ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ

Συνάδελφοι/ισσες,

Στην Ολομέλεια των Προέδρων της ΔΟΕ στις 23 Οκτώβρη, στην οποία συμμετείχαν 111 ΣΕΠΕ, οι 108 μετέφεραν τις αποφάσεις των συνελεύσεων τους, είτε είχαν απαρτία είτε όχι, με τις οποίες εκφράστηκε για μια ακόμη φορά η καθολική διάθεση των εκπαιδευτικών της Π.Ε. για συνέχιση του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση/ιδιωτικοποίηση της σχολικής μονάδας, απαιτώντας την ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ από τις ομοσπονδίες, ενώ διαφωνούν με άλλες προτάσεις που στην ουσία οδηγούν τους εκπαιδευτικούς στην έμμεση εφαρμογή της αξιολόγησης.

Ωστόσο, παρά την απαίτηση στο τέλος της διαδικασίας να ακολουθήσει ανοιχτό ΔΣ της ΔΟΕ, το οποίο στη βάση του ηχηρού μηνύματος που έφτασε από όλη τη χώρα όφειλε να κηρύξει εκ νέου απεργία-αποχή, η πλειοψηφία του ΔΣ αρνήθηκε να συνεδριάσει!

Χαιρετίζουμε την σθεναρή αντίσταση των μελών του Συλλόγου μας και των Συλλόγων Διδασκόντων της περιοχής μας που έχουν επιβάλλει την αναβολή των ειδικών συνεδριάσεων και δεν έχουν προχωρήσει τις διαδικασίες της αξιολόγησης!

Με βάση τα παραπάνω:

  1. Καλούμε για άλλη μια φορά την πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΔΟΕ να αφουγκραστεί την αγωνιστική διάθεση του κλάδου και να υλοποιήσει τις αποφάσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των Γ.Σ., να ανακαλέσει την συντριπτικά μειοψηφική στις αποφάσεις των Γ.Σ. πρόταση για το “ενιαίο κείμενο” και να υιοθετήσει έστω και τώρα την πρόταση ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ.
  2. Με βάση την απόφαση του Συλλόγου μας, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν με την απόφαση των 77 ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ που οδήγησε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ σε απόφαση Απεργίας-Αποχής, προχωράμε σε συντονισμό με άλλα εκπαιδευτικά σωματεία (ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ) που έχουν ανάλογη απόφαση Γ.Σ. για να καταθέσουμε ΕΞΩΔΙΚΟ στην Δ/νση Δυτικής Αττικής για προκήρυξη της Απεργίας-Αποχή από τον Σύλλογό μας.
  3. Σχετικά με τις ενδεχόμενες προσκλήσεις για ειδικές συνεδριάσεις τις επόμενες μέρες για την αξιολόγηση:
  • Οι εκπαιδευτικοί δε συναινούμε και δε συναποφασίζουμε τη συγκρότηση των ομάδων εργασίας! Καλούμε τους/τις διευθυντές/ντριες/προϊσταμένες που έχουν καλέσει σε συνεδρίαση των συλλόγων διδασκόντων να ακυρώσουν τις συνεδριάσεις αυτές. Καλούμε όλους και όλες να υπερασπιστούν τη δίκαιη και καθολική τους απόφαση για απεργία-αποχή! Στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο, υπερασπιζόμαστε τη θέση μας υπέρ του σχολείου και των παιδιών μας!
  • Ο σύλλογος κηρύσσει κυλιόμενες στάσεις εργασίας μίας ώρας από 1-2μμ και για την επόμενη εβδομάδα, ώστε κάθε συνάδελφος/ισσα να μπορεί να δηλώσει στάση εργασίας εφόσον προγραμματιστεί συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων στο σχολείο του και να αποχωρήσει, καθώς καλύπτεται από τη στάση εργασίας. Υπενθυμίζουμε ότι κανένας σύλλογος διδασκόντων δεν μπορεί να γίνει σε άλλη ώρα. Ο νόμος προβλέπει ρητά ότι οι συνεδριάσεις γίνονται στα πλαίσια του εργασιακού και εκτός του διδακτικού ωραρίου. Κανένας/καμιά συνάδελφος/ισσα δεν είναι υποχρεωμένος/η να συμμετέχει σε συνεδρίαση σε οποιαδήποτε άλλη ώρα εκτός εργασιακού ωραρίου.
  • Καλούμε τη ΔΟΕ να προχωρήσει σε συνδικαλιστική κάλυψη των εκπαιδευτικών που δεν μπαίνουν στην αξιολόγηση, με την προκήρυξη στάσεων εργασίας από τις ειδικές συνεδριάσεις για την αξιολόγηση (αποτίμηση, συγκρότηση ομάδων και σχεδίων δράσης, ανά δίμηνο συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων κ.ά.)

4. Τέλος, καταγγέλλουμε την προκλητική απόφαση του ΥΠΑΙΘ να αναστείλει τις συνδικαλιστικές άδειες για την ομαλή διεξαγωγή της τακτικής γενικής συνέλευσης και των εκλογών του σωματείου την Τετάρτη 3/11! Θα ακολουθήσει αναλυτική καταγγελία και τα αγωνιστικά βήματά για την υπεράσπιση των συλλογικών μας διαδικασιών και δικαιωμάτων. Με βάση αυτό, η Τακτική ΓΣ και οι εκλογές του Συλλόγου αναβάλλεται. Θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση για την ημέρα και τον τρόπο διεξαγωγής των συλλογικών μας διαδικασιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *