Κυριακή 3 Οκτώβρη στις 7μμ – προβολή ταινίας/συζήτηση

στο καφενείο «Η Γιαννούλα», Σωτήρη Πετρούλα 26, κεντρική πλατεία Άνω Λιοσίων

Καλούμε όλους/όλες στην προβολή της ταινίας-ντοκιμαντέρ, η οποία πραγματεύεται την αυξανόμενη ιδιωτικοποίηση και                         επιχειρηματικοποίηση  της εκπαίδευσης στις ΗΠΑ, μέσω των σχολείων charter, τα σχολεία με κουπόνια και τα ηλεκτρονικά σχολεία. Με παραδείγματα από τη Φιλαδέλφεια, τη Νέα Ορλεάνη, το Νάσβιλ και άλλες πολιτείες αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο διαλύεται η δημόσια εκπαίδευση στη χώρα, πώς οι  κρατικές δαπάνες για τη δημόσια εκπαίδευση  πηγαίνουν στις τσέπες των   μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων αντί για τα δημόσια σχολεία, πώς οι «μεταρρυθμίσεις» που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση της Αμερικής έχουν δημιουργήσει «προνομιακές νησίδες μέσα σε μια θάλασσα ανισότητας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά από τους δημιουργούς της ταινίας.

«Πρωταγωνιστές» της είναι οι  εκπαιδευτικοί, οι γονείς, οι μαθητές  που      αγωνίζονται για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης, ενάντια στο   σχολείο της αγοράς και της εμπορευματοποίησης.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει συζήτηση, αναζητώντας τρόπους να βρεθούμε, να συζητήσουμε και να μοιραστούμε σκέψεις και αγωνίες στο φιλόξενο χώρο του καφενείου “Η Γιαννούλα”. Σας περιμένουμε όλους και όλες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *