Ψήφισμα αλληλεγγύης στον ΣΕΠΕ Α΄ Αθηνών – Τα σωματεία δεν μπαίνουν στον γύψο!

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ηρώ Κωνσταντοπούλου»  υιοθετεί την ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου ΠΕ Αθήνας για το θέμα των εκλογών του σωματείου:

  1. Καταγγέλλουμε την ωμή και επαίσχυντη παρέμβαση στις συλλογικές διαδικασίες του Α΄ Συλλόγου από το Υπουργείο Παιδείας, τη διοίκηση και τις δημοτικές αρχές, με στόχο να ακυρώσουν το δημοκρατικό δικαίωμα να διενεργήσει εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. (παρότι έχει εξασφαλίσει την αυστηρότατη τήρηση των υγειονομικών μέτρων). Είναι ενδεικτικό το παράδειγμα της μη παραχώρησης σχολείων του Ζωγράφου για να διενεργηθούν οι εκλογές από την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, η οποία μάλιστα ήταν υποψήφια με συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο που διανεμήθηκε στα σχολεία αλλά ανακοινώθηκε από την παράταξή της ότι δεν θα κατατεθεί στις εκλογές, στις 3/6, λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων.
  2. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, που αναφέρθηκαν προηγουμένως, να παραχωρήσουν τις άδειες και τους χώρους που απαιτούνται για τη διενέργεια των εκλογών και να σταματήσουν εδώ και τώρα την πρωτοφανή, αντιδημοκρατική παρέμβασή τους στις εσωτερικές συλλογικές διαδικασίες του Α΄ Συλλόγου. Στηρίζουμε την απόφαση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών για Τακτική Γ.Σ. και εκλογές στις 14 και 15 Ιουνίου.

Καλούμε τους ΣΕΠΕ και τις ΕΛΜΕ τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να τοποθετηθούν απέναντι σε αυτή την προκλητική και ωμή παρέμβαση στον Α΄ Σύλλογο που αποτελεί προοίμιο της εφαρμογής του ν/σ Χατζηδάκη, πριν καν αυτό ψηφιστεί.

Οι εκλογές και οι γενικές συνελεύσεις αφορούν τους ίδιους τους εργαζόμενους, αφορούν τα μέλη των Σωματείων!

Καλούμε σε Τακτική Γενική Συνέλευση του συλλόγου την Τρίτη 15/6

Κράτος/κυβέρνηση, δημοτικές αρχές, διοίκηση και συνδικαλιστική γραφειοκρατία ευθυγραμμίστηκαν μέσα σε ένα 24ωρο για να φιμώσουν το αυτονόητο δικαίωμα ενός σωματείου να εκλέξει το νέο του ΔΣ. Πρόκειται για ωμή παρέμβαση στο εσωτερικό του σωματείου, για επιχείρηση ακύρωσης των εκλογών με πλήρη συνεργασία και συμπαιγνία όλων των παραπάνω παικτών του παιχνιδιού.

Τρέχουν να συνταχθούν με το αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης που μαζί με την κατάργηση του 8ωρου, την διευθέτηση του χρόνου εργασίας, τις απλήρωτες υπερωρίες, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, προσπαθούν να χτυπήσουν το δικαίωμα της συλλογικής διεκδίκησης και οργάνωσης, την απεργία και την δράση των σωματείων μας, ώστε να μείνουμε ανυπεράσπιστοι απέναντι στην εργοδοσία.

Ταυτόχρονα, αποτελεί τουλάχιστον θράσος μια κυβέρνηση, που ευθύνεται για 11.000 και πλέον θανάτους, να αναφέρεται σε υγειονομικούς όρους για να καταστείλει τα δημοκρατικά μας δικαιώματα. Την ώρα μάλιστα που «ανοίγουν» στη χώρα όλες οι δραστηριότητες, την ώρα που απευθύνονται διεθνώς και λένε «ανοίξαμε και σας περιμένουμε», να προσπαθούν να βάλουν σε «καραντίνα» την συνδικαλιστική διαδικασία, τη ζωντανή επαφή και το διάλογο.

Από την πλευρά μας δηλώνουμε με σαφή τρόπο ότι στεκόμαστε απέναντι στη συνεχή εργαλειοποίηση της πανδημίας, και θα υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, αμφισβητώντας έμπρακτα την προσπάθεια να μπουν οι συλλογικές διαδικασίες «στον γύψο»! Θα προχωρήσουμε σε τακτική Γενική Συνέλευση απαιτώντας συνδικαλιστική άδεια στις την Τρίτη 15/6.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *