ΨΗΦΙΣΜΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στους εργαζόμενους των ΟΤΑ και τις σχολικές καθαρίστριες

Με απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. “Ηρώ Κωνσταντοπούλου” τη Δευτέρα 21 Φλεβάρη 2022, καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στους εργαζόμενους των ΟΤΑ και τις σχολικές καθαρίστριες, οι οποίοι(ες) την Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2022 διεκδίκησαν αγωνιστικά να μην καταργηθεί το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και τα ΒΑΕ.

Οι συνάδελφοι μας σε μια σειρά κλάδους, που για χρόνια ολόκληρα δουλεύουν κάτω από αντίξοες κι επικίνδυνες συνθήκες για την υγεία τους, οι σχολικές καθαρίστριες που έχουν κάψει τα χέρια τους και τα πνευμόνια τους από τις χλωρίνες καθαρίζοντας τις σχολικές αίθουσες, ήρθαν αντιμέτωποι(ες) με ΜΑΤ, χημικά και κροτίδες κρότου-λάμψης.

Ντράπηκε κι η ντροπή για τη στάση της κυβέρνησης που αντί να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα τους και να μην προχωρήσει στο κόψιμο του ανθυγιεινού επιδόματος χρησιμοποιεί τη βία και την καταστολή για να κάμψει τους αγώνες τους. Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι-χέρι με την καταστολή και τον αυταρχισμό.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί στεκόμαστε στο πλευρό τους. Παλεύουμε μαζί τους ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια, για δουλειά με δικαιώματα, για αξιοπρεπείς μισθούς, για πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *