ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Νέα έκτακτη γενική συνέλευση Τετάρτη 20/10 στις 1.30μμ στο 4ο ΔΣ Άνω Λιοσίων

Χαιρετίζουμε τους/τις χιλιάδες απεργούς σε όλη την χώρα, και στον σύλλογό μας, που σπάζοντας την τρομοκρατία του Υπουργείου και των ΜΜΕ τίμησαν τα συντριπτικά ποσοστά νίκης της απεργίας-αποχής και στον δρόμο δείχνοντας πως τον δημόσιο διάλογο ο κλάδος των εκπαιδευτικών δε διστάζει να τον ανοίγει καθημερινά έξω στην κοινωνία! Όχι σε κλειστές αίθουσες χωρίς ακροατήρια! Εντός και εκτός των σχολείων μας με τους μαθητές/τριες μας, τους γονείς, στους συλλόγους και στις συνελεύσεις μας, στις πολύωρες συζητήσεις μας, στα ανοιχτά στην κοινωνία καλέσματα για διάλογο, για συμπόρευση και λήψη αποφάσεων που προασπίζουν το δημόσιο συμφέρον!

Χαιρετίζουμε όσους και όσες τίμησαν τις συλλογικές μας αποφάσεις σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, υπογραφή την  υπογραφή και με τον υπέρτατο νόμο του δίκιου τους,  έφτιαξαν με το σώμα και τη φωνή τους ποτάμια αξιοπρέπειας, νίκης ενός αγώνα που και χτες διατρανώθηκε πως συνεχίζεται, τώρα περισσότερο από ποτέ!

Χαιρετίζουμε τα ανυποχώρητα και ανυπότακτα αυτά ανθρώπινα ποτάμια εκπαιδευτικών που δήλωσαν σθεναρά σε κάθε πλευρά, πως όσοι και όσες βιάστηκαν να μετρήσουν γι’ αυτούς, χωρίς όμως αυτούς, το μπόι των δικών τους χαμηλών προσωπικών προσδοκιών και εκτιμήσεων, βγάζοντας βιαστικά συμπεράσματα, καλά θα κάνουν να μην υποτιμούν την μαχητική συλλογική συνείδηση και τη συνειδητοποιημένη μάχη που δίνουν οι συνάδελφοι/ισσες τους αυτές τις μέρες! Μια μάχη που γνωρίζουν πως αφορά πολύ περισσότερο από την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, την ύπαρξη των ίδιων των συνδικάτων μας καθώς και του ιστορικά κεκτημένου  δικαιώματος της απεργίας που αμφισβητείται ευθέως με την εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη.

Παράνομο να εξεγείρεσαι συλλογικά για κάτι στο οποίο δεν μπορεί να φανταστεί ένας ολόκληρος κλάδος πως χωρά εντός του. Μια μετάλλαξη της ύπαρξης του σχολείου, του επαγγέλματός μας, της μόρφωσης των παιδιών, των νέων ρόλων και των βαρών που καλούμαστε να σηκώσουμε στις πλάτες μας, νομιμοποιώντας την έξοδο πολλών παιδιών απ’ το σχολείο, μαζί και τη δική μας. Αυτή θα είναι νόμιμη. Η αποτυχία τους. Μαζί και η δική μας. Με μπόλικη επικάλυψη ατομικής ευθύνης που πρόλαβε να μπολιαστεί στην ψυχή μας ως δεύτερή μας ύπαρξη. Αυτό είναι το μέλλον που ετοιμάζουν. Μια κοινωνία σκυμμένων ανθρώπων που δίχως συνδικάτα θα είναι έρμαια των αναγκών της αγοράς και των προϊσταμένων τους.

Απέναντι στο μαύρο αυτό τοπίο που χιλιάδες φωνές δήλωσαν πως δεν χωράμε, δηλώνουμε:

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Ο σύλλογος μας καλεί άμεσα τη ΔΟΕ και ΟΛΜΕ και προτείνει στα άλλα εκπαιδευτικά σωματεία και στους εργαζόμενους άμεση συνέχιση με :

  • Αγωνιστικό διήμερο με συσκέψεις ενημερωτικές, συγκεντρώσεις στις γειτονιές με γονείς και μαθητές και νέα πανεκπαιδευτική απεργία την Παρασκευή 15/10 με πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Ο σύλλογός μας πραγματοποίησε σύσκεψη κοινής δράσης με την Ένωση Γονέων και τους συλλόγους γονέων του δήμου Φυλής την Τετάρτη 13/10 στις 5.30μμ στο 4ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων
  • Πανεργατική απεργιακή κλιμάκωση την επόμενη εβδομάδα με απεργία μαζί με την υγεία στις 21Οκτώβρη.
  • Παράσταση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 18/10 στις 2μμ στη Διεύθυνση ΠΕ Δυτ. Αττικής ενάντια στις επιχειρούμενες συγχωνεύσεις τμημάτων με 28 μαθητ(ρι)ες στα τμήματα (!!), για τα δεκάδες κενά στα σχολεία μας και για το εκρηκτικό κτιριακό πρόβλημα με κοντέινερ στις αυλές των σχολείων μας, την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί με την προσχολική αγωγή και εκπαίδευση!
  • Νέα έκτακτη γενική συνέλευση Τετάρτη 20/10 στις 1.30μμ στο 4ο ΔΣ Άνω Λιοσίων

ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ

ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η απόφαση του εφετείου έχει μια εξαιρετικά σοβαρή – θετική πλευρά! Αναγνωρίζει ως δίκαια  την ΑΠΕΡΓΙΑ, το περιεχόμενο και τις διεκδικήσεις της νόμιμες και είναι δυνατόν να υλοποιηθούν καθώς απέρριψε το αίτημα της Υπουργού να  χαρακτηρίσει την ΑΠΕΡΓΙΑ καταχρηστική!

Το εφετείο  απέρριψε την υποχρέωση να παρέχει προσωπικό ασφαλείας που υπήρχε στην πρωτόδικη απόφαση! Την χαρακτηρίζει παράνομη γιατί δεν υπήρξε προσφυγή στον ΟΕΔΜ, δηλαδή την προβλεπόμενη διαδικασία του νόμου Χατζηδάκη περί «δημόσιου διαλόγου» για απεύθυνση στον διαμεσολαβητή των 3 συνδικαλιστικών οργανώσεων (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΠΟΣΕΠΕΕΑ). Επιπλέον, έκρινε αναρμόδια να την προκηρύξουν τα Δ.Σ. των ομοσπονδιών για ΔΟΕ & ΠΟΣΕΠΕΕΑ θεωρώντας απαραίτητο να υπάρχει Γενική Συνέλευση του κλάδου, δηλαδή Συνέδριο (ανήκουστο!) για να παρθεί απόφαση.

Το εφετείο επιδικάζει 3000 ευρώ πρόστιμο που αφορά αποκλειστικά τις Ομοσπονδίες και μόνο σε περίπτωση που καλέσουν σε συνέχεια της ήδη προκηρυγμένης απεργίας. Σε καμιά περίπτωση  ενδεχόμενο πρόστιμο δεν αφορά τους εργαζόμενους που θα συμμετέχουν σε συνέχεια της απεργίας αυτής.

Τα παραπάνω στοιχεία της απόφασης δίνουν καθαρά τη δυνατότητα της επαναπροκήρυξης της ΑΠΕΡΓΙΑΣ  από τις ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ και αφήνει ανοιχτό το δρόμο να προκηρυχτεί αυτή και από τα πρωτοβάθμια σωματεία. Με βάση τα παραπάνω:

  • Καλούμε την ΑΔΕΔΥ και τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες να συνεχίσουν την απεργία αποχή (ακόμη κι αν χρειαστεί να την επαναπροκηρύξουν). Δεν αναγνωρίζουμε το νόμο Χατζηδάκη και πρέπει σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα να τον σπάσει στην πράξη.
  • Με απόφασή μας δηλώνουμε την πρόθεσή μας για προκήρυξη απεργίας αποχής από τον σύλλογο. Καλούμε τα εκπαιδευτικά σωματεία να προκηρύξουμε από κοινού απεργία-αποχή ώστε να καλύψουμε τα μέλη μας για τη συνέχιση της απεργίας και αυτοτελώς. Συντονιζόμαστε ΣΕΠΕ-ΕΛΜΕ σε αυτή την κατεύθυνση.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ/ΙΣΣΕΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ  ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

Προκηρύσσουμε κυλιόμενες στάσεις εργασίας μίας ώρας από 1-2μμ για την Πέμπτη 14/10 και την Παρασκευή 15/10, και την επόμενη εβδομάδα, ώστε κάθε συνάδελφος /ισσα να μπορεί να δηλώσει στάση εργασίας εφόσον προγραμματιστεί συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων στο σχολείο του και να αποχωρήσει από το σύλλογο διδασκόντων καθώς καλύπτεται από τη στάση εργασίας.

Κανένας σύλλογος διδασκόντων δεν μπορεί να γίνει σε άλλη ώρα. Ο νόμος προβλέπει ρητά ότι οι συνεδριάσεις γίνονται στα πλαίσια του εργασιακού και εκτός του διδακτικού ωραρίου. Κανένας/καμιά συνάδελφος/ισσα δεν είναι υποχρεωμένος/η να συμμετέχει σε συνεδρίαση σε οποιαδήποτε άλλη ώρα εκτός εργασιακού ωραρίου.

Η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση, την διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και την μετατροπή της σε παιδεία της αγοράς συνεχίζεται! Καλούμε σε αγωνιστική συμπόρευση κάθε σωματείο στην εκπαίδευση και ευρύτερα!

Η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση είναι όλων μας! Η κοινωνία είναι δίπλα μας!

Ψηλά το κεφάλι δάσκαλοι και δασκάλες!

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *