ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: συναντήσεις των εκπαιδευτικών σωματείων με εκπροσώπους του ΚΚΕ και του ΜΕΡΑ25

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με τις συναντήσεις των ΣΕΠΕ «ο Αριστοτέλης», «Δημήτρης Γληνός», «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» Άνω Λιόσια – Ζεφύρι – Φυλή, «Ο Περικλής», «Κ. Σωτηρίου» με τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Γ. Δελή και του ΜΕΡΑ25, Κρ. Αρσένη

Με πρωτοβουλία των ΣΕΠΕ Αττικής «ο Αριστοτέλης», «Δημήτρης Γληνός, «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» Άνω Λιόσια – Ζεφύρι – Φυλή, «Ο Περικλής», «Κ. Σωτηρίου» επιδιώκουν να  πραγματοποιήσουν  συναντήσεις  με όλα τα κοινοβουλευτικά πολιτικά κόμματα, πλην της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης, ώστε να τα ενημερώσουν σχετικά με τις διώξεις προϊσταμένων και διευθυντ(ρι)ων μετά από απόφαση του ΓΓ του ΥΠΑΙΘ, Κόπτση, για τη συμμετοχή τους στην κηρυγμένη από τα σωματεία Απεργία Αποχή απέναντι στην αξιολόγηση.

Την Παρασκευή 11 Μάρτη πραγματοποιήθηκε δια ζώσης συνάντηση εκπροσώπων των πέντε σωματείων με τον βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Δελή στη Βουλή, ενώ την Τρίτη 15 Μαρτίου έγινε διαδικτυακή συνάντηση με τον βουλευτή του ΜΕΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη. Και στις δύο συναντήσεις οι εκπρόσωποι των σωματείων, παρουσία και διωκόμενων (στη δεύτερη συνάντηση), ενημέρωσαν αναλυτικά σχετικά με τις διώξεις, το παράνομο, αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό αυτών, τόνισαν ότι δεν πρέπει να επιτραπεί το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία καθώς και τους επικίνδυνους δρόμους που ανοίγονται από μια τέτοια εξέλιξη, παρέθεσαν όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει από τις/ους διωκόμενες/ους και τα σωματεία.

Καταληκτικά ζήτησαν τη στήριξη του ΚΚΕ και του ΜΕΡΑ25 σε όλες τις προγραμματισμένες ενέργειες και κινητοποιήσεις.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γ. Δελής, άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή το ιστορικό της φετινής μάχης για την αξιολόγηση από την προκήρυξη της ΑΑ από τις Ομοσπονδίες, το εφετείο,  μέχρι την απόφαση των σωματείων μας να πάρουν τα ίδια το βάρος της αποτροπής της αξιολόγησης προκηρύσσοντας ΑΑ.. Με βάση τις θέσεις του ΚΚΕ που αντιστρατεύονται την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης  ο Γ. Δελής τόνισε ότι πρόκειται για πολύ σοβαρό ζήτημα και δήλωσε ότι θεωρεί αναγκαία την κινηματική δράση. Δήλωσε  τη διαθεσιμότητα τους να στηρίξουν όλους τους αγώνες  μέσα κι έξω από τη Βουλή. Επισήμανε ότι είναι δεδομένο ότι  στέκονται στο πλευρό των σωματείων και των διωκόμενων και δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα στη Βουλή είτε με επερώτηση είτε με επίκαιρη ερώτηση.

Την Τρίτη 15 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση με τον βουλευτή του ΜΕΡΑ 25, Κρίτωνα Αρσένη παρουσία και εκπροσώπων του πολιτικού σχεδιασμού-τομέα παιδείας, Κανελλόπουλο Κ. και Γάτου E.  Στη συνάντηση από τη μεριά των εκπροσώπων του ΜΕΡΑ25 δηλώθηκε η εναντίωση τους στην αξιολόγηση και την αντιεκπαιδευτική πολιτική στο σύνολό της καθώς και στις άδικες, παράνομες κι αντισυνταγματικές διώξεις των απεργών εκπαιδευτικών. Υπήρξε σαφής δέσμευση ότι θα σταθούν στο πλευρό των σωματείων και των διωκόμενων, θα παρέχουν την πολιτική στήριξή τους, θα φέρουν το θέμα στη Βουλή και θα παραστούν σε όλες τις δράσεις που θα εξελιχθούν το επόμενο διάστημα (εκδίκαση ενστάσεων, κινητοποιήσεις κ.λπ.)  

Τα εκπαιδευτικά σωματεία έχουν απευθύνει πρόσκληση για συνάντηση και στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΙΝΑΛ και αναμένουν να καθοριστούν αυτές.

Κάτω τα χέρια σας από τις/τους απεργούς! Η ποινικοποίηση της απεργίας δε θα περάσει! Καμιά κύρωση καμιά ποινή σε όσες/ους αγωνίζονται ενάντια στην αξιολόγηση και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου!

Η απεργία δεν τιμωρείται! Νικά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *