Παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 6/9 στις 12.30μμ στη Δ/νση Δυτικής Αττικής (Ελευθερίου Βενιζέλου 82 , Ελευσίνα) από κοινού με τον σύλλογο ΠΕ «Κ.Βάρναλη»

Συναδέλφισσες-φοι,

Καλωσορίζουμε τους/τις νεοδιόριστους/ες συναδέλφους/ισσες που τοποθετήθηκαν στο σύλλογο μας! Αυτοί οι διορισμοί, παρότι σταγόνα στον ωκεανό των τεράστιων αναγκών των σχολείων μας, αποτελούν αποτέλεσμα των μαχητικών και αποφασιστικών αγώνων που δώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα. Αγώνες όμως που συνεχίζονται και χρειάζονται να ενταθούν μέχρι την τελική ικανοποίηση των αιτημάτων μας για μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτ(ρι)ών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία, χωρίς ΑΣΕΠ, προσοντολόγιο, μέχρι την κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων!

Καλωσορίζουμε και τους/τις αναπληρωτ(ρι)ες συναδέλφους/ισσες! Για μια ακόμη χρονιά, στο όνομα του δήθεν «ψηφιακού μετασχηματισμού», οι συνάδελφοι/ισσες μας βρίσκονται αντιμέτωποι με πρωτοφανείς διαδικασίες! Οι προσλήψεις και οι τοποθετήσεις τους ακολούθησαν μια άνευ προηγουμένου λογική αδιαφάνειας! Από τη μια η οδηγία του ΥΠΑΙΘ προς τις Διευθύνσεις να προτεραιοποιήσουν τα κενά σε κάθε ειδικότητα, ώστε να εμφανίζονται στον opsyd τόσα κενά όσα ακριβώς είναι ο αριθμός των προσληφθέντων, και από την άλλη ο σχεδιασμός για τις τοποθετήσεις αναπληρωτών/ριών μέσω Opsyd, με βάση τον οποίο η ενημέρωση και κοινοποίηση προς τους εκπαιδευτικούς έγινε με προσωπικό sms, χωρίς αρχικά τη δημοσιοποίηση όλων των κενών και των τοποθετήσεων από τις διευθύνσεις! Μάλιστα έσπευσαν να διευκρινίσουν πως καμιά αίτηση θεραπείας και βελτίωσης τοποθέτησης δε θα γίνει δεκτή κατά παράβαση των διατάξεων που το προβλέπουν! Όλα τα παραπάνω αποτελούν πρόκληση και χτύπημα κάθε κεκτημένου εργασιακού δικαιώματος και διαφάνειας. Χωρίς κανένα δισταγμό χτυπά τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών, δημιουργώντας ένα καθεστώς αδιαφάνειας, ρουσφετιού και βολέματος, που μας επιστρέφει πίσω 20 χρόνια. Τελικά, και μόνο μετά τις καταγγελίες που έγιναν, υποχρεώθηκαν σε ανακοίνωση των πινάκων!

Την ίδια στιγμή τραγική είναι η κατάσταση με τις παράλληλες στηρίξεις. Μετά την απαράδεκτη αντιεπιστημονική οδηγία για «τεμάχισμα» των παράλληλων στηρίξεων σε 2-3-4 μαθητές ανά σχολείο, με το σύλλογο διδασκόντων να αποφασίζει το μοίρασμα των ωρών σε κάθε παιδί, ο κόφτης του ΥΠΑΙΘ εξελίσσεται. Η οδηγία του ΥΠΑΙΘ προς τις Διευθύνσεις ήταν να διαλέξουν ποια κενά θα καλυφθούν και ποια θα μείνουν απ’ έξω. Δεν υπάρχει κανένα παιδαγωγικό κριτήριο για αυτή την ξεδιάντροπη απόκρυψη και προτεραιοποίηση κενών. Μοναδικό κριτήριο οι περικοπές στην Παιδεία και το ψαλίδισμα των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Έτσι λοιπόν, αυτή τη στιγμή στην Δυτική Αττική έχουν καλυφθεί μόλις το 50% των αναγκών των μαθητ(ρι)ων μας!

Για όλα τα παραπάνω, αλλά και για το σύνολο των ζητημάτων που εγείρονται με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, καλούμε όλους και όλες σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση ΠΕ Δυτ. Αττικής (Ελευθερίου Βενιζέλου 82 , Ελευσίνα)!

Δεν θα ανεχτούμε το παιχνίδι στις πλάτες εκπαιδευτικών και μαθητών!

  • Απαιτούμε να δημοσιοποιηθούν στον opsyd ΟΛΑ τα κενά για όλες τις ειδικότητες! Καμία απόκρυψη, καμία προτεραιοποίηση κενών!
  • Άμεση Β΄ φάση προσλήψεων για κάλυψη ΟΛΩΝ των υπόλοιπων κενών όλων των ειδικοτήτων πριν την έναρξη του σχ. έτους!
  • Κανένα σχολείο και κανένας σύλλογος διδασκόντων να μην αναλάβει την ευθύνη μοιράσματος της παράλληλης στήριξης. Το μορφωτικό δικαίωμα είναι καθολικό και αδιαπραγμάτευτο.
  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών. Άμεσος διορισμός/μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση ΤΩΡΑ αποκλειστικά με το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Όχι στην ελαστική εργασία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *