Καταγγελία για μείωση των ημερών της καραντίνας!

Αντιεπιστημονική κι εγκληματική!

Μπροστά στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εργοδοτών και τη συνέχιση της λειτουργίας του κράτους χωρίς προσλήψεις, η κυβέρνηση δεν υπολογίζει την υγεία των εργαζόμενων, της κοινωνίας, αδιαφορεί εγκληματικά για τη διάδοση της πανδημίας!

Την ώρα που η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για το άνοιγμα των σχολείων, που το σύστημα υγείας είναι στα όρια του, την ώρα που μεγάλοι εργασιακοί χώροι μετατρέπονται σε εστίες υπερμετάδοσης λόγω της έλλειψης ουσιαστικών μέτρων, η κυβέρνηση συνεχίζοντας την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, μειώνει την καραντίνα στις 5 μέρες και υποχρεώνει σε επιστροφή στην εργασία ακόμα και με ελαφρά συμπτώματα, χωρίς να απαιτεί αρνητικό τεστ! Ήδη υπάρχουν καταγγελίες από τον ιδιωτικό τομέα ότι εργοδότες υποχρεώνουν εργαζόμενους που νοσούν και που συμπλήρωσαν τις 5 μέρες, να επιστρέψουν στην εργασία τους ενώ το τεστ τους συνεχίζει να είναι θετικό! Παίζουν με τις ζωές μας με ταξικό κυνισμό!

Με βάση και την καταγγελία της ΟΕΝΓΕ, καταγγέλλουμε ως σωματείο την αντιεπιστημονική, αντεργατική, και επικίνδυνη οδηγία από Υπουργείο Υγείας και ΕΟΔΥ για αυτόματη επάνοδο στην εργασία εργαζόμενων θετικών στον ιό SARS-CoV2 μετά από μόνο πέντε (5) μέρες.

Η οδηγία αυτή δεν βασίζεται σε κανένα απολύτως επιστημονικό δεδομένο και εκδόθηκε με κριτήριο το λιγότερο κόστος και με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εργοδοτών, του κράτους και της κυβέρνησης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το CDC (ΗΠΑ) από 4/1/22 αναθεωρεί τις δικές του οδηγίες και τώρα συνιστά απαραίτητα αρνητικό τεστ για την επιστροφή στην εργασία των ασυμπτωματικών εργαζόμενων μετά το 5νθήμερο.

Η οδηγία αυτή δεν είναι μόνο απάνθρωπη, είναι επικίνδυνη! Αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους ως αναλώσιμους και είναι οδηγία που αυξάνει τη μετάδοση αδιαφορώντας εκκωφαντικά για τα αποτελέσματα αυτής της αύξησης! Δηλώνουμε με σαφήνεια: Δεν είμαστε αναλώσιμοι και δε θα δεχτούμε καμία απολύτως προσχηματική χρήση των «υποτιθέμενων ερευνών» για να δικαιολογηθούν αυτές οι αντιεπιστημονικές αποφάσεις.

Απαιτούμε άμεσα την απόσυρση της απαράδεκτης οδηγίας Υπουργείου Υγείας – ΕΟΔΥ, γιατί προέχουν οι ζωές των εργαζόμενων και η δημόσια υγεία. Απαιτούμε άμεσα προσλήψεις προσωπικού για την αντιμετώπιση των κενών που δημιουργούν οι άδειες ασθενείας. Οι νοσήσαντες είναι ασθενείς και διεκδικούμε πλήρη υγειονομική φροντίδα και προστασία!

Θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο για να προστατεύσουμε τη ζωή των συναδέλφων, των παιδιών, της κοινωνίας. Στεκόμαστε δίπλα στο υγειονομικό προσωπικό που εξαναγκάζεται να επιστρέψει στη δουλειά στις 5 μέρες ακόμα και αν δεν έχει καλά-καλά συνέλθει από την αρρώστια. Στηρίζουμε κάθε εργαζόμενη/ο που εξαναγκάζεται να δουλέψει ακόμα και με πυρετό «επειδή η άδεια τελείωσε κι η δουλειά δε βγαίνει». Διεκδικούμε έμπρακτα το δικαίωμα όλων σε άδεια με πλήρη μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη. Θυμίζουμε παρεμπιπτόντως ότι η δουλειά εξ αποστάσεως δεν είναι η σούπα των ασθενών για την ανάρρωσή τους, αλλά μάλλον το βάλσαμο των εργοδοτών που συνήθισαν να στηρίζονται στο ξεζούμισμα των εργαζομένων. Ειδικά στον χώρο της εκπαίδευσης, το ενδεχόμενο εξ αποστάσεως σε τμήματα που νοσεί το «50% + 1» θίγει ακόμα και το δικαίωμα των παιδιών να αναρρώσουν χωρίς το βάρος των καθημερινών υποχρεώσεων του σχολείου.

Με δεδομένο ότι το υπουργείο παιδείας δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για την αναπλήρωση των εκπαιδευτικών που θα νοσήσουν και με βέβαιες τις πιέσεις να βάλουμε πλάτη για την «εύρυθμη λειτουργία» των ρημαγμένων σχολείων, καλούμε κάθε συνάδελφισσα και συνάδελφο:

  • Να μη δεχθεί «εθελοντικά» να δουλεύει από το σπίτι, ενώ ασθενεί.
  • Να απευθυνθεί άμεσα στο σωματείο σε περίπτωση που δεχθεί εκβιασμό για «αδικαιολόγητη απουσία» μετά τις 5 μέρες άδειας. Θυμίζουμε ότι για την περίπτωση των σχολείων, το πρωτόκολλο έχει διαφοροποιηθεί από άλλες κατηγορίες εργαζομένων και προτείνει «απομόνωση εντός οικίας» όσο τα τεστ είναι θετικά. Είναι δε τόσο «μεγαλόψυχο» που σε συναδέλφους με βαριά νόσο ή σε ανοσοκαταστολή η απομόνωση θα παρατείνεται έως 20 μέρες με γνωμάτευση γιατρού. Τώρα άδεια στις ευπαθείς ομάδες και πλήρη κάλυψη για βαριά νόσο χωρίς χρονικούς περιορισμούς.

Προσλήψεις τώρα σε εκπαιδευτικό προσωπικό για την κάλυψη των έκτακτων κενών που έρχονται να προστεθούν στα πάγια και διαχρονικά κενά στην εκπαίδευση.

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *