρα δώσαμε πολλαπλά στο παρελθόν, ενάντια στην «νέα» εφαρμογή της αξιολόγησης-αυτοαξιολόγησης. Ο σύλλογος επιδίωξε να καλύψει το μεγάλο κενό της δια ζώσης επικοινωνίας και ενημέρωσης οργανώνοντας 2 διαδικτυακές συζητήσεις με τους/τις συναδέλφους/ισσες, στις οποίες συμμετείχε μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών.

Η μάχη ωστόσο της απεργίας-αποχής για το μπλοκάρισμα της εφαρμογής της αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα, δεν είναι μια μάχη ξέχωρη από το πάγιο αίτημα του εκπαιδευτικού κινήματος, στην οποία ως σύλλογος έχουμε πρωτοστατήσει, αυτό των μόνιμων διορισμών/της μονιμοποίησης όλων των αναπληρωτ(ρι)ών!

Καλούμε λοιπόν όλους/όλες να συζητήσουμε τη συλλογική διεκδίκηση όλων των παραπάνω, την ενημέρωση για τη δράση του σωματείου και την εγγραφή σε αυτό, κάθε προβληματισμό, δυσκολία, ερώτηση που αφορά τα εργασιακά δικαιώματα και όχι μόνο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *