Σάββατο 19 Μάρτη 2 μμ πλ. Βικτωρίας αλληλεγγύη σε πρόσφυγες ενάντια σε ρατσισμό, φασισμό, πόλεμο

Στις 19  Μάρτη ενώνουμε την φωνή μας με το διεθνές κίνημα που βγαίνει παντού στους δρόμους ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό, στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης στους κατατρεγμένους των πολέμων, των δικτατοριών, των  καταστροφών και της πείνας.

ΠΟΛΕΜΟΣ-ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
Η στρατιωτική εισβολή της  Ρωσίας στην Ουκρανία απειλεί όλους τους λαούς και αποδεικνύει ότι οι πόλεμοι δεν αποτελούν παρελθόν, αλλά το αναπόδραστο μέλλον όσο οι εργαζόμενοι δεν παίρνουν με τους αγώνες τους το μέλλον στα χέρια τους. Αυτός ο πόλεμος δεν είναι δίκαιος, ούτε των λαών.  Ένας πόλεμος που δεν  άρχισε το 2022, αλλά το 2014, με τις δεκάδες των δολοφονημένων, βιασμένων, στραγγαλισμένων, καμένων και σφαγιασμένων αγωνιστών και αγωνιστριών στο Κτίριο των Συνδικάτων-έδρα αντιφασιστικών εργατικών κοινωνικών κέντρων και κινημάτων, από τους Ουκρανούς εθνικιστές-ναζιστές, να αποτελεί μια από τις πιο αιματοβαμμένες σελίδες της σύγχρονης ευρωπαϊκής Ιστορίας.

Από την  άλλη, η επέκταση του επιθετικού συνασπισμού ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ε.Ε, τα τελευταία χρόνια και η νέα κούρσα εξοπλισμών όξυνε τους ανταγωνισμούς και προετοίμαζε αυτή την επικίνδυνη πορεία. Άλλωστε, είναι  υποκριτικό, ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ που είναι οι διαρκείς υποκινητές και υπεύθυνοι για το διαμελισμό και τη λεηλασία δεκάδων χωρών, από τη Γιουγκοσλαβία και το Ιράκ ως το Αφγανιστάν, τη Συρία και τη Λιβύη, την Υεμένη, την Παλαιστίνη, τη Σομαλία και το Μάλι να μιλούν για διεθνές δίκαιο και ανθρώπινα δικαιώματα.

Στην ίδια πολιτική  γραμμή και το Ελληνικό Κράτος, με την ελληνική κυβέρνηση να μην εξαιρείται, αλλά να δίνει δισεκατομμύρια σε εξοπλισμούς σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι πλήττονται από την ακρίβεια, την φτώχεια και  την ανεργία.  Η Ελλάδα  έχει μετατραπεί σε προκεχωρημένο φυλάκιο του ΝΑΤΟ, με τις αποφάσεις της τωρινής και της προηγούμενης κυβέρνησης.

ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ-ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ

Δεκάδες πρόσφυγες πνίγηκαν  τον Δεκέμβρη του 2021 σε ναυάγια στο Αιγαίο και χιλιάδες  στη Μεσόγειο, όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα κλειστά σύνορα της Ευρώπης – φρούριο. Ταυτόχρονα πρόσφυγες επαναπροωθούνται παράνομα στην  Τουρκία.

Η ρατσιστική  πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. έχει οδηγήσει χιλιάδες πρόσφυγες, γυναίκες, παιδιά και αναπήρους στη φρίκη των στρατοπέδων στα νησιά και την ενδοχώρα. Τα μετατρέπει όλα  σε Αμυγδαλέζες, με τείχη και  ελεγχόμενη είσοδο. Ανοίγει  το δρόμο για να βγουν ξανά οι φασίστες με τα τάγματα εφόδου στις γειτονιές, όπως έγινε στη Σταυρούπολη και τον Εύοσμο, το Ν. Ηράκλειο, την Παλιά Κοκκινιά.

Ενώνουμε  τη φωνή μας ενάντια στις δολοφονίες και τις παράνομες επαναπροωθήσεις στα σύνορα, για να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης της ντροπής, για να μεταστεγαστούν οι πρόσφυγες σε διαμερίσματα και δωμάτια στις πόλεις, για ισότιμη πρόσβαση όλων στην υγειονομική περίθαλψη εν μέσω πανδημίας καθώς για δικαίωμα στην εκπαίδευση για όλα τα παιδιά. Σε περίοδο πανδημίας, οι πρόσφυγες   στερούνται ΑΜΚΑ ενώ τα παιδιά των προσφύγων δεν έχουν πρόσβαση στα σχολεία.

Διεκδικούμε: 

  • Να μπει τέλος στη φρίκη των πνιγμών των προσφύγων, να ανοίξουν τα σύνορα, να πέσουν οι φράχτες, να σταματήσουν οι καταδιώξεις της ΦΡΟΝΤΕΞ και του Λιμενικού, να μπει τέλος στις επαναπροωθήσεις.
  • Να κλείσουν τα άθλια προσφυγικά hot-spot στα νησιά και να μην κατασκευαστούν νέες φυλακές. Να μεταφερθούν οι  πρόσφυγες από τα νησιά στην ενδοχώρα, να τους παρασχεθεί άσυλο και στέγη σε ανθρώπινες συνθήκες.
  • Να σταματήσουν οι παράνομες επαναπροωθήσεις χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών-τριών στον Έβρο και στο Αιγαίο. Νομιμοποίηση  των μεταναστών-τριών που ζουν στη χώρα.
  • Ίσα και πλήρη δικαιώματα στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη και τη νοσηλεία σε όλους και όλες. Ισότιμη πρόσβαση των παιδιών  των προσφύγων και των μεταναστών-τριών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Ίσα δικαιώματα στην  κοινωνική πρόνοια.
  • Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στην Ουκρανία και στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Κανένας  φαντάρος έξω από τα σύνορα, όχι σε ασκήσεις και άλλες κοινές επιχειρήσεις. Λέμε όχι στην εμπλοκή στους πολέμους του ΝΑΤΟ.
  • Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις. Να κλείσουν άμεσα οι βάσεις στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο και στη Λάρισα, να κλείσουν άμεσα όλες οι ευρωατλαντικές υποδομές  και να μη χρησιμοποιηθούν  για επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
  • Όχι στο όργιο των εξοπλισμών – λεφτά για την υγεία, την παιδεία, τους ανέργους, τις κοινωνικές ανάγκες και όχι για όπλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *