ΝΕΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την ΤΕΤΑΡΤΗ 10/3, στη 1μμ στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

(ο σύλλογος κηρύσσει από 1-3 ώρες διευκολυντική στάση εργασίας για τη συμμετοχή των συναδέλφων/ισσών στο συλλαλητήριο)

ΑΓΩΝΑΣ για την ΗΤΤΑ της ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ και της ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

Πέρασε ένας χρόνος από το πρώτο κλείσιμο των σχολείων για τον κορονοϊό και συνεχίζεται η παντελής έλλειψη ακόμη και των παραμικρών μέτρων για την ασφαλή λειτουργία τους και η καταιγίδα των αντιεκπαιδευτικών μέτρων και αντιδραστικών αλλαγών σε βάρος της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης: ένταση των ταξικών φραγμών  με την τράπεζα θεμάτων, τις υψηλές βάσεις εισαγωγής και τη μείωση των εισακτέων, την αποδόμηση της τεχνικής κι επαγγελματικής εκπαίδευσης, την αδιοριστία και τη γενίκευση της ελαστικής εργασίας στην εκπαίδευση, την κατηγοριοποίηση των σχολείων και την υποχρηματοδότηση με την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, πανεπιστημιακή αστυνομία, εξίσωση κολεγίων με πανεπιστημιακά πτυχία κλπ.

Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και στη διαχείριση της πανδημίας και η αξιοποίησή της για την καταιγιστική προώθηση αντιλαϊκών μέτρων και αντιδραστικών αλλαγών σε όλους τους τομείς συνοδεύεται από πρωτοφανή, άκρατο αυταρχισμό. Η κλιμάκωση της καταστολής των τελευταίων ημερών, από την προκλητική εισβολή της αστυνομίας στο ΑΠΘ, το χτύπημα των φοιτητικών διαδηλώσεων, την διάλυση των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας πριν ακόμη ξεκινήσουν, το ατελείωτο πογκρόμ διώξεων και προσαγωγών  μέχρι τις επιθέσεις σε γειτονιές στο Χαλάνδρι, τα Πετράλωνα, την Πανόρμου και το όργιο καταστολής στη Νέα Σμύρνη επιχειρεί να τρομοκρατήσει την κοινωνία και να κάμψει τις συλλογικές αντιστάσεις ενάντια στην αντιλαϊκή, αντιεκπαιδευτική πολιτική της.

Η συντριπτική ήττα της κυβέρνησης στην αξιολόγηση (πάνω από 80% πανελλαδικά στο σύλλογό μας στο 100% των σχολικών μονάδων!) και προηγούμενα στις ψευτοεκλογές  για τα υπηρεσιακά συμβούλια (πάνω από 90%) έδειξε πως η κυβέρνηση δεν είναι ανίκητη. Ο κόσμος της εκπαίδευσης, το εκπαιδευτικό κίνημα, με τα μεγαλειώδη φοιτητικά και πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια  βάζει φραγμό στα σχέδια διάλυσης της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και με τη δράση του φαίνεται να ανοίγει τον δρόμο για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Συνεχίζουμε μαζικά, ενωτικά, ανυποχώρητα για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και του κυβερνητικού αυταρχισμού.

Διεκδικούμε:

Όχι στην αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών. Να σταματήσει τώρα κάθε σχετική διαδικασία με την αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση.

Να αποσυρθεί, να μην εφαρμοστεί και να καταργηθεί όλο το αντιεκπαιδευτικό θεσμικό πλαίσιο.

Άνοιγμα όλων των σχολείων με όλα τα μέτρα προστασίας. Μέχρι την πλήρη ικανοποίηση των αιτημάτων των εκπαιδευτικών, απαιτούμε ΤΩΡΑ μείωση του αριθμού των μαθητών, να μοιραστούν τα τμήματα στη μέση και μέχρι το ανώτερο 12-15 μαθητές ανάλογα με τα τ.μ. των αιθουσών ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις, με αξιοποίηση όλων των τρόπων για την πραγματοποίηση ενός τέτοιου σχεδιασμού (πχ εύρεση διαθέσιμων νέων αιθουσών, εκ περιτροπής λειτουργία, μείωση της ύλης και καθημερινό πρωινό μειωμένο ωράριο ώστε να προσέρχονται όλα τα παιδιά κάθε μέρα αλλά σε διαφορετικές ώρες κ.λπ.). Επιπλέον μέτρα για το αερισμό των αιθουσών. Λιγότερος χρόνος παραμονής στις τάξεις. Αύξηση του χρόνου διαλείμματος. Οποιαδήποτε πρόταση να πραγματοποιηθεί μετά από διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα και το γονεϊκό κίνημα.

Αναδιάταξη- Μείωση της ύλης για τη νέα χρονιά

Εξασφάλιση όλων των αναγκαίων αδειών για τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και των εκπαιδευτικών που δικαιούνται άδειες ειδικού σκοπού, χωρίς «αστερίσκους». Ίσα δικαιώματα για μόνιμους και αναπληρωτές. Προσλήψεις εκπαιδευτικών για να καλύψουν τις νέες ανάγκες που θα δημιουργηθούν.

Μόνιμες προσλήψεις καθαριστών(στριών) ώστε να καλύπτονται σε όλη την διάρκεια λειτουργίας τους τα σχολεία.

Δωρεάν διάθεση του αναγκαίου υλικού προστασίας στα σχολεία (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, υλικά καθαριότητας) με έκτακτη επιχορήγηση στις σχολικές επιτροπές.

Δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ μαθητών και εκπαιδευτικών σε όλα τα σχολεία.

Δημιουργία όλων των απαραίτητων δομών ενισχυτικής διδασκαλίας (παράλληλη, κατ΄ οίκον, πρόσθετη) για τους μαθητές που δε μπορούν λόγω πανδημίας να παρακολουθήσουν τη δια ζώσης διαδικασία και παραμένουν περιορισμένοι στο σπίτι.

Άμεση εκπόνηση κεντρικού πανελλαδικού σχεδίου για νέα σχολικά κτίρια που να καλύπτουν τις ανάγκες για σχολική στέγη. Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχουν αίθουσες για σπάσιμο τμημάτων, να γίνεται εναλλαγή ωραρίου.

Δημιουργία Σχολιατρικής Υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων

Να μην εφαρμοστεί φέτος και να καταργηθεί η Τράπεζα Θεμάτων και η μείωση των εισακτέων στα ΑΕΙ.

Δραστική μείωση και αναπροσαρμογή της ύλης από τώρα όλων των μαθημάτων και, ιδίως, των πανελλαδικά εξεταζόμενων. 

Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στα σχολεία. Οι Σύλλογοι Διδασκόντων θα αποφασίζουν για όλα τα ζητήματα της σχολικής ζωής.

Να μην εφαρμοστεί και να καταργηθεί η λειτουργία των μεταγυμνασιακών δίχρονων Σχολών Επ/κής Κατ/σης.

Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί για όλες τις ανάγκες και σε όλες τις δομές της εκπαίδευσης. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Κατάργηση του ν.4589 του προσοντολογίου. Καμία σκέψη για ΑΣΕΠ. Κανένας/καμιά απορριπτέος/α λόγω παραβόλου ή άλλων αποκλεισμών.

Να σταματήσει η υποχρηματοδότηση της παιδείας. Έκτακτη γενναία χρηματοδότηση των σχολείων για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Όχι στα νόθα Υπηρεσιακά Συμβούλια, δεν τα αναγνωρίζουμε!

Έξω τώρα η αστυνομία από τα ΑΕΙ. Να καταργηθεί ο νόμος 4777/2021.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *