Όλοι/ όλες στη συγκέντρωση Δευτέρα 9/8/2021, 8μμ στο Σύνταγμα

Να ανατρέψουμε την εγκληματική πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου σε βάρος του περιβάλλοντος και της ζωής μας

 «Καλά κάνουμε και χτίζουμε εδώ αφού έτσι και αλλιώς κάποια στιγμή το δάσος θα καεί»Κυρ. Μητσοτάκης, δηλώσεις στα πλαίσια εκδήλωσης για το χτίσιμο θέρετρου στο δάσος, Ερημίτη Κέρκυρας, 16/07/2020

Ανείπωτη καταστροφή στη χώρα! Τα μέτωπα της πυρκαγιάς καίνε εδώ και μέρες ανεξέλεγκτα! Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καμένης γης, εκατοντάδες καμένα σπίτια, κατεστραμμένα οικοσυστήματα ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και πανίδας, μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες. Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν “φυσική” καταστροφή. Αποτελούν συνέπειες μιας καταστροφικής, διαχρονικής πολιτικής που επιταχύνει τη διαδικασία της κλιματικής αλλαγής, που εγκαταλείπει τα δάση και παραδίδει το δημόσιο, περιβαλλοντικό πλούτο στα business plan και τους επιχειρηματίες των αιολικών πάρκων, όπως έγινε στην Εύβοια ή των επενδυτικών προγραμμάτων 97-130 εκατομμυρίων του ταμείου ανάκαμψης για την περιοχή της Βαρυμπόμπης-Κρυονερίου.  Αυτή την εγκληματική πολιτική στηρίζει και η κυβέρνηση της ΝΔ με τον πλέον ξεκάθαρο και επιθετικό τρόπο, καθώς:

-Προέβη σε περικοπές προσωπικού (για π.χ. δεν ανανέωσε τις συμβάσεις 5000 δασοπυροσβεστών) και κονδυλίων (1,7εκ αντί για 17 που ζητήθηκαν από τις δασικές υπηρεσίες) για φροντίδα της φύσης, πρόληψη και αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών

-Αποθεώνει τις επενδύσεις στο όνομα μιας ”ανάπτυξης” που αντιμετωπίζει τη φύση ως πεδίο λεηλασίας και κερδοφορίας ψηφίζοντας αντιπεριβαλλοντικούς και δασοκτόνους νόμους, με κορυφαίο τον νόμο Χατζηδάκη.

-Ενισχύει με εκατομμύρια τα ΜΜΕ, την αστυνομία και τους πολεμικούς εξοπλισμούς για να προστατέψει τον εαυτό της και το σύστημα, ενώ για τη δημόσια υγεία, παιδεία και κοινωνική ασφάλιση, ακόμα και η πυροπροστασία μένει μόνο η ατομική ευθύνη.

Για να έχουμε ελπίδα για το μέλλον και τη ζωή πρέπει να ανατραπούν αυτή η πολιτική και η εγκληματική κυβέρνηση.

Η φύση δεν μπορεί να θεωρείται πεδίο κερδοφορίας, πρέπει να προστατευτεί τώρα πριν η ζωή μας γίνει αβίωτη στις πόλεις και τα χωριά.

  • Πλήρη και άμεση αποζημίωση των πληγέντων, καθώς και των καταστροφών σε αγροτική και ζωική παραγωγή. Άμεση ενίσχυση από το κράτος για όσο διαρκούν οι συνέπειες των καταστροφών.
  • Ολοκληρωμένη διαχείριση και συνολική προστασία των δασών, με αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για έργα δασοπροστασίας.
  • Η πυροπροστασία είναι απολύτως απαραίτητη κοινωνική υπηρεσία. Καμιά ιδιωτικοποίηση. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην πυροσβεστική υπηρεσία και στις δασικές υπηρεσίες. Ανανέωση του εξοπλισμού της πυροσβεστικής, ειδικά σε οχήματα.
  • Δαπάνες για την πυροπροστασία και τις κοινωνικές ανάγκες, όχι για τα αιματηρά πλεονάσματα, τους εξοπλισμούς, τις αστυνομικές δυνάμεις καταστολής και το χρέος. Να σταματήσει το τσεκούρωμα στις δαπάνες για τη δασοπροστασία στο όνομα των μνημονιακών συμφωνιών, της δημοσιονομικής “πειθαρχίας” και των διάφορων μέτρων της ΕΕ.
  • Ενιαίος Φορέας Δασοπυρόσβεσης-Δασοπροστασίας με έμφαση στην πρόληψη.
  • Καμιά αλλαγή χρήσης γης στις καμένες δασικές περιοχές. Πλήρης προστασία των δασικών εκτάσεων για να αναγεννηθούν τα δάση. Να προστατευθούν από τα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα. Ο λαός θα σώσει το λαό. Ενεργή συμμετοχή, αλληλεγγύη και επαγρύπνηση.
  • Κάτω τα χέρια από τις πολιτικές ελευθερίες και τα κοινωνικά δικαιώματα. Με αφορμή τα δημοσιεύματα και τις «διαρροές» για ενδεχόμενη κήρυξη της χώρας σε κατάσταση πολιορκίας και συνακόλουθη αναστολή βασικών άρθρων του Συντάγματος, περιορισμό δικαιωμάτων και περιστολή ελευθεριών, καλούμε σε αγωνιστική επαγρύπνηση και κοινή δράση κάθε αγωνιστική δύναμη και συλλογικότητα.

  • Καλούμε κάθε εργατικό σωματείο,  συλλογικότητα και σχήμα, να οργανώσει συγκεντρώσεις- κινητοποιήσεις ενάντια στην καταστροφική πολιτική του κεφαλαίου και της κυβέρνησης.
  • Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες αυτοοργάνωσης στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης – στήριξης των προσπαθειών των κατοίκων στην αποτροπή επιτήρηση προστασία των δασών και των οικισμών και κυρίως δηλώνουμε τη στήριξη και αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους με όλα τα μέσα.
  • Καλούμε σε συγκέντρωση στην Αθήνα στις 9/8/2021, 8μμ στο Σύνταγμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *