Το ΥΠΑΙΘ για άλλη μια φορά γίνεται μηχανισμός χαφιεδισμού, τρομοκρατίας και αυταρχισμού!

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης κ.Κάππος σε εντεταλμένη υπηρεσία καλεί διευθυντές/ντριες/προϊσταμένες/ους να δώσουν τους/τις συναδέλφους-ισσες τους για το αν έκαναν ή όχι τηλεκπαίδευση!

Αισχροί και επικίνδυνοι!

Κανένας/καμία διευθυντής/ντρια/προϊσταμένη/ος να μη συμπληρώσει τη φόρμα της ντροπής!

Κανένας/καμία να μη σταθεί απέναντι στους συναδέλφους/ισσες του!

Σε ολόκληρη την χώρα η κακοκαιρία χτυπά με σφοδρότητα, πολίτες, εργαζόμενοι/ες, ασθενείς, βρίσκονται στο έλεος της κυβερνητικής αναλγησίας! Χιλιάδες οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι/ες για πάνω από 6 ώρες στο κρύο στην Αττική Οδό της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και των ακριβοπληρωμένων διοδίων. Χιλιάδες συνάνθρωποί μας παραμένουν στο έλεος του χιονιά και του παγετού με κομμένο ρεύμα ή/και καθόλου θέρμανση. Εργαζόμενοι/ες κλήθηκαν στο όνομα της «ατομικής ευθύνης» να βρουν τρόπο να φτάσουν στην εργασία τους με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας!

Και ενώ όλα αυτά εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη, χωρίς καμία απολύτως μέριμνα να έχει παρθεί, μόνη έγνοια της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ είναι να δώσουν οι Διευθυντές/ντριες και οι Προϊσταμένες/οι των σχολικών μονάδων, με πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές, τους/τις εκπαιδευτικούς που δεν έκαναν τηλεκπαίδευση!

Δε μας τρομάζουν οι απειλές και οι προσπάθειες εκφοβισμού! Το δηλώσαμε και το δηλώνουμε ξανά: Η τηλεκπαίδευση δεν είναι εκπαίδευση, οι εκπαιδευτικοί δεν θα συναινέσουμε στο αφήγημα του υπουργείου για τη συνέχιση της κανονικής λειτουργίας των σχολείων, ακόμα κι αν τα πάντα γύρω μας δεν μοιάζουν κανονικά.

Επιδιώκουν να εξευτελίσουν και εμπαίξουν έναν ολόκληρο κλάδο, τα παιδιά μας και τους γονείς τους, με μεταμεσονύχτια sms και εντολές από την τηλεόραση για να επιτύχουν τα επικοινωνιακά τους παιχνίδια και να προφυλάξουν την αριστεία τους, πως δήθεν δεν έχουν καταρρεύσει όλα. Πως κάτι λειτουργεί. Ευτυχώς αυτό που λειτούργησε είναι το αίσθημα ανθρώπινης και παιδαγωγικής λογικής και αξιοπρέπειάς μας και πήραμε εμείς αποφάσεις με το όνομα και την υπογραφή μας, με πλήρη ευθύνη και γνώση των λεγομένων μας. Η παρωδία αυτή λοιπόν έλαβε τέλος. Οι εκπαιδευτικοί μίλησαν. Αυτό συμβαίνει όταν υπερισχύει η αξιοπρέπεια, η εμπιστοσύνη στις συλλογικές αποφάσεις των σωματείων που άμεσα επενέβησαν, όταν νικούν δηλαδή τα αυτονόητα και η οργή για όλα σκεπάζει την τρομοκρατία τους.

Υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά μας δικαιώματα και τον παιδαγωγικό μας ρόλο. Για να τελειώνουμε λοιπόν με τις αθλιότητές σας:

  1. Ο χώρος του σχολείου παραμένει ο χώρος εργασίας μας και μέσα σε αυτόν παρέχουμε το έργο μας. Με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για την τηλεργασία ορίζεται ότι «Η υπηρεσία του φορέα που είναι αρμόδια για την παροχή εξοπλισμού και την πληροφοριακή υποστήριξη, προμηθεύει τον υπάλληλο με τον απαραίτητο και κατάλληλο για την αποτελεσματική εκτέλεση των καθηκόντων του μέσω τηλεργασίας, τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό και τεχνολογική συσκευή (εφεξής «Σταθμός Τηλεργασίας») και παρέχει υποστήριξη για την εγκατάστασή του, εφόσον τούτο είναι επιθυμητό από τον υπάλληλο…». Επομένως, κανένας/καμία εκπαιδευτικός δεν υποχρεούται να παρέχει τηλεκπαίδευση από το σπίτι του/της!
  2. Όταν η πρόσβαση στο σχολικό κτίριο είναι αδύνατη ή επικίνδυνη λόγω καιρικών συνθηκών ποιος/α αναλαμβάνει την ευθύνη της ασφαλούς μετακίνησης χιλιάδων εκπαιδευτικών στις σχολικές τους μονάδες προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε τεχνολογικό εξοπλισμό; Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής για κλείσιμο των σχολείων και την αποφυγή μετακινήσεων, τα μηνύματα της Πολιτικής Προστασίας και η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία κηρύχθηκαν σειρά περιοχών δεν έφτασαν στα αυτιά του Κ. Κάππου και της πολιτικής του ηγεσίας;
  3. Τελικά κ. Κόπτση και κ. Κεραμέως δεν έχουμε μάθει: Ποια είναι η επίσημη απάντηση του ΥΠΑΙΘ για την καταδικαστική για το υπουργείο Παιδείας και την εταιρία Cisco, απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (στις 16/11/2021, με την 50/2021) για τη διακινδύνευση – παραβίαση των Προσωπικών Δεδομένων»;

Οι εκπαιδευτικοί στηρίζουμε τους/τις μαθητ(ρι)ές μας και τις οικογένειές τους, όχι τις πολιτικές της κυβέρνησης. Σε αυτή την περίοδο, από την αρχή της πανδημίας, οι εκπαιδευτικοί στεκόμαστε με αλληλεγγύη και παιδαγωγική υπευθυνότητα στο πλευρό των μαθητ(ρι)ών και των οικογενειών τους, τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει διαχειριστεί με απόλυτα εγκληματικό τρόπο τα χρόνια της πανδημίας.

Η τηλεκπαίδευση ΔΕΝ είναι εκπαίδευση.

Δεν θα την νομιμοποιήσουμε ούτε και θα την μονιμοποιήσουμε ως τέτοια.

Καλούμε όλους/όλες τους/τις συναδέλφους/ισσες διευθυντές/ντριες/προϊσταμένες/ους να μην δεχτούν να μετατραπούν σε ιμάντες μεταφοράς απειλών και τρομοκρατίας, διαταγμάτων κι εντολών σε όλα τα επίπεδα, διαμορφώνοντας σχέσεις αντισυναδελφικές και αυταρχικές! Δε θα ανεχτούμε εντολές που προσβάλλουν τον κόσμο της εκπαίδευσης και θεσμοθετούν μια διαδικασία κουκουλοφόρου και καταδότη.

Κανένας/καμιά να μη συμπληρώσει τη φόρμα είτε με αριθμούς είτε ονομαστικά!

Δηλώνουμε με σαφή και καθαρό τρόπο ότι δε γίνουν σε καμία περίπτωση ανεκτές τέτοιες συμπεριφορές!

Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα για το ότι ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ τηλεκπαίδευση!  Κυβέρνηση, ΥΠΑΙΘ και τα πρόθυμα στελέχη της εκπαίδευσης πρέπει να απολογηθούν στα παιδιά, τους γονείς και σε όλους τους εκπαιδευτικούς για την εγκληματική τους πολιτική

Καταγγέλλουμε με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και απαιτούμε την άμεση απόσυρση της άθλιας οδηγίας!

Καταγγέλλουμε τον Δ/ντή Εκπ/σης κ.Κάππο και απαιτούμε να σταματήσει τον αντιδημοκρατικό του κατήφορο και να αποσύρει ΑΜΕΣΑ την φόρμα της ντροπής που απέστειλε στα σχολεία μας!

Καλούμε ΤΩΡΑ τη ΔΟΕ να παρέμβει αποφασιστικά, κάθε σωματείο που δέχτηκε ανάλογες εντολές να καταγγείλει την αθλιότητα του ΥΠΑΙΘ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *