ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΙΣ 4/10

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4/10 έκτακτη Γενική Συνέλευση του συλλόγου. Η μαζική συμμετοχή των συναδέλφων/ισσων δείχνει μαχητικότητα και αποφασιστικότητα! Συνεχίζουμε συλλογικά!

Με βάση τη συζήτηση που έγινε προτάθηκαν και αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

  1. Χαιρετίζουμε τη μαχητική στάση των συναδέλφων/ισσών των σχολείων μας και τη μαζική συμμετοχή στην απεργία-αποχή, η οποία έχει αγγίξει το 94%! Για ακόμα μία φορά περήφανα ορθώσαμε το ανάστημά μας ενάντια στην αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση, η οποία στοχεύει στην διάλυση του δημόσιου σχολείου, την κατάργηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητ(ρι)ών μας και των εργασιακών των εκπαιδευτικών. Καταγγέλλουμε την προκλητική πολιτική απόφαση του ΥΠΑΙΘ να σύρει στο εδώλιο τους/τις εκπαιδευτικούς επειδή πράττουν συλλογικά! Απόδειξη του φόβου της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ, αποδοχή της ήττας τους είναι η κήρυξη της απεργίας-αποχής ως παράνομης!  Τόσο πολύ τρέμουν τις συλλογικές αποφάσεις ενός κλάδου που δεν παζαρεύει τον διπλανό του, τα παιδιά του, τη μόρφωση και τα δικαιώματα τους, το δημόσιο σχολείο που στηρίζει με ψυχή και με σώμα καθημερινά! Τολμούν να μιλούν για παρανομία αυτοί που χρησιμοποιούν τους νόμους δίχως ιερό και όσιο για να μετατρέψουν τα σχολεία σε επιχειρήσεις οδηγώντας στον καιάδα ανθρώπους, δικαιώματα και αξίες όπως η δημοκρατία και η παιδεία! Είναι νόμιμα και ορθά μονάχα όσα έχουν κέρδος! Αυτοί είναι οι νόμοι οι δικοί τους!

Καταγγέλλουμε και την απρόκλητη καταστολή στο μαζικό και δυναμικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 1/10, που χτυπήθηκε από τις δυνάμεις καταστολής με δακρυγόνα και την αύρα με στόχο να το διαλύσουν! Δε μας τρομοκρατούν! Μας πεισμώνουν και μας δυναμώνουν!

  • Η ΔΟΕ προχώρησε σε έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε παράνομη την απεργία-αποχή και η εκδίκαση του Εφετείου ορίστηκε για τις 25 Ιανουαρίου 2022. Με βάση την εξέλιξη αυτή, η πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου δεν είναι εκτελεστή οπότε η απεργία αποχή ισχύει μέχρι να εκδικαστεί και το Εφετείο!  Την ίδια στιγμή, με ομόφωνη απόφασή της, η ΑΔΕΔΥ κήρυξε επίσης απεργία-αποχή που καλύπτει και την εκπαίδευση!

Να μην καλεστεί κανένας σύλλογος διδασκόντων και να μη συνεδριάσει. Καλούμε τους/τις συναδέλφους/ισσες διευθυντ(ρι)ες και προϊσταμένες/ους να υπογράψουν την απεργία-αποχή και να μην προκαλέσουν συνεδριάσεις! Είμαστε ακόμα σε νόμιμη απεργία αποχή. Συνεχίζουμε να υπογράφουμε μαζικά!

  • Σπάμε τη σιωπή και τον κοινωνικό αυτοματισμό που καλλιεργεί η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ! Ο αγώνας αυτός αφορά ολόκληρη την κοινωνία, είναι αγώνας για την υπεράσπιση του δημόσιου δωρεάν σχολείου! Τα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ, που ακολουθούν πιστά τους σχεδιασμούς ΣΕΒ-ΕΕ-ΟΟΣΑ, και αποτελούν συνέχεια των προσπαθειών που έγιναν από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, επιδιώκουν να αμφισβητήσουν το αγαθό της μόρφωσης για χιλιάδες παιδιά, μετατρέποντας το σχολείο σε επιχείρηση και σε πεδίο κερδοφορίας για τους ιδιώτες. Το σχολείο που σχεδιάζουν απορρίπτει, κατηγοριοποιεί, αποκλείει τους πολλούς και διαλύει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών. Ένα σχολείο που η χρηματοδότηση θα βαρύνει τους γονείς, θα οδηγεί τα σχολεία σε αναζήτηση χορηγών και θα υποτάσσεται κάθε φορά σε αξιολογικούς δείκτες που θα κρίνει τα μαθησιακά αποτελέσματα, την επιχειρηματική του δράση για το αν θα μπορεί να επιβιώσει!

Με βάση τα παραπάνω ξεκινάμε πλατιά ενημέρωση και επιδιώκουμε κοινό σχεδιασμό με τους γονείς, την Ένωση και του Συλλόγους Γονέων, καλώντας άμεσα σε κοινή σύσκεψη. Προχωράμε στην έκδοση γράμματος και καλούμε όλα τα σχολεία στις ενημερώσεις των γονέων να αναδείξουν τις πλευρές του νόμου που θίγουν τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών τους! Εκδίδουμε αφίσα και προγραμματίζουμε ανοιχτές πολιτιστικές και άλλες δράσεις στην κεντρική πλατεία των Άνω Λιοσίων σε συνεννόηση με την ΕΛΜΕ και τους φορείς των γονέων στην περιοχή. Αντίστοιχες πρωτοβουλίες θα επιδιώξουμε από κοινού με τα εκπαιδευτικά σωματεία όλης της Δυτικής Αττικής.

Για το άμεσο πρόγραμμα δράσης προτείνουμε και απαιτούμε:

  • Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο μέσα στην εβδομάδα μαζί με Συλλόγους, ΕΛΜΕ και τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες.
  • Κήρυξη ΑΠΕΡΓΙΑΣ από τη ΔΟΕ την Δευτέρα 11/10, με πανεκπαιδευτικό χαρακτήρα που θα σηματοδοτήσει κεντρικό γεγονός με γονείς, μαθητές, φοιτητές. Η ΑΔΕΔΥ άμεσα να μπει στην απεργία για δυναμική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργιακή κινητοποίηση.
  • Κινητοποίηση την ημέρα εκδίκασης της έφεσης.

Καλούμε:

  • Στην σύσκεψη σωματείων ιδιωτικού δημόσιου τομέα την Τρίτη 5/10 στο γήπεδο Σπόρτινγκ, συνυπογράφοντας και καταθέτοντας την πρόταση αγώνα που επισυνάπτεται. Η εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη στην απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών αποτελεί πρόκληση για όλο το συνδικαλιστικό κίνημα, τους εκπαιδευτικούς και την κοινωνία. Η ανατροπή του ν. Χατζηδάκη είναι όρος στον κοινό πανεργατικό αγώνα για την νικηφόρα ανάπτυξη των αγώνων στην Παιδεία ενάντια στο επιχειρηματικό σχολείο της αγοράς των νόμων Κεραμέως και την καταστολή που εκδηλώνεται μέσα και έξω από το σχολείο και στην κοινωνία.

Στην κατεύθυνση αυτή ο σύλλογος θα συμβάλει και θα συμμετέχει σε κάθε πρωτοβουλία συντονισμού και κοινής δράσης σε όλα τα επίπεδα, που θα διασφαλίζει την ισότιμη συμμετοχή όλων των σωματείων, θα υπάρχει βήμα για την έκφραση των προτάσεων αγώνα κάθε συνδικάτου και θα διασφαλίζεται η παρουσίαση και συζήτηση όλων των προτάσεων χωρίς αποκλεισμούς και προειλημμένες αποφάσεις.

  • Σε νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση την επόμενη εβδομάδα.
  • Σε άμεση μαζική παράσταση στη Διεύθυνση Δυτικής Αττικής, σε συνεννόηση με τον Σύλλογο ΠΕ «Κ.Βάρναλης», για τα δεκάδες κενά και την εικόνα εγκατάλειψης των σχολείων μας! Ας σταματήσουν να βομβαρδίζουν καθημερινά τα σχολεία με εντολές και εγκυκλίους που δεν αφορούν στις πραγματικές ανάγκες και αγωνίες των εκπαιδευτικών, των μαθητ(ρι)ών και των γονιών!
  • Κηρύσσουμε την Παρασκευή 7/10 σε αντιφασιστική ημέρα δράσης στα σχολεία! Στα αποτροπιαστικά γεγονότα στη Θεσσαλονίκη, με τις επιθέσεις φασιστικών και ναζιστικών ομάδων μέσα και έξω από τα σχολεία, η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ με επίσημες ανακοινώσεις προσπάθησε να αντιστρέψει την πραγματικότητα κάνοντας αναφορά για βία που άσκησαν οι φοιτητές που μοίραζαν ανακοινώσεις για την ΕΒΕ και οι αντιφασίστες, αναπαράγοντας τη θεωρία των δυο άκρων. Χαιρετίζουμε τις μαζικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις που έδωσαν αποφασιστική και μαζική απάντηση στη φασιστική απειλή και στην προσπάθεια των ομάδων αυτών να εισβάλλουν  στα σχολεία.

Ως μάχιμοι εκπαιδευτικοί της τάξης, οφείλουμε να αποκαλύψουμε και να διδάξουμε ότι ο φασισμός εργαλειοποιείται ιδιαίτερα μέσα σε συνθήκες φτωχοποίησης και καταπίεσης της κοινωνίας και των εργαζομένων. Ενισχύεται από τον αυταρχισμό, την καταστολή, τη στέρηση ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Ενισχύεται από το αντεργατικό και αντιδημοκρατικό πλαίσιο της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, στο ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών (υγεία, ρεύμα, νερό, ενέργεια) και κάθε κοινωνικής υπηρεσίας, στη διάλυση του δημόσιου σχολείου και πανεπιστημίου.

Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων και κάθε εκπαιδευτικό να οργανώσουν συζητήσεις, προβολές, ενημερώσεις υπερασπίζοντας την αξία του ανθρώπου, τη δημοκρατία, την ελευθερία και τη ζωή, απέναντι στο τέρας του φασισμού και του ναζισμού. Να διατρανώσουμε ότι δε θα επιτρέψουμε οι φασιστικές ιδέες και πρακτικές να βρουν πεδίο δράσης και καταφύγιο μέσα στα σχολεία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *