Εν όψει της κατάθεσης Β΄ φάσης  Συλλογικού Προγραμματισμού στις 12/1/22 δεν συμμετέχουμε σε καμία διαδικασία – Δεν αναρτάμε τίποτα!

Η ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ συνεχίζεται με 16 πρωτοβάθμια σωματεία, εκατοντάδες ΑΠΕΡΓΟΥΣ και πάνω από 200 σχ. μονάδες να ανοίγουν το δρόμο της αντίστασης στα σχέδια διάλυσης του δημόσιου σχολείου

Την ώρα που μας αντιμετωπίζουν ως αναλώσιμους και παίζουν με τη ζωή μας δε θα γίνουμε γρανάζι στα αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια.

Το ΥΠΑΙΘ σχεδιάζει το άνοιγμα των σχολείων χωρίς να πάρει ούτε ένα μέτρο για την ασφάλεια μαθητ(ρι)ών και εκπαιδευτικών ούτε για την κάλυψη των δεκάδων κενών που υπάρχουν και θα πολλαπλασιαστούν με την επιστροφή στα σχολεία! Αντίθετα το πιο εξευτελιστικό και αποκαλυπτικό των επιδιώξεων του Υπουργείου είναι ότι αντί για  κάλυψη κενών και μέτρα για την πανδημία, επιμένει και δεν «παγώνει» τις διαδικασίες για την αξιολόγηση! Έτσι οι εκπαιδευτικοί καλούνται στις 12/1 να προχωρήσουν σα να μη συμβαίνει τίποτα την κατάθεση της Β΄ φάσης  Συλλογικού Προγραμματισμού!

Απέναντι σε αυτό τον εμπαιγμό κράτους και Υπουργείου επιμένουμε ακόμη πιο αποφασιστικά! Είναι πρόκληση κάθε συζήτηση για «ολοκλήρωση των διαδικασιών» αξιολόγησης!

Η τελευταία απόπειρα του ΥΠΑΙΘ να τρομοκρατήσει και να κάμψει τις αντιστάσεις των εκπαιδευτικών που δίνουμε τη μάχη της Απεργίας-Αποχής, ενάντια στη διάλυση του δημόσιου σχολείου, έπεσε στο κενό! Καμία σχολική μονάδα δεν έκανε πίσω.

Οι  Δ/ντες-ντριές & προϊσταμένοι /ες, στο σύλλογός μας και στους άλλους συλλόγους και ΕΛΜΕ – με τη στήριξη των σωματείων- απάντησαν στο έγγραφο Κόπτση με όλα τα απαραίτητα στοιχεία που τεκμηριώνουν τη συμμετοχή των σχολείων και των ιδίων στην νόμιμη ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ, η οποία τους/τις κατοχυρώνει πλήρως νομικά και υπηρεσιακά.

Στην πρόσφατη συνάντηση της ΔΟΕ με το Υπ.   Παιδείας (5/1/2022) τέθηκε μεταξύ άλλων και το θέμα της αξιολόγησης. Συγκεκριμένα καταγγέλθηκε η προσπάθεια του ΥΠΑΙΘ να αλλάξει τις συλλογικές αποφάσεις των συλλ. διδασκόντων με εκβιασμούς και απειλές μέσω εγγράφων που έστειλε στα σχολεία τόσο σε εκείνα που ανάρτησαν τα Ενιαία Κείμενα της ΔΟΕ  όσο και σε εκείνα που δεν ανάρτησαν τίποτα, με αποκορύφωμα το τελευταίο έγγραφο που έστειλε στις Διευθύνσεις για τους δ/ντές/ντριες και προϊστάμενους/νες που δεν ανάρτησαν τίποτα στις πλατφόρμες του ΙΕΠ συμμετέχοντας στην Απεργία-Αποχή  που έχουν προκηρύξει ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ.

Απαιτήθηκε η μη ποινικοποίηση του δικαιώματος στην απεργία που συντελείται απολύτως νόμιμα από πρωτοβάθμια σωματεία!

Ο ΓΓ Κόπτσης, με την Κεραμέως να έχει αποχωρήσει, ισχυρίστηκε ότι το έκανε αυτό για τη«διερεύνηση της τήρησης του νόμου» και ότι καμιά σχέση δεν είχαν τα έγγραφα με τιμωρίες εκπαιδευτικών, ποινικοποίηση και απειλές.

Γίνεται φανερό ότι δεν είναι εύκολο για το υπουργείο να επιβάλει κυρώσεις και να υπερβεί την κατοχύρωση της απεργίας πολύ περισσότερο τώρα που είναι υπόλογο για τη διάλυση που έχει φέρει στα σχολεία η παντελής έλλειψη μέτρων στήριξης.

Επιμένουμε ακόμη πιο αποφασιστικά και δικαιώνεται μέρα με τη μέρα η απόφασή μας για ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ! 

Συνεχίζουμε και διευρύνουμε την ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από κάθε διαδικασία.

Καλούμε και τα υπόλοιπα σχολεία – ανεξάρτητα από το τι έκαναν και τι ανάρτησαν μέχρι σήμερα – να μην αναρτήσουν  τίποτα στις πλατφόρμες εν όψει της 12/1/22 που ολοκληρώνεται  η Β΄ φάση  Συλλογικού Προγραμματισμού! Κάθε συνάδελφος/ισσα μπορεί και τώρα να δηλώσει συμμετοχή με την υπογραφή του στην απεργία αποχή και να σταματήσει οποιαδήποτε συμμετοχή του.

Την ώρα που μας αντιμετωπίζουν ως αναλώσιμους και παίζουν με τη ζωή μας αποκαλύπτεται ότι η αξιολόγηση  έρχεται να διαλύσει τα σχολεία και καμία σχέση δεν έχει με τις πραγματικές ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας. Πέρα από όλα τα άλλα, στερεί από τον πραγματικό χρόνο του Συλλόγου Διδασκόντων για επίλυση παιδαγωγικών και άλλων προβλημάτων και το μόνο που θέλει είναι να επιβάλλει μια κατηγοριοποίηση των σχολείων κι όχι να συμβάλει στη μόρφωση των παιδιών.

Δηλώνουμε για άλλη μια φορά:

Δε θα γίνουμε γρανάζι στα αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια.

Διευκρινίζουμε ότι και στις περιπτώσεις που οι δ/ντές-ντριες έκαναν ανάθεση σε ομάδες και συντονιστές σε εφαρμογή της υπουργικής απόφασης, οι συνάδελφοι/ισσες καλύπτονται απολύτως με τη δήλωση στην Απεργία -Αποχή να μην υλοποιήσουν τίποτα σχετικά με την αξιολόγηση και να μην αναρτήσουν τίποτα. Είναι απεργοί και δεν υποχρεούνται να παρέχουν τις υπηρεσίες αυτές.

Επίσης σύμφωνα με το νόμο για την αξιολόγηση τα σχέδια δράσης είναι του σχολείου και άρα πρέπει να έχουν την έγκριση της πλειοψηφίας του συλλόγου διδασκόντων. Στις σχ. μονάδες που η πλειοψηφία του ΣΔ είναι σε Α-Α  δεν μπορεί και δεν πρέπει να αναρτηθούν μονοπρόσωπα ούτε από τους συντονιστές ούτε από κανέναν/καμιά άλλον/η, ακόμα και αν δε συμμετέχουν στην απεργία αποχή.

Συναδέλφισσες/οι, η μάχη για το μπλοκάρισμα της Αξιολόγησης και την ακύρωση της συνολικής αντιεκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης (εξετάσεις PISA, Τράπεζα θεμάτων, ΕΒΕ) βρίσκεται μπροστά μας πρέπει να συνδεθεί με το σύνολο των διεκδικήσεων του εκπαιδευτικού κι εργατικού κινήματος, να πάρει πανεκπαιδευτικά -πανεργατικά χαρακτηριστικά με στόχο τον πολιτικό κλονισμό της κυβέρνησης της ΝΔ και ανατροπή των αντεργατικών αντιεκπαιδευτικών πολιτικών.

Καλούμε και τους άλλους ΣΕΠΕ πανελλαδικά να προκηρύξουν ΑΑ!

Καλούμε τη ΔΟΕ να προκηρύξει ΑΑ για όλη τη χώρα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *