Δελτίο τύπου της συνάντησης συντονισμού ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ (26/10/2021)

Την Τρίτη 26/10 πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση συντονισμού ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι Δ.Σ. με αποφάσεις των σωματείων τους, εκπρόσωποι Δ.Σ. ως παρατηρητές με αποφάσεις των σωματείων τους, καθώς και εκπαιδευτικοί. Στη συζήτηση οι εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ συζήτησαν με βάση τα νέα δεδομένα: την αυταρχική στάση της κυβέρνησης που εκδηλώνεται συνεχώς και με νέους τρόπους για να επιβάλλει την αξιολόγηση, την στάση των ηγεσιών της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ που αρνούνται να ξανάκηρύξουν  απεργία αποχή ούτε να προχωρήσουν σε αγωνιστική και απεργιακή κλιμάκωση. Συζήτησαν και εμπλούτισαν την πρόταση αγώνα που συζητήθηκε στην προηγούμενη συνάντηση συντονισμού των ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ (19/10/2021) και την προτείνουν προς όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία για να αποφασίσουν από κοινού.

  • Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η αναγκαιότητα συντονισμού του αγώνα ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ γιατί δείχνει το δρόμο με συντεταγμένο τρόπο τα σωματεία μας να προκηρύξουν την απεργία αποχή που εξασφαλίζει την συνέχιση ενώ παράλληλα συνεχίζουν να απαιτούν από ΔΟΕ – ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ  νέα προκήρυξη της απεργίας αποχής κόντρα στο ν. Χατζηδάκη και την απαγόρευση του δικαιώματος στην απεργία μέχρι τέλους. Συνεχίζει τον αγώνα των εκπαιδευτικών με συγκεκριμένες κινητοποιήσεις και απεργιακά βήματα ενάντια στην αξιολόγηση και το νόμο Χατζηδάκη, ενάντια στις συγχωνεύσεις τμημάτων και τις αναθέσεις υποχρεωτικών υπερωριών που εφαρμόζει η κυβέρνηση για την εξοικονόμηση εκπαιδευτικών, αντί μαζικών προσλήψεων εκπαιδευτικών. Για την προώθηση των διεκδικήσεων των εκπαιδευτικών. Προτείνονται προς όλες τις ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ:
  • Οι ΕΛΜΕ και οι ΣΕΠΕ που έχουν αποφάσεις προκήρυξης της απεργίας αποχής να προχωρήσουν σε νέα προκήρυξή της με εξώδικο και σε συνεργασία μεταξύ τους. Τη Δευτέρα 1/11 θα προχωρήσουν σε συνέντευξη τύπου στην Αθήνα και με διαδικτυακή συμμετοχή όλων των σωματείων με την δημοσιοποίηση της απόφασης τους και των βημάτων υλοποίησης. Τα σωματεία απευθύνουν την πρόταση της νέας προκήρυξης Απεργίας Αποχής σε όλα τα σωματεία στην εκπαίδευση για να προχωρήσουν και αυτά στην προκήρυξη της διευρύνοντας το μέτωπο.

Νέες προτάσεις για κινητοποιήσεις, δράσεις και πρωτοβουλίες κατατέθηκαν από εκπροσώπους ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ

Στη συνάντηση κατατέθηκαν συμπληρωματικά στις προτάσεις της προηγούμενης συνάντηση συντονισμού και νέες προτάσεις για κινητοποιήσεις, δράσεις και πρωτοβουλίες που καλούνται να υλοποιήσουν τα σωματεία,  στην κατεύθυνση του συντονισμού και της κοινής δράσης. Συγκεκριμένα :

  • Να οργανωθούν από τις ΕΛΜΕ και τις ΣΕΠΕ διαδηλώσεις την επόμενη εβδομάδα – ενδεικτικά προτείνεται η Τρίτη 2/11 – με επιδίωξη να είναι πανεκπαιδευτική με απεύθυνση στους φοιτητές και τους μαθητές, στη βάση των κοινών αιχμών πάλης για Ανατροπή της αξιολόγησης, κατάργησης της τράπεζας θεμάτων και της ΕΒΕ, καμιά σύμπτυξη τμημάτων, κάτω τα χέρια από την απεργία, τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους και τη μαζική πάλη.
  • Να οργανωθούν τις επόμενες μέρες παραστάσεις σε Διευθύνσεις από τις ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ ενάντια σε  αξιολόγηση, κενά, υποχρεωτικές υπερωρίες, συγχωνεύσεις τμημάτων, κ.ά.. Για να ληφθούν τώρα μέτρα προστασίας, για να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία μετά και τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.
  • Να εκφραστεί έμπρακτα η διαμαρτυρία απέναντι στις αποφάσεις ΔΟΕ και ΟΛΜΕ και την άρνηση τους να κηρύξουν νέα απεργία αποχή.
  •  Οι εκπαιδευτικοί να μη συμμετέχουν σε καμία συνεδρίαση για τον προγραμματισμό που θα καλέσουν Διευθυντές. Η προθεσμία για αυτές ήταν η 10 Οκτωβρίου και δεν έγιναν λόγω της μαζικής συμμετοχής μας στην απεργία αποχή. Η προσπάθειά του Υπουργείου να παρουσιάσει ότι οι εκπαιδευτικοί με τη θέλησή τους συμμετέχουν στην αξιολόγηση πρέπει να πέσει στο κενό.
  • Οι ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ με αποφάσεις τους στηρίζουν και καλύπτουν συνδικαλιστικά όλους τους συναδέλφουςπου δεν θα συμμετέχουν στις ομάδες εργασίας και την αξιολόγηση. 
  • Όλες οι ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ να προκηρύξουν  στάσεις εργασίας (από 1-3 ώρες) για να καλύψουν τη μη συμμετοχή των συναδέλφων σε συλλόγους διδασκόντων και για διαδικασίες αξιολόγησης. Απαιτούμε στάσεις εργασίας από ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.
  • Απεργιακό βήμα (24ωρη ή 48ωρη απεργία) ενάντια στην αξιολόγηση, το νόμο Χατζηδάκη, το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Σε κάθε περίπτωση να οργανωθούν συγκεντρώσεις από τις ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ και άλλα σωματεία με τρίωρες στάσεις εργασίας που θα προκηρυχθούν από τα σωματεία μας.
  • Καμπάνια συγκέντρωσης υπογραφών των εκπαιδευτικών ενάντια στην συμμετοχή τους στην αξιολόγηση και την κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών.
  • Πρωτοβουλία ΚΟΙΝΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ από ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ με αποφάσεις τους  προς τις ΟΛΜΕ και ΔΟΕ για να προκηρύξουν τώρα Γενικές Συνελεύσεις και Γενικές Συνελεύσεις προέδρων στις δύο ομοσπονδίες.
  • Ανοιχτές Συνελεύσεις Αγώνα, σε κάθε περιοχή, με πρωτοβουλία των ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ, Επιτροπών Αγώνα την Κυριακή 31/10. Δίνουμε βήμα και χώρο έκφρασης στις επιτροπές αγώνα, τις συλλογικότητες, σε όλους τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να συμβάλλουν στον αγώνα.
  • Προτείνεται να οργανωθεί νέα συνάντηση συντονισμού ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ την Τετάρτη 3/10/2021 στις 7 μ.μ.

ΕΛΜΕ και οι ΣΕΠΕ που συμμετείχαν στη συνάντηση συντονισμού την Τρίτη 26/10

Συμμετοχή με απόφαση:

  1. Γ΄ ΕΛΜΕ- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  2. Ε΄ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  3. ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής
  4. ΕΛΜΕ Σάμου
  5. ΕΛΜΕ Φωκίδας
  6. ΕΛΜΕ Χανίων
  7. ΣΕΠΕ  Αριστοτέλης
  8. ΣΕΠΕ  Κ. Σωτηρίου
  9. ΣΕΠΕ “Ηρώ Κωνσταντοπούλου”
  10. Ζ’ ΣΕΠΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  11. ΣΕΠΕ ΑΙΓΑΛΕΩ
  12. ΣΕΠΕ “Γληνός”
  13. ΣΕΠΕ “Περικλής”

Συμμετοχή ως παρατηρητές:

  1.  Α΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Ελευσίνα)
  2. Δ΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής
  3. Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας
  4. ΕΛΜΕ Ηρακλείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *