Πέμπτη 11/3, στις 6μμ στο Σύνταγμα: Μέρα Δράσης για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα και ενάντια στον αυταρχισμό

Παλλαϊκός ξεσηκωμός η απάντηση στον κρατικό αυταρχισμό και την αντιλαϊκή πολιτική

Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Νομικών και Δικηγόρων και καλούμε την Πέμπτη 11/3, στις 6μμ στο Σύνταγμα, σε Μέρα Δράσης για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα και ενάντια στον αυταρχισμό.

Εδώ και μήνες η κυβέρνηση προσπαθεί με τη βία της καταστολής και τα καλοταϊσμένα ΜΜΕ να επιβάλλει την εγκληματική πολιτική της στην υγεία, την διάλυση της δημόσιας παιδείας, τα συνεχή αντιλαϊκά νομοσχέδια, την φτώχεια και τις αντιδημοκρατικές απαγορεύσεις στην διαμαρτυρία, στη διαδήλωση, στον περίπατο. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση φοβάται την έκφραση της λαϊκής οργής που γεννά η συνολικότερη κατάσταση. Όλο το διάστημα του lockdown και των απαγορεύσεων ο κατάλογος της κυβερνητικής και κρατικής βίας δεν έχει τελειωμό σε πόλεις και γειτονιές όλης της χώρας.

Επιχειρεί με την ένταση της καταστολής να χτυπήσει τις κινητοποιήσεις πριν προλάβουν να εκδηλωθούν και να αναγκάσει με τη βία και το φόβο το λαό να σιωπήσει. Χαρακτηριστική ήταν η διάλυση των συγκεντρώσεων στο Σύνταγμα την Παρασκευή και το Σάββατο 5 και 6 Μάρτη, όπου με αύρες, χημικά και ξύλο οι αφιονισμένοι πραιτοριανοί του Χρυσοχοΐδη επιτέθηκαν με λύσσα στους διαδηλωτές, μεταξύ αυτών και σε δικηγόρους στην δίκη της Χρυσής Αυγής για να διαλύσουν τις συγκεντρώσεις.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον την Κυριακή 7 Μάρτη η Νέα Σμύρνη έζησε το όργιο καταστολής με την επίθεση από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στο κόσμο που βρισκόταν στη πλατεία, υπό το πρόσχημα της τήρησης των μέτρων. Εκεί ξυλοκοπήθηκε άγρια και συνελήφθη ένας εργαζόμενος, ενώ η δημοσιοποίηση των στοιχείων του, με πρωτοβουλία του κυβερνώντος κόμματος και με ταυτόχρονη παράθεση των πολιτικών του φρονημάτων και της οργανωτικής του ένταξης, ξυπνάνε μαύρες μνήμες φακελώματος των πολιτών και πρέπει να καταδικαστούν από κάθε δημοκρατικό πολίτη και να διερευνηθούν δικαστικά. Καταγγέλλουμε επίσης τη σύλληψη της συναδέλφισσάς μας αναπληρώτριας δασκάλας του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης και του συντρόφου της, και απαιτούμε να αποσυρθούν άμεσα οι κατηγορίες για όλους τους συλληφθέντες.

Η κυβέρνηση πήρε την απάντηση της από την μεγαλειώδη συγκέντρωση χιλιάδων διαδηλωτών στην Νέα Σμύρνη καθώς και από τις μαζικές κινητοποιήσεις την 8η Μάρτη, αλλά τους αγώνες της νεολαίας και των φοιτητών που συνεχίζονται.

Το σύνθημα που κυριαρχεί εδώ και ένα χρόνο στα στόματα χιλιάδων πολιτών είναι

ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Μπορεί να φοράμε μάσκες, αλλά δεν πρόκειται να κλείσουμε το στόμα μας ή να στρέψουμε αλλού το βλέμμα μας. Ενάντια στην κυβέρνηση και στο αστικό πολιτικό σύστημα που τη στηρίζει, ενάντια στην συναίνεση και υποταγή, καλούμε τους εργαζόμενους και όλο τον λαό να πλημμυρίσουν τους δρόμους και να συγκροτήσουμε το αντίπαλο δέος, αμφισβήτησης, αντίστασης και ανατροπής. Καλούμε και άλλα πρωτοβάθμια σωματεία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις στήριξης του αγώνα για τα δημοκρατικά μας δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες, ενάντια στον αυταρχισμό.

•       Κάτω η κυβερνητική και κρατική τρομοκρατία. Έξω η αστυνομία από τις γειτονιές και τις πόλεις μας. Άμεση διάλυση των ΜΑΤ, της ομάδας ΔΡΑΣΗ και των σωμάτων ασφαλείας.

•       Άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του Δ. Κουφοντίνα. Να μην αφήσουμε να υπάρξει νεκρός απεργός πείνας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *